Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Serla lanserar förpackning av sockerrör

https://www.klimatsmart.se/images/news/serlagron250x177.jpg

Som ett led i Serlas miljöengagemang lanseras nu en helt ny förpackningsplast tillverkad av sockerrör – ett steg i Serlas engagemang i att göra vardagen lite grönare. – Svenska folket förbrukar 21 kg toalettpapper per person och år. Det är därför viktigt att vi börjar reflektera över vilket toalett- och hushållspapper vi använder och hur förbrukningen påverkar miljön. Vår nya förpackningsplast TrioGreen är tillverkad av sockerrör, en 100 % förnyelsebar råvara säger Camilla Tjellström, Brand Manager Serla på Metsä Tissue. I en internationell jämförelse över toalettpapperskonsumtion i 30 länder kommer Sverige på tredje plats bland de länder som förbrukar mest toalettpapper – bara USA och Kanada förbrukar mer toalettpapper per person. Den nya förpackningsplasten TrioGreen är tillverkad av den förnyelsebara råvaran sockerrör, vilket ger en mycket lägre koldioxidbelastning. Sockerrören är förnyelsebara i den mening att de växer upp igen efter att de har skördats, vilket i sin tur leder till att sockerrören tar hand om koldioxiden i luften. Lanseringen av den nya förpackningsplasten går även i linje med Serlas motto ”underbara vardag – även i framtiden”, att göra vardagen lite grönare, både nu och i framtiden. – Det är vårt ansvar att se till att de produkter vi producerar gör så liten påverkan på miljön som möjligt. Serla är en del av skogens kretslopp och därför är det naturligt för oss att jobba extra hårt för att spara på naturens resurser, säger Camilla Tjellström, Brand Manager, Serla på Metsä Tissue. För mer information kontakta: Camilla Tjellström, Brand Manager, Serla, Metsä Tissue, 0738-09 10 67, camilla.tjellstrom@metsagroup.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Serla lanserar förpackning av sockerrör

2012-12-11
Som ett led i Serlas miljöengagemang lanseras nu en helt ny förpackningsplast tillverkad av sockerrör – ett steg i Serlas engagemang i att göra vardagen lite grönare.

– Svenska folket förbrukar 21 kg toalettpapper per person och år. Det är därför viktigt att vi börjar
reflektera över vilket toalett- och hushållspapper vi använder och hur förbrukningen påverkar miljön. Vår nya förpackningsplast TrioGreen är tillverkad av sockerrör, en 100 % förnyelsebar råvara säger Camilla Tjellström, Brand Manager Serla på Metsä Tissue.

I en internationell jämförelse över toalettpapperskonsumtion i 30 länder kommer Sverige på tredje plats bland de länder som förbrukar mest toalettpapper – bara USA och Kanada förbrukar mer toalettpapper per person.

Den nya förpackningsplasten TrioGreen är tillverkad av den förnyelsebara råvaran sockerrör, vilket ger en mycket lägre koldioxidbelastning. Sockerrören är förnyelsebara i den mening att de växer upp igen efter att de har skördats, vilket i sin tur leder till att sockerrören tar hand om koldioxiden i luften. Lanseringen av den nya förpackningsplasten går även i linje med Serlas motto ”underbara vardag – även i framtiden”, att göra vardagen lite grönare, både nu och i framtiden.

– Det är vårt ansvar att se till att de produkter vi producerar gör så liten påverkan på miljön som
möjligt. Serla är en del av skogens kretslopp och därför är det naturligt för oss att jobba extra hårt
för att spara på naturens resurser, säger Camilla Tjellström, Brand Manager, Serla på Metsä
Tissue.

För mer information kontakta:
Camilla Tjellström, Brand Manager, Serla, Metsä Tissue, 0738-09 10 67, camilla.tjellstrom@metsagroup.com.
Källa: Serla

Senaste nyheter