Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Serie av miljömärkta Brotherskrivare

https://www.klimatsmart.se/images/news/brotherhl2270dw129x96a.jpg

I den nya Svanenmärkta serien som lanseras under hösten ingår tre skrivare. Alla tre är de minsta skrivarna som försetts med funktion för dubbelsidiga utskrifter. Modellerna är bland de snabbaste i sin kategori och har dessutom extra stora tonerkassetter som tillval för bästa utskriftsekonomi. I serien finns också en fjärde skrivare, HL-2240, som inte är Svanenmärkt eftersom den saknar funktion för dubbelsidiga utskrifter. De två minsta modellerna, HL-2240 och HL-2240D är helt fristående skrivare som skriver ut upp till 24 sidor per minut i en upplösning på upp till HQ1200 (2 400 x 600 dpi). Båda skrivarna har 8 MB minne inbyggt. De större modellerna HL-2250DN och HL-2270DW klarar 26 sidor per minut med samma upplösning. De har däremot hela 32 MB inbyggt minne och kan anslutas till nätverk. HL-2250DN har trådbunden nätverksanslutning, medan den större maskinen ger möjlighet att välja mellan trådbunden och trådlös anslutning. - Att vi släpper fler Svanenmärkta produkter visar på vårt engagemang på miljösidan. Vi tror också att de här nya skrivarna kommer att hjälpa oss att öka vår marknadsandel ytterligare inom det här segmentet, säger Fredrik Pauli, produktansvarig på Brother. För att bli Svanenmärkt måste en skrivare uppfylla krav på låg energiförbrukning och ha energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser är noggrant reglerade liksom bullernivån. Plasterna i skrivarna får inte innehålla hälsofarliga ämnen eller vådliga kemikalier. Dessutom måste skrivarna vara byggda för att förenkla återvinning och tillverkaren måste erbjuda kostnadsfri återvinning av tonerkassetter. Leverantören måste också garantera att det finns reservdelar kvar fem år efter att produkten slutat tillverkas. De flesta av Brothers skrivare följer redan nu de normer som gäller för den internationella miljömärkningen Blå Ängeln och EU:s märkning Energy Star för energieffektiv kontorsutrustning. Modellerna finns tillgängliga under september/oktober och beräknas kosta från ca 1000 till 1700 kronor exklusive moms. För ytterligare information, kontakta: Fredrik Pauli, produktchef, Brother, 031 - 734 12 15, fredrik.pauli@brother.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Serie av miljömärkta Brotherskrivare

2010-08-25
I den nya Svanenmärkta serien som lanseras under hösten ingår tre skrivare. Alla tre är de minsta skrivarna som försetts med funktion för dubbelsidiga utskrifter. Modellerna är bland de snabbaste i sin kategori och har dessutom extra stora tonerkassetter som tillval för bästa utskriftsekonomi.

I serien finns också en fjärde skrivare, HL-2240, som inte är Svanenmärkt eftersom den saknar funktion för dubbelsidiga utskrifter.

De två minsta modellerna, HL-2240 och HL-2240D är helt fristående skrivare som skriver ut upp till 24 sidor per minut i en upplösning på upp till HQ1200 (2 400 x 600 dpi). Båda skrivarna har 8 MB minne inbyggt. De större modellerna HL-2250DN och HL-2270DW klarar 26 sidor per minut med samma upplösning. De har däremot hela 32 MB inbyggt minne och kan anslutas till nätverk. HL-2250DN har trådbunden nätverksanslutning, medan den större maskinen ger möjlighet att välja mellan trådbunden och trådlös anslutning.

- Att vi släpper fler Svanenmärkta produkter visar på vårt engagemang på miljösidan. Vi tror också att de här nya skrivarna kommer att hjälpa oss att öka vår marknadsandel ytterligare inom det här segmentet, säger Fredrik Pauli, produktansvarig på Brother.

För att bli Svanenmärkt måste en skrivare uppfylla krav på låg energiförbrukning och ha energisparläge. Utsläppshalterna av ozon och andra gaser är noggrant reglerade liksom bullernivån. Plasterna i skrivarna får inte innehålla hälsofarliga ämnen eller vådliga kemikalier. Dessutom måste skrivarna vara byggda för att förenkla återvinning och tillverkaren måste erbjuda kostnadsfri återvinning av tonerkassetter.

Leverantören måste också garantera att det finns reservdelar kvar fem år efter att produkten slutat tillverkas.

De flesta av Brothers skrivare följer redan nu de normer som gäller för den internationella miljömärkningen Blå Ängeln och EU:s märkning Energy Star för energieffektiv kontorsutrustning.

Modellerna finns tillgängliga under september/oktober och beräknas kosta från ca 1000 till 1700 kronor exklusive moms.

För ytterligare information, kontakta: Fredrik Pauli, produktchef, Brother, 031 - 734 12 15, fredrik.pauli@brother.se
Källa: Brother

Senaste nyheter