Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Seminarium om miljömärkning 23 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/svn82x83.jpg

Seminarium om miljömärkta tjänster 23 april kl 13:00. Att miljömärka livsmedel, schampo, tvättmedel och textilier är något som vi förstår. Men att miljömärka tjänster är inte lika lätt. En varukedja har en logisk början och ett logiskt slut, men var börjar och slutar tjänsten? Tjänstesektorn står i dag för en klar majoritet av Sveriges BNP. Det är också där den största tillväxten kommer att ske i framtiden. För en hållbar framtid är det nödvändigt att den tjänsteproducerande sektorn hittar lösningar för att ta ett större miljöansvar. Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval presenterade därför "Bra Miljöval Bilförsäkring och Småhusförsäkring" 2011. Folksam blev sedan det första svenska försäkringsbolag som erbjuder dessa produkter i sitt försäkringsutbud. Bilar och småhus är de första försäkringarna som kan mätas mot miljömärkningskrav, men också andra försäkringar eller finansiella produkter skulle på motsvarande sätt kunna hanteras genom miljömärkning. Plats: Studiefrämjandet, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm. Anmälan: Senast 20 april till pia@svnsweden.com Program: 13:00 Pia Jertfelt, Social Venture Network, hälsar välkommen. 13:10 Eva Eiderström, Naturskyddsföreningen, berättar om arbetet som lett fram till miljömärkta försäkringar. Karin Stenmar, Folksam, berättar om Folksams arbete för att miljömärka sina produkter. 14:00 Paneldiskussion: Hur skulle miljömärkning, som till exempel Bra Miljöval, kunna bidra till att tjänstesektorn, lättare skulle kunna ta sig an miljö- och klimatfrågorna? Med Sasja Beslik, Nordea, Mattias Goldmann, Tricorona och Maria Flock Åhlander, Ekobanken.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Seminarium om miljömärkning 23 april

2012-04-15
Seminarium om miljömärkta tjänster 23 april kl 13:00.

Att miljömärka livsmedel, schampo, tvättmedel och textilier är något som vi förstår. Men att miljömärka tjänster är inte lika lätt. En varukedja har en logisk början och ett logiskt slut, men var börjar och slutar tjänsten?

Tjänstesektorn står i dag för en klar majoritet av Sveriges BNP. Det är också där den största tillväxten kommer att ske i framtiden. För en hållbar framtid är det nödvändigt att den tjänsteproducerande sektorn hittar lösningar för att ta ett större miljöansvar.

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval presenterade därför "Bra Miljöval Bilförsäkring och Småhusförsäkring" 2011. Folksam blev sedan det första svenska försäkringsbolag som erbjuder dessa produkter i sitt försäkringsutbud.

Bilar och småhus är de första försäkringarna som kan mätas mot miljömärkningskrav, men också andra försäkringar eller finansiella produkter skulle på motsvarande sätt kunna hanteras genom miljömärkning.

Plats: Studiefrämjandet, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm.
Anmälan: Senast 20 april till pia@svnsweden.com

Program:
13:00 Pia Jertfelt, Social Venture Network, hälsar välkommen.

13:10 Eva Eiderström, Naturskyddsföreningen, berättar om arbetet som lett fram till miljömärkta försäkringar. Karin Stenmar, Folksam, berättar om Folksams arbete för att miljömärka sina produkter.

14:00 Paneldiskussion: Hur skulle miljömärkning, som till exempel Bra Miljöval, kunna bidra till att tjänstesektorn, lättare skulle kunna ta sig an miljö- och klimatfrågorna? Med Sasja Beslik, Nordea, Mattias Goldmann, Tricorona och Maria Flock Åhlander, Ekobanken.

Senaste nyheter