Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Seminarium om havets hållbarhet 21 sept

https://www.klimatsmart.se/images/news/regionskane109x100pa.jpg

”Bluetech – a good idea for the sea” arrangeras den 21 september 2011 av Region Skåne på Marint Centrum i Simrishamn. Seminariet lägger grunden till en ny plattform för näringslivsutveckling och innovation med koppling till hav och kust. Medarrangörer är Malmö Stad, Trelleborgs kommun, Marint centrum Simrishamn, SEA-U Marint Kunskapscentrum samt Östersjöns återhämtning – Kretsloppet. Syftet med Bluetech-dagen är att öka samverkan, dialog och utbyte kring innovation och näringslivsutveckling med havet som utgångspunkt. Samverkan kring företagande, forskning och utveckling – kopplad till en hållbar utveckling av hav och kust kan bidra till en god tillväxt och sysselsättning samtidigt som en stor del av denna utveckling även kan bidra till en förbättrad havsmiljö. Seminariet samlar över hundra forskare, professorer, experter och företagare för att diskutera framtida möjligheter för näringslivsutveckling med koppling till havet. Dagen består av fyra huvudområden, energi och klimat, biomimetik och blå bioteknik, marin teknik och turism. Talare är bl a Pontus Lindberg, ordförande i Regionala Tillväxtnämnden i Region Skåne som berättar varför Region Skåne nu ska satsa på havet som strategiskt utvecklingsområde. Björn Risinger, Generaldirektör för den nya Havs- och vattenmyndigheten berättar hur hans myndighet arbetar med hav, kust och vatten. Bland våra internationella gäster finns t.ex. Dorinde Kleinegris, forskare från Universitetet i Wageningen (Nederländerna) som ska prata om energiproduktion baserad på alger. Alger utgör även basen för en rad innovativa projekt som kommer att presenteras översiktligt under dagen. Pressen inbjuds till information kl 9.15 Tid: 21 september 2011 kl 09.00-16.00 Plats: Simrishamn, Marint Centrum För mer information, kontakta: Peter Askman, 044-309 32 93, Peter.Askman@skane.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Seminarium om havets hållbarhet 21 sept

2011-09-19
”Bluetech – a good idea for the sea” arrangeras den 21 september 2011 av Region Skåne på Marint Centrum i Simrishamn. Seminariet lägger grunden till en ny plattform för näringslivsutveckling och innovation med koppling till hav och kust. Medarrangörer är Malmö Stad, Trelleborgs kommun, Marint centrum Simrishamn, SEA-U Marint Kunskapscentrum samt Östersjöns återhämtning – Kretsloppet.

Syftet med Bluetech-dagen är att öka samverkan, dialog och utbyte kring innovation och näringslivsutveckling med havet som utgångspunkt. Samverkan kring företagande, forskning och utveckling – kopplad till en hållbar utveckling av hav och kust kan bidra till en god tillväxt och sysselsättning samtidigt som en stor del av denna utveckling även kan bidra till en förbättrad havsmiljö.

Seminariet samlar över hundra forskare, professorer, experter och företagare för att diskutera framtida möjligheter för näringslivsutveckling med koppling till havet. Dagen består av fyra huvudområden, energi och klimat, biomimetik och blå bioteknik, marin teknik och turism.

Talare är bl a Pontus Lindberg, ordförande i Regionala Tillväxtnämnden i Region Skåne som berättar varför Region Skåne nu ska satsa på havet som strategiskt utvecklingsområde. Björn Risinger, Generaldirektör för den nya Havs- och vattenmyndigheten berättar hur hans myndighet arbetar med hav, kust och vatten.

Bland våra internationella gäster finns t.ex. Dorinde Kleinegris, forskare från Universitetet i Wageningen (Nederländerna) som ska prata om energiproduktion baserad på alger. Alger utgör även basen för en rad innovativa projekt som kommer att presenteras översiktligt under dagen.

Pressen inbjuds till information kl 9.15

Tid: 21 september 2011 kl 09.00-16.00
Plats: Simrishamn, Marint Centrum

För mer information, kontakta:
Peter Askman, 044-309 32 93, Peter.Askman@skane.se.

Senaste nyheter