Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Seminarier energieffektivt bygg 26/4-2/5

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontoretimalardalen187x55a.gif

För att nå de uppsatta målen om energieffektivisering i bostadssektorn måste de som bygger och förvaltar fastigheter göra detta på energieffektivaste sätt. Genom seminarieserien om energieffektiv nybyggnation och renovering ska kunskapen öka hos kommunerna i Mälardalen samt inspirera till erfarenhetsutbyte dem emellan. Representanter från branschorganisationerna Swedisol och Svensk ventilation föreläser om varför man ska bygga och renovera energieffektivt, vad man ska tänka på när man bygger samt vilka krav det finns. Vi kommer även att behandla hur det är att bo i lågenergihus, forskning om vad som kan komma framöver på området och vilka möjligheter som finns. Syftet med projektet är att starta ett nätverk för kommunerna i Energikontorets region för att inspirera till erfarenhetsutbyte och kunskapshöjning. – Vi vill hjälpa kommunerna att komma igång med deras arbete kring dessa frågor, säger projektledare Carl-Magnus Larsson på Energikontoret i Mälardalen. – För att nå miljömålet om en minskad energianvändning är det nödvändigt att vi bygger alla nya byggnader med betydligt högre krav på effektiv energianvändning än vad dagens byggregler har som miniminivå, säger Conny Pettersson som är vd för Swedisol. Arbetar vi ambitiöst och tänker långsiktigt har vi möjligheter att nå de uppsatta målen för en minskad energianvändning och därmed också bidra till att klimatmålen uppfylls. På kvällen anordnas en föreläsning för allmänheten. Dit kan privatpersoner som är intresserade av lågenergihus komma och lyssna till vad de ska tänka på när de bygger nytt på ett energieffektivt sätt samt vilka krav det går att ställa på husleverantören. Energimyndigheten, Länsstyrelsen och Sörmlands Sparbanks Miljöbank står som finansiärer. Eskilstuna: 26 april, kl 9.00 - 16.00. Plats: Munktell Science Park. Kväll: Samma plats kl 19.00-21.00. Nyköping: 28 april, kl 9.00 - 16.00. Plats: A-salen Stadshuset. Kväll: Culturum, Olrogsalen, kl 19.00 - 21.00. Katrineholm: 2 maj, kl 9.00 - 16.00. Plats Katrineholmssalen, Safirenhuset. Kväll: Samma plats kl 19.00 - 21.00. Seminarierna är en del av projektet Lågenergihus för attraktivare boende. Läs mer om projektet på www.energikontor.se. För mer information, kontakta: Carl-Magnus Larsson, projektledare, carl-magnus.larsson@energikontor.se, 070-104 57 10.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Seminarier energieffektivt bygg 26/4-2/5

2011-05-01
För att nå de uppsatta målen om energieffektivisering i bostadssektorn måste de som bygger och förvaltar fastigheter göra detta på energieffektivaste sätt. Genom seminarieserien om energieffektiv nybyggnation och renovering ska kunskapen öka hos kommunerna i Mälardalen samt inspirera till erfarenhetsutbyte dem emellan.

Representanter från branschorganisationerna Swedisol och Svensk ventilation föreläser om varför man ska bygga och renovera energieffektivt, vad man ska tänka på när man bygger samt vilka krav det finns. Vi kommer även att behandla hur det är att bo i lågenergihus, forskning om vad som kan komma framöver på området och vilka möjligheter som finns.

Syftet med projektet är att starta ett nätverk för kommunerna i Energikontorets region för att inspirera till erfarenhetsutbyte och kunskapshöjning.
– Vi vill hjälpa kommunerna att komma igång med deras arbete kring dessa frågor, säger projektledare Carl-Magnus Larsson på Energikontoret i Mälardalen.

– För att nå miljömålet om en minskad energianvändning är det nödvändigt att vi bygger alla nya byggnader med betydligt högre krav på effektiv energianvändning än vad dagens byggregler har som miniminivå, säger Conny Pettersson som är vd för Swedisol. Arbetar vi ambitiöst och tänker långsiktigt har vi möjligheter att nå de uppsatta målen för en minskad energianvändning och därmed också bidra till att klimatmålen uppfylls.

På kvällen anordnas en föreläsning för allmänheten. Dit kan privatpersoner som är intresserade av lågenergihus komma och lyssna till vad de ska tänka på när de bygger nytt på ett energieffektivt sätt samt vilka krav det går att ställa på husleverantören.

Energimyndigheten, Länsstyrelsen och Sörmlands Sparbanks Miljöbank står som finansiärer.

Eskilstuna:
26 april, kl 9.00 - 16.00. Plats: Munktell Science Park. Kväll: Samma plats kl 19.00-21.00.
Nyköping:
28 april, kl 9.00 - 16.00. Plats: A-salen Stadshuset. Kväll: Culturum, Olrogsalen, kl 19.00 - 21.00.
Katrineholm:
2 maj, kl 9.00 - 16.00. Plats Katrineholmssalen, Safirenhuset. Kväll: Samma plats kl 19.00 - 21.00.

Seminarierna är en del av projektet Lågenergihus för attraktivare boende. Läs mer om projektet på www.energikontor.se.

För mer information, kontakta:
Carl-Magnus Larsson, projektledare, carl-magnus.larsson@energikontor.se, 070-104 57 10.

Senaste nyheter