Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Seminarie om hållbara energilösningar

https://www.klimatsmart.se/images/news/lundsenergikoncernen206x47.gif

Lunds Energikoncernens har en ledande roll i utvecklingen av innovativa och hållbara energilösningar. Detta bekräftades vid ett seminarium som anordnades i samband med bolagets årsstämma idag. Temat för seminariet var Energi för Skånes framtid. Den nytillträdda koncernchefen Sylvia Michel lyfte i sitt inledningsanförande fram hur miljö- och klimatfrågorna blir en allt viktigare del av Lunds Energikoncernens verksamhet, utifrån de tydliga ägardirektiv som gäller på detta område. Exempelvis kommer 90 procent av Lunds Energikoncernens fjärrvärmeproduktion att vara förnybar inom de närmaste åren. - Vi har ett uppdrag som i förlängningen kommer från invånarna i våra ägarkommuner att utveckla hållbara och miljösmarta energilösningar. Därför vill vi lyfta fram den betydelse som vårt miljöarbete har för regional tillväxt och utveckling, säger Lunds Energikoncernens koncernchef Sylvia Michel. De energilösningar som Lunds Energikoncernen kontinuerligt arbetar fram är en del i det regionala näringslivets utveckling och en byggsten för Skånes framtida konkurrenskraft. Den energilösning som Lunds Energikoncernen utvecklat tillsammans med EON för forskningsanläggningen ESS är ett tydligt exempel på detta. En klimatmässigt hållbar energilösning är avgörande för ESS att leva upp till löftet att bli världens första hållbara större forskningsanläggning. - Den energilösning som tas fram kommer inte bara att möjliggöra att ESS blir världens första klimatmässigt hållbara forskningsanläggning. Den kommer också regionen och våra kunder till godo genom att vi utvecklar ett kunnande som ligger i internationell framkant, fortsätter Sylvia Michel. En av seminariets huvudtalare var Pontus Lindberg (M), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, som lyfte fram kopplingen till den regionala utvecklingen. - Innovativa och hållbara energilösningar är centrala för Skånes framtid. Energifrågorna är ett viktigt utvecklingsområde för regionens näringsliv, ett orosmoln som behöver lösas är konsekvenserna av den nya uppdelningen av elområden, där Skåne får orimliga kostnader till dess att Sydvästlänken är färdigställd, framhöll Pontus Lindberg i sitt inlägg på seminariet. För mer information, kontakta: Sylvia Michel, vd för Lunds Energikoncernen, 070-266 58 50 Pontus Lindberg, regionråd, Region Skåne, 0708-53 33 96.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Seminarie om hållbara energilösningar

2012-04-25
Lunds Energikoncernens har en ledande roll i utvecklingen av innovativa och hållbara energilösningar. Detta bekräftades vid ett seminarium som anordnades i samband med bolagets årsstämma idag. Temat för seminariet var Energi för Skånes framtid.

Den nytillträdda koncernchefen Sylvia Michel lyfte i sitt inledningsanförande fram hur miljö- och klimatfrågorna blir en allt viktigare del av Lunds Energikoncernens verksamhet, utifrån de tydliga ägardirektiv som gäller på detta område. Exempelvis kommer 90 procent av Lunds Energikoncernens fjärrvärmeproduktion att vara förnybar inom de närmaste åren.

- Vi har ett uppdrag som i förlängningen kommer från invånarna i våra ägarkommuner att utveckla hållbara och miljösmarta energilösningar. Därför vill vi lyfta fram den betydelse som vårt miljöarbete har för regional tillväxt och utveckling, säger Lunds Energikoncernens koncernchef Sylvia Michel.

De energilösningar som Lunds Energikoncernen kontinuerligt arbetar fram är en del i det regionala näringslivets utveckling och en byggsten för Skånes framtida konkurrenskraft. Den energilösning som Lunds Energikoncernen utvecklat tillsammans med EON för forskningsanläggningen ESS är ett tydligt exempel på detta. En klimatmässigt hållbar energilösning är avgörande för ESS att leva upp till löftet att bli världens första hållbara större forskningsanläggning.

- Den energilösning som tas fram kommer inte bara att möjliggöra att ESS blir världens första klimatmässigt hållbara forskningsanläggning. Den kommer också regionen och våra kunder till godo genom att vi utvecklar ett kunnande som ligger i internationell framkant, fortsätter Sylvia Michel.

En av seminariets huvudtalare var Pontus Lindberg (M), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, som lyfte fram kopplingen till den regionala utvecklingen.

- Innovativa och hållbara energilösningar är centrala för Skånes framtid. Energifrågorna är ett viktigt utvecklingsområde för regionens näringsliv, ett orosmoln som behöver lösas är konsekvenserna av den nya uppdelningen av elområden, där Skåne får orimliga kostnader till dess att Sydvästlänken är färdigställd, framhöll Pontus Lindberg i sitt inlägg på seminariet.

För mer information, kontakta:
Sylvia Michel, vd för Lunds Energikoncernen, 070-266 58 50
Pontus Lindberg, regionråd, Region Skåne, 0708-53 33 96.
Källor:

Senaste nyheter