Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Se Underkastelsen på SVT Play om gifter

https://www.klimatsmart.se/images/news/temfunderingar250x65ae.jpg

Stefan Jarls film ”Underkastelsen” är en fantastiskt redogörelse om de hundratals kemikalier vi alla idag bär i vårt blod. Det mest intressanta med filmen är dess redogörelse, i form av intervjuer från ledande forskare, om kopplingen mellan kemikaliecocktailen i vårt blod och inlärningsproblem, överaktivitet, diabetes och sjuklig fetma hos barn såväl som dålig spermakvalitet och utökning av fall testikelcancer hos män. Till och med den 12 maj har du möjlighet att se filmen via SVT Play. Om du inte sett filmen än passa på nu! Själv fick jag ytterligare en möjlig förklaring till varför just min 2-årige son har större risk att drabbas av koncentrationssvårigheter i skolan än andra. Han var ju född 3 månader för tidigt och fick bland annat en extra dos av ftalater i sin lilla kropp under vårdtiden. Ftalater används nämligen som mjukgörare i plastslangar som i sin tur är en nödvändig komponent i livsuppehållande utrustning för för tidigt födda barn. Det ända jag som förälder kan göra är att se till att mitt barn i fortsättningen inte kommer i kontakt med farliga kemikalier i sin omgivning – vilket nu med budskapet från filmen kommer att vara lättare sagt än gjort. Enligt filmen är nämligen barnkammaren det mest förorenade rummet i huset på grund av alla kemikaliefyllda leksaker, datorer och tv apparater som vi fyller barnkammaren med! Skrivet av Hanna Savola på bloggen TEM-funderingar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Se Underkastelsen på SVT Play om gifter

2011-05-01
Stefan Jarls film ”Underkastelsen” är en fantastiskt redogörelse om de hundratals kemikalier vi alla idag bär i vårt blod. Det mest intressanta med filmen är dess redogörelse, i form av intervjuer från ledande forskare, om kopplingen mellan kemikaliecocktailen i vårt blod och inlärningsproblem, överaktivitet, diabetes och sjuklig fetma hos barn såväl som dålig spermakvalitet och utökning av fall testikelcancer hos män.

Till och med den 12 maj har du möjlighet att se filmen via SVT Play. Om du inte sett filmen än passa på nu!

Själv fick jag ytterligare en möjlig förklaring till varför just min 2-årige son har större risk att drabbas av koncentrationssvårigheter i skolan än andra. Han var ju född 3 månader för tidigt och fick bland annat en extra dos av ftalater i sin lilla kropp under vårdtiden. Ftalater används nämligen som mjukgörare i plastslangar som i sin tur är en nödvändig komponent i livsuppehållande utrustning för för tidigt födda barn.

Det ända jag som förälder kan göra är att se till att mitt barn i fortsättningen inte kommer i kontakt med farliga kemikalier i sin omgivning – vilket nu med budskapet från filmen kommer att vara lättare sagt än gjort. Enligt filmen är nämligen barnkammaren det mest förorenade rummet i huset på grund av alla kemikaliefyllda leksaker, datorer och tv apparater som vi fyller barnkammaren med!

Skrivet av Hanna Savola på bloggen TEM-funderingar.

Filmen Underkastelsen på SVT Play: svtplay.se/v/2401458/dox/underkastelsen

Mer om Underkastelsen: www.underkastelsen.se/

Senaste nyheter