Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Schneider Electrics energisparverktyg

https://www.klimatsmart.se/images/news/schneiderelectric142x60.gif

Den globala energispecialisten Schneider Electric lanserar SeeTool, ett virtuellt och kostnadsfritt utvärderingsverktyg för att mäta potentiella energibesparingar i byggnader. Genom att mata in uppgifter om de olika rummen i verktyget kan exempelvis konsulter, elektriker, fastighetsägare och arkitekter få en omfattande uträkning av potentiella energibesparingar redan i planeringsfasen av en ny byggnad. SeeTool levererar en detaljerad resultatrapport som föreslår åtgärder inom områdena belysning, värme/kyla och jalusi-/markisstyrning och jämför energiförbrukningen vid användning av dessa med en konventionell lösning. För ett normalstort kontor kan åtgärderna leda till minskad elanvändning med upp till 60 procent och minskade koldioxidutsläpp med upp till 60 procent. Detta uppnås genom att använda KNX från Schneider Electric. KNX är ett system för modern fastighetsautomation som kombinerar alla byggnadsfunktioner på ett ställe och ser till att exempelvis belysning, värme/kyla och solskydd samverkar. - Med SeeTool kan elektriker och konsulter svart på vitt visa besparingspotentialen för sina kunder, redan innan de tar ett investeringsbeslut om energieffektiviseringsåtgärder i ett byggprojekt. SeeTool gör det också lättare att välja rätt materiel i varje specifikt fall. Dessutom kan installatören plocka ut färdiga rumslösningar ur verktyget, vilket hjälper till vid programmering och spar tid, säger Fredrik Persson, teknisk produktchef på Schneider Electric. Schneider Electric är en global energispecialist med 100.000 anställda och verksamhet i mer än 100 länder. Företaget har ett starkt fokus på energieffektivisering och erbjuder integrerade lösningar för industriell automation, fastighetsautomation, avbrottsfri kraft, eldistribution och elinstallation. Schneider Electric möjliggör säker, pålitlig och effektiv energiförsörjning för kunder i alla branscher. Schneider Electric är noterat på den franska fondbörsen i Paris och 2009 uppgick försäljningen till drygt 15,8 miljarder Euro. I Sverige sysselsätter koncernen knappt 2000 personer. I den svenska företagsstrukturen ingår även APC, specialist inom avbrottsfri kraft, och Wibe, marknadsledande inom kabelförläggning. Läs mer på: www.schneider-electric.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Schneider Electrics energisparverktyg

2010-06-14
Den globala energispecialisten Schneider Electric lanserar SeeTool, ett virtuellt och kostnadsfritt utvärderingsverktyg för att mäta potentiella energibesparingar i byggnader. Genom att mata in uppgifter om de olika rummen i verktyget kan exempelvis konsulter, elektriker, fastighetsägare och arkitekter få en omfattande uträkning av potentiella energibesparingar redan i planeringsfasen av en ny byggnad.

SeeTool levererar en detaljerad resultatrapport som föreslår åtgärder inom områdena belysning, värme/kyla och jalusi-/markisstyrning och jämför energiförbrukningen vid användning av dessa med en konventionell lösning. För ett normalstort kontor kan åtgärderna leda till minskad elanvändning med upp till 60 procent och minskade koldioxidutsläpp med upp till 60 procent. Detta uppnås genom att använda KNX från Schneider Electric. KNX är ett system för modern fastighetsautomation som kombinerar alla byggnadsfunktioner på ett ställe och ser till att exempelvis belysning, värme/kyla och solskydd samverkar.

- Med SeeTool kan elektriker och konsulter svart på vitt visa besparingspotentialen för sina kunder, redan innan de tar ett investeringsbeslut om energieffektiviseringsåtgärder i ett byggprojekt. SeeTool gör det också lättare att välja rätt materiel i varje specifikt fall. Dessutom kan installatören plocka ut färdiga rumslösningar ur verktyget, vilket hjälper till vid programmering och spar tid, säger Fredrik Persson, teknisk produktchef på Schneider Electric.

Schneider Electric är en global energispecialist med 100.000 anställda och verksamhet i mer än 100 länder. Företaget har ett starkt fokus på energieffektivisering och erbjuder integrerade lösningar för industriell automation, fastighetsautomation, avbrottsfri kraft, eldistribution och elinstallation. Schneider Electric möjliggör säker, pålitlig och effektiv energiförsörjning för kunder i alla branscher. Schneider Electric är noterat på den franska fondbörsen i Paris och 2009 uppgick försäljningen till drygt 15,8 miljarder Euro. I Sverige sysselsätter koncernen knappt 2000 personer. I den svenska företagsstrukturen ingår även APC, specialist inom avbrottsfri kraft, och Wibe, marknadsledande inom kabelförläggning. Läs mer på: www.schneider-electric.se

Senaste nyheter