Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så klipper vi slangen till bensinpumpen

https://www.klimatsmart.se/images/news/solbil250x188.jpg

Nu tar Öresundskraft och Move About Helsingborgs solbilskoncept till Gotland. Under Almedalsveckan visas elbilar, bilpool och solcellstak, allt på samma plats. Och inbjuder till pressvisning på onsdag kl. 10:30. - Vi vill visa hur enkelt det är. Många talar om elbilar och solenergi och bilpooler, men få gör något konkret. Här visar vi att det inte är svårt. Tekniken finns och fungerar, det är bara att sätta igång. Det säger Per Lundgren elbilsexpert vid Öresundskraft. Utställningen med de solladdade elbilarna finns på plats hela Almedalsveckan. Den arrangeras av Öresundskraft, Move About och Solelkonsulterna. Move About är företaget som ligger bakom den framgångsrika elbilspoolen i Helsingborg. Solelkonsulterna svarar för solcellsanläggning på plats i Visby. Det 35 kvadratmeter stora taket genererar tillräckligt med el för två elbilar under ett år. Press och media är välkomna till en visning av anläggningen onsdag den 4 juli, kl. 10:30. Platsen är Visby hamn, invid m/s Sigyn. Visningen sker i anslutning till det elbilsrally som arrangeras mellan 9.00-10.00 samma morgon. - Solen är nyckeln till att klippa slangen till bensinpumpen. Vi visar hur det går till, avslutar Per Lundgren. Elbilspoolen i Helsingborg är ett samarbetsprojekt mellan Öresundskraft och Move About, och ingår i elbilsprojektet Nordic Electric Avenue, delfinansierat av Nordiska ministerrådets Energi- och transportprogram. För mer information, kontakta: Per Lundgren, elbilsexpert Öresundskraft, 070-418 32 14 Mikael Kilter, vd Move About, 070-566 13 24 Göran Skoglund, Öresundskraft, 070-418 34 35.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så klipper vi slangen till bensinpumpen

2012-07-02
Nu tar Öresundskraft och Move About Helsingborgs solbilskoncept till Gotland. Under Almedalsveckan visas elbilar, bilpool och solcellstak, allt på samma plats. Och inbjuder till pressvisning på onsdag kl. 10:30.

- Vi vill visa hur enkelt det är. Många talar om elbilar och solenergi och bilpooler, men få gör något konkret. Här visar vi att det inte är svårt. Tekniken finns och fungerar, det är bara att sätta igång. Det säger Per Lundgren elbilsexpert vid Öresundskraft.

Utställningen med de solladdade elbilarna finns på plats hela Almedalsveckan. Den arrangeras av Öresundskraft, Move About och Solelkonsulterna. Move About är företaget som ligger bakom den framgångsrika elbilspoolen i Helsingborg. Solelkonsulterna svarar för solcellsanläggning på plats i Visby. Det 35 kvadratmeter stora taket genererar tillräckligt med el för två elbilar under ett år.

Press och media är välkomna till en visning av anläggningen onsdag den 4 juli, kl. 10:30. Platsen är Visby hamn, invid m/s Sigyn. Visningen sker i anslutning till det elbilsrally som arrangeras mellan 9.00-10.00 samma morgon.

- Solen är nyckeln till att klippa slangen till bensinpumpen. Vi visar hur det går till, avslutar Per Lundgren.

Elbilspoolen i Helsingborg är ett samarbetsprojekt mellan Öresundskraft och Move About, och ingår i elbilsprojektet Nordic Electric Avenue, delfinansierat av Nordiska ministerrådets Energi- och transportprogram.

För mer information, kontakta:
Per Lundgren, elbilsexpert Öresundskraft, 070-418 32 14
Mikael Kilter, vd Move About, 070-566 13 24
Göran Skoglund, Öresundskraft, 070-418 34 35.

Senaste nyheter