Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så kan entrélösningen hos en byggnad påverka miljön

https://www.klimatsmart.se/images/news/boon-edam250x139.jpg

Miljöfrågan är något som har varit på agendan länge nu, inom alla möjliga områden. Det pratas om allt från miljövänlig energi till miljövänlig mat och det känns som att den frågan är här för att stanna ett bra tag till. Men hur kan man egentligen optimera entrélösningen till sin byggnad för att bli så miljövänlig och energieffektiv som möjligt? Stor miljöpåverkan handskas på bästa sätt: När man pratar stora byggnader såsom flygplatser, köpcentrum eller hotell i samband med miljöfrågor tänker man spontant att de inte är de mest skonsamma mot miljön. Det är lampor som hela tiden är tända, hissar som körs non-stop och mängder med elektroniska apparater som ständigt är igång. Allt detta är väldigt energikrävande, inte nog med att stora byggnader som dessa kräver mycket energi för att bibehålla en behaglig rumstemperatur. Som tur är så använder sig många företag redan av miljövänlig el från förnybara energikällor, men det är även viktigt att välja energieffektiva entrélösningar för att bespara så mycket energi som möjligt. Vilken är egentligen den mest energieffektiva entrélösningen? Karuselldörren, som nu är över 100 år gammal, är än idag den mest energieffektiva entrélösningen på marknaden. Med principen “alltid öppen, alltid stängd” ser karuselldörrar till att utomhusluften aldrig kommer i kontakt med inomhusluften, på det sättet blir det lättare att bevara den behagliga temperaturen inne i byggnaden. Detta gör att byggnadens koldioxidavtryck reduceras och energiförbrukningen minskar, och bidrar alltså till mindre klimatpåverkan. Marknadsledande Boon Edam erbjuder mängder med energieffektiva entrélösningar som kan passa alla typer av byggnader, allt ifrån gallerior till sjukhus. Förutom att i sitt sätt vara väldigt miljövänliga kan karuselldörrar även utrustas med flertal innovativa lösningar för att spara ännu mer energi. Ett exempel är en ny rörelsedetektor som gör att dörren endast snurrar när någon behöver gå in, vilket gör att energiförlusten reduceras ännu mer och byggnadens energiförbrukning inte blir lika kostsam. Det är många aspekter som behöver tillgodoses för att bibehålla en miljövänlig energikonsumtion i en byggnad, men det är definitivt värt att lägga en extra tanke åt sin entré och hur mycket den faktiskt bidrar till klimatpåverkan.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så kan entrélösningen hos en byggnad påverka miljön

2018-03-01
Energieffektiva karuselldörrar från Boon Edam
Miljöfrågan är något som har varit på agendan länge nu, inom alla möjliga områden. Det pratas om allt från miljövänlig energi till miljövänlig mat och det känns som att den frågan är här för att stanna ett bra tag till. Men hur kan man egentligen optimera entrélösningen till sin byggnad för att bli så miljövänlig och energieffektiv som möjligt?

Stor miljöpåverkan handskas på bästa sätt:

När man pratar stora byggnader såsom flygplatser, köpcentrum eller hotell i samband med miljöfrågor tänker man spontant att de inte är de mest skonsamma mot miljön. Det är lampor som hela tiden är tända, hissar som körs non-stop och mängder med elektroniska apparater som ständigt är igång. Allt detta är väldigt energikrävande, inte nog med att stora byggnader som dessa kräver mycket energi för att bibehålla en behaglig rumstemperatur. Som tur är så använder sig många företag redan av miljövänlig el från förnybara energikällor, men det är även viktigt att välja energieffektiva entrélösningar för att bespara så mycket energi som möjligt.

Vilken är egentligen den mest energieffektiva entrélösningen?

Karuselldörren, som nu är över 100 år gammal, är än idag den mest energieffektiva entrélösningen på marknaden. Med principen “alltid öppen, alltid stängd” ser karuselldörrar till att utomhusluften aldrig kommer i kontakt med inomhusluften, på det sättet blir det lättare att bevara den behagliga temperaturen inne i byggnaden. Detta gör att byggnadens koldioxidavtryck reduceras och energiförbrukningen minskar, och bidrar alltså till mindre klimatpåverkan.

Marknadsledande Boon Edam erbjuder mängder med energieffektiva entrélösningar som kan passa alla typer av byggnader, allt ifrån gallerior till sjukhus. Förutom att i sitt sätt vara väldigt miljövänliga kan karuselldörrar även utrustas med flertal innovativa lösningar för att spara ännu mer energi. Ett exempel är en ny rörelsedetektor som gör att dörren endast snurrar när någon behöver gå in, vilket gör att energiförlusten reduceras ännu mer och byggnadens energiförbrukning inte blir lika kostsam.

Det är många aspekter som behöver tillgodoses för att bibehålla en miljövänlig energikonsumtion i en byggnad, men det är definitivt värt att lägga en extra tanke åt sin entré och hur mycket den faktiskt bidrar till klimatpåverkan.

Senaste nyheter