Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så här kan göra din arbetsplats lite grönare

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen250x113.jpg

Naturskyddsföreningen tipsar om många smarta sätt att få en grönare arbetsplats. Försök att inspirera chefen eller uppmuntra kollegorna efter julledigheten. Här är fem tips att börja med! 1. Välj miljömärkta produkter. Det finns papper, tvål, diskmedel och rengöringsmedel som är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. I andra hand rekommenderar vi Svanen-märkta produkter. 2. Stäng av alla apparater när de inte används. Apparater i standby-läge drar ström, därför är det bäst att stänga av dem helt. Ett tips är att dra alla sladdar till grenkontakter med avstängningsknapp. Glöm inte mobilladdaren! 3. Ha möten via webb, telefon eller video. På så sätt kan du undvika många tjänsteresor, vilket gör att du minskar din miljöpåverkan samtidigt som du sparar en hel del pengar och tid. 4. Läs på skärmen eller skriv ut dubbelsidigt. Undvik pappersutskrifter och kopiering. Läs istället mer texter på dataskärmen, scanna dokument och arkivera elektroniskt. Måste du skriva ut? Ställ in datorerna så att alla dokument skrivs ut dubbelsidigt. Ni gör av med hälften så mycket papper och sparar dubbelt så många kronor. 5. Övertala chefen att byta till el märkt med Bra Miljöval. Du byter enkelt genom ett telefonsamtal till elbolaget. Kan de inte erbjuda el märkt med Bra Miljöval? Byt elbolag! Kolla med företaget du jobbar på och föreslå att ni ska ge miljön en julklapp och bli stödföretag eller ge en julgåva till Naturskyddsföreningen. Det är enkelt, superviktigt och värt varenda krona. Ha en riktigt grön jul!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så här kan göra din arbetsplats lite grönare

2013-12-12
Naturskyddsföreningen tipsar om många smarta sätt att få en grönare arbetsplats. Försök att inspirera chefen eller uppmuntra kollegorna efter julledigheten. Här är fem tips att börja med!

1. Välj miljömärkta produkter. Det finns papper, tvål, diskmedel och rengöringsmedel som är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. I andra hand rekommenderar vi Svanen-märkta produkter.

2. Stäng av alla apparater när de inte används. Apparater i standby-läge drar ström, därför är det bäst att stänga av dem helt. Ett tips är att dra alla sladdar till grenkontakter med avstängningsknapp. Glöm inte mobilladdaren!

3. Ha möten via webb, telefon eller video. På så sätt kan du undvika många tjänsteresor, vilket gör att du minskar din miljöpåverkan samtidigt som du sparar en hel del pengar och tid.

4. Läs på skärmen eller skriv ut dubbelsidigt. Undvik pappersutskrifter och kopiering. Läs istället mer texter på dataskärmen, scanna dokument och arkivera elektroniskt. Måste du skriva ut? Ställ in datorerna så att alla dokument skrivs ut dubbelsidigt. Ni gör av med hälften så mycket papper och sparar dubbelt så många kronor.

5. Övertala chefen att byta till el märkt med Bra Miljöval. Du byter enkelt genom ett telefonsamtal till elbolaget. Kan de inte erbjuda el märkt med Bra Miljöval? Byt elbolag!

Kolla med företaget du jobbar på och föreslå att ni ska ge miljön en julklapp och bli stödföretag eller ge en julgåva till Naturskyddsföreningen. Det är enkelt, superviktigt och värt varenda krona.

Ha en riktigt grön jul!
Foto: Naturskyddsföreningen

Senaste nyheter