Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så går Naturarvets arbete att behålla Iglekärrs gammelskog

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturarvet247x204.jpg

Vi har fått flera frågor om hur det egentligen går och vad som händer om vi inte lyckas få ihop betalningen för Iglekärrsskogen i tid. Vi tänkte här berätta lite mer i detalj om hur det går och vad som är på gång. Vi köper Iglekärrs gammelskog för exakt 5 258 595 kronor av tre olika skogsägare. Pengarna ska enligt kontraktet betalas senast den 31 december 2013. Vi har nu fått ihop en dryg miljon och redovisar dag för dag på den här sidan hur mycket som är kvar att samla in. Vad händer då om vi inte lyckas få in hela köpesumman före nyår? Exakt vad som händer vet inte ens de jurister vi talat med. Stiftelselagen som reglerar vår verksamhet är stenhård och våra stadgar förbjuder oss att avyttra skog som vi en gång har förvärvat. Det är med andra ord tveksamt om ens kronofogden kan ta skogen ifrån oss. Det skulle i sista hand bli en rättslig process som ingen vet utgången av. Men vi tänker se till att vi inte kommer dithän. Vi kommer att göra vad vi kan för att få in de pengar som behövs. Förutom insamlingen från alla er som stödjer oss ansöker vi också om större bidrag från olika stiftelser och fonder. Vi hyser gott hopp om att få ett sådant bidrag men det är också så att ju mer vi har samlat in själva, desto större är chansen att en stiftelse eller fond vill engagera sig. Så därför: varje bidrag, stort som smått, för oss närmare den dag vi kan säga att vi har bevarat Iglekärrs gammelskog! Läs mer om Naturarvets arbete att behålla Iglekärrs gammelskog på www.naturarvet.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så går Naturarvets arbete att behålla Iglekärrs gammelskog

2013-11-04
Vi har fått flera frågor om hur det egentligen går och vad som händer om vi inte lyckas få ihop betalningen för Iglekärrsskogen i tid. Vi tänkte här berätta lite mer i detalj om hur det går och vad som är på gång.

Vi köper Iglekärrs gammelskog för exakt 5 258 595 kronor av tre olika skogsägare. Pengarna ska enligt kontraktet betalas senast den 31 december 2013. Vi har nu fått ihop en dryg miljon och redovisar dag för dag på den här sidan hur mycket som är kvar att samla in.

Vad händer då om vi inte lyckas få in hela köpesumman före nyår? Exakt vad som händer vet inte ens de jurister vi talat med. Stiftelselagen som reglerar vår verksamhet är stenhård och våra stadgar förbjuder oss att avyttra skog som vi en gång har förvärvat. Det är med andra ord tveksamt om ens kronofogden kan ta skogen ifrån oss. Det skulle i sista hand bli en rättslig process som ingen vet utgången av.

Men vi tänker se till att vi inte kommer dithän. Vi kommer att göra vad vi kan för att få in de pengar som behövs. Förutom insamlingen från alla er som stödjer oss ansöker vi också om större bidrag från olika stiftelser och fonder. Vi hyser gott hopp om att få ett sådant bidrag men det är också så att ju mer vi har samlat in själva, desto större är chansen att en stiftelse eller fond vill engagera sig.

Så därför: varje bidrag, stort som smått, för oss närmare den dag vi kan säga att vi har bevarat Iglekärrs gammelskog!

Läs mer om Naturarvets arbete att behålla Iglekärrs gammelskog på www.naturarvet.se.
Källa: Naturarvet

Senaste nyheter