Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

S-Solar tilldelas Skåne Solar award 2010

https://www.klimatsmart.se/images/news/ssolar239x51.jpg

Robert Sundquist, Utvecklingschef på S-Solar har tilldelats 1:a och 2:a pris för utvecklingen av systemkonceptet Orbit där plana solfångare för värme och el smälts samman till ett homogent och estetiskt tilltalande klimatskal. Priset avser installationen på Villa Åkarp i Skåne som både har collectorer för värme och el. S-Solar har levererat Orbit för såväl solvärme som solel. ExoTech, Sveriges ledande totalentreprenör inom solenergi har svarat för systemintegrationen mot fastigheten. ”Denna byggnadsintegrerade kombinationslösning vi ser här, där el och värme arbetar som skilda system men ändå drar fördelar av varandras nackdelar (värmeförluster från solceller ökar effektiviteten för solfångarna och tvärtom då PV moduler erhåller svalka från solfångarnas kylning) är nog en av de lösningar som vi kommer att få se mycket av i framtiden” säger Robert Sundquist. ”Vi tackar med hela vårt hjärta för utmärkelsen och den betyder mycket för att sporra oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete att göra solenergin tillgänglig för alla”, fortsätter han. För andra året i rad delas Skåne Solar Award ut på Skånes Energiting. Priset tilldelas arkitekten bakom den bästa solcells- respektive solfångaranläggningen som uppförts i Skåne under 2009. I samband med utdelningen gavs en kort presentation av alla nominerade anläggningar. Skånes Energiting arrangeras av Energikontoret Skåne, en enhet på Kommunförbundet Skåne. Energikontoret Skåne verkar för energieffektivisering och ökad användning av förnybara energikällor. Målgrupp är regionens samtliga invånare, kommuner, företag och organisationer. För mer information kontakta: Robert Sundquist, R&D Director, S-Solar, 0709-78 62 30, robert.sundquist@ssolar.com S-Solar är ett världsledande företag inom solenergiteknik med kunder i mer är 20 länder världen över. Tekniken bygger på avancerad svensk nanoteknik och tunnfilm som appliceras i solenergisystem för värme och kyla. Tekniken har erhållit European Solar Key Mark samt är certifierad i ett antal större marknader. Företaget har verksamhet i Kista, Finspång och Båstad. Företaget står bakom mer än 50 % av de större solenergianläggningarna som byggts inom EU.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

S-Solar tilldelas Skåne Solar award 2010

2010-06-08
Robert Sundquist, Utvecklingschef på S-Solar har tilldelats 1:a och 2:a pris för utvecklingen av systemkonceptet Orbit där plana solfångare för värme och el smälts samman till ett homogent och estetiskt tilltalande klimatskal. Priset avser installationen på Villa Åkarp i Skåne som både har collectorer för värme och el. S-Solar har levererat Orbit för såväl solvärme som solel. ExoTech, Sveriges ledande totalentreprenör inom solenergi har svarat för systemintegrationen mot fastigheten.

”Denna byggnadsintegrerade kombinationslösning vi ser här, där el och värme arbetar som skilda system men ändå drar fördelar av varandras nackdelar (värmeförluster från solceller ökar effektiviteten för solfångarna och tvärtom då PV moduler erhåller svalka från solfångarnas kylning) är nog en av de lösningar som vi kommer att få se mycket av i framtiden” säger Robert Sundquist. ”Vi tackar med hela vårt hjärta för utmärkelsen och den betyder mycket för att sporra oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete att göra solenergin tillgänglig för alla”, fortsätter han.

För andra året i rad delas Skåne Solar Award ut på Skånes Energiting. Priset tilldelas arkitekten bakom den bästa solcells- respektive solfångaranläggningen som uppförts i Skåne under 2009. I samband med utdelningen gavs en kort presentation av alla nominerade anläggningar.

Skånes Energiting arrangeras av Energikontoret Skåne, en enhet på Kommunförbundet Skåne. Energikontoret Skåne verkar för energieffektivisering och ökad användning av förnybara energikällor. Målgrupp är regionens samtliga invånare, kommuner, företag och organisationer.

För mer information kontakta: Robert Sundquist, R&D Director, S-Solar, 0709-78 62 30, robert.sundquist@ssolar.com

S-Solar är ett världsledande företag inom solenergiteknik med kunder i mer är 20 länder världen över. Tekniken bygger på avancerad svensk nanoteknik och tunnfilm som appliceras i solenergisystem för värme och kyla. Tekniken har erhållit European Solar Key Mark samt är certifierad i ett antal större marknader. Företaget har verksamhet i Kista, Finspång och Båstad. Företaget står bakom mer än 50 % av de större solenergianläggningarna som byggts inom EU.
Källor:

Senaste nyheter