Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

S-Solar levererar solfångare

https://www.klimatsmart.se/images/news/ssolar239x51a.jpg

S-Solar levererar solfångare till Förbos uppgradering av fastigheten Råda. Förbo är ett bostadsföretag som gemensamt ägs av Härryda, Kungälv och Lerum kommuner samt av Mölndals stad och bedriver bl. a miljö- och energiförbättringar i bostadsområden. Beställningen består av 102 stycken plana glasade solfångare Orbit som kommer monteras på taket på två våningshus. Solfångarna kommer förse bostadsområdet Råda med värme och tappvarmvatten och producera 116.000 kWh/år. ”Det betyder mycket för oss att få leverera till Förbos Solvärmeprojekt och bidra till miljö- och energiförbättringar, säger Henrik Moberg, Sales Manager, S-Solar. Det var bl. a ett bra ”pris per prestanda” som gjorde att valet föll på S-Solar och vår solfångare Orbit”, fortsätter han. Kunden i detta specifika fall är Energi- och Miljöteknik i Göteborg AB, som ansvarar för upphandling och den kompletta värmeinstallationen. Energi & Miljöteknik är ett kunskaps- och entreprenadföretag inom värme och ventilation. Företaget arbetar med alla typer av byggnader från industrier och affärslokaler, till skolor och vanliga bostäder. Oftast handlar det om att förbättra befintliga anläggningar. Förbo är ett bostadsföretag som ägs gemensamt av Härryda, Kungälv, Lerum kommuner och Mölndals stad. Förbo äger och hyr ut drygt 5400 bostäder, fördelat på 58 områden på 18 orter, i de fyra kommunerna. Förbo bildades 1966 och det övergripande målet för företaget har hela tiden varit att bidra till de fyra ägarkommunernas framgång genom att kunna erbjuda ett bra boende. S-Solar är ett världsledande företag inom solenergiteknik med kunder i mer är 20 länder världen över. Tekniken bygger på avancerad svensk nanoteknik och tunnfilm som appliceras i solenergisystem för värme och kyla. Tekniken har erhållit European Solar Key Mark samt är certifierad i ett antal större marknader. Företaget har verksamhet i Kista, Finspång och Båstad. Företaget står bakom mer än 50 % av de större solenergianläggningarna som byggts inom EU.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

S-Solar levererar solfångare

2010-06-30
S-Solar levererar solfångare till Förbos uppgradering av fastigheten Råda. Förbo är ett bostadsföretag som gemensamt ägs av Härryda, Kungälv och Lerum kommuner samt av Mölndals stad och bedriver bl. a miljö- och energiförbättringar i bostadsområden.

Beställningen består av 102 stycken plana glasade solfångare Orbit som kommer monteras på taket på två våningshus. Solfångarna kommer förse bostadsområdet Råda med värme och tappvarmvatten och producera 116.000 kWh/år.

”Det betyder mycket för oss att få leverera till Förbos Solvärmeprojekt och bidra till miljö- och energiförbättringar, säger Henrik Moberg, Sales Manager, S-Solar. Det var bl. a ett bra ”pris per prestanda” som gjorde att valet föll på S-Solar och vår solfångare Orbit”, fortsätter han.

Kunden i detta specifika fall är Energi- och Miljöteknik i Göteborg AB, som ansvarar för upphandling och den kompletta värmeinstallationen. Energi & Miljöteknik är ett kunskaps- och entreprenadföretag inom värme och ventilation. Företaget arbetar med alla typer av byggnader från industrier och affärslokaler, till skolor och vanliga bostäder. Oftast handlar det om att förbättra befintliga anläggningar.

Förbo är ett bostadsföretag som ägs gemensamt av Härryda, Kungälv, Lerum kommuner och Mölndals stad. Förbo äger och hyr ut drygt 5400 bostäder, fördelat på 58 områden på 18 orter, i de fyra kommunerna. Förbo bildades 1966 och det övergripande målet för företaget har hela tiden varit att bidra till de fyra ägarkommunernas framgång genom att kunna erbjuda ett bra boende.

S-Solar är ett världsledande företag inom solenergiteknik med kunder i mer är 20 länder världen över. Tekniken bygger på avancerad svensk nanoteknik och tunnfilm som appliceras i solenergisystem för värme och kyla. Tekniken har erhållit European Solar Key Mark samt är certifierad i ett antal större marknader. Företaget har verksamhet i Kista, Finspång och Båstad. Företaget står bakom mer än 50 % av de större solenergianläggningarna som byggts inom EU.
Källa: S-Solar

Senaste nyheter