Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ruukkis produkter godkända av BVB

https://www.klimatsmart.se/images/news/ruukki250x71pa.jpg

Medvetenhet inom miljö-, hälso- och säkerhetsfrågor har ökat lavinartat på Ruukkis vanligaste marknader under de senaste åren. Därmed ökar även frågorna om våra produkter och produktionsprocesser. Därför väljer Ruukki att vara med i de viktigaste svenska registren som dokumenterar miljö- och hållbarhetseffekter av byggvaror. I Sverige är den av byggbranschen administrerade Byggvarubedömningen, BVB, en systematisk och organiserad tredjepartsbedömning som kommunicerar att byggvarorna i registret är säkra för människan och naturen. BVB:s kriterier följer den europeiska kemikalielagstiftningen Reach. BVB gör bedömningar utifrån de grunduppgifter som Ruukki förmedlar och de kan därefter antingen godkänna, underkänna eller rekommendera en vara. Idag finns det flera produkter från Ruukki på BVB, bland annat Ruukkis färgbelagda och galvade byggkomponenter, sandwichpaneler, stålpålar och olika stomkonstruktioner med ytbehandling. - Vi har under 2011 fått en del frågor gällande stålstommar, till exempel när vi förhandlade kontraktet inför bygget av det nya anrikningsverket i Kaunisvaara i Pajala, berättar Asta Soininen, Senior environmental specialist på Ruukki. Bland Ruukkis produkter som BVB rekommenderar finns bland annat Sandwich Panel SPA med mineralullsisolering. De flesta byggentreprenörer som Ruukki har som kunder i Sverige efterfrågar bedömningar från BVB eller ett annat populärt system, Basta, eller både och. – När man ser Sverige som sin hemmamarknad är det nödvändigt att finnas med i dessa register, och sprida kunskaperna om dem i den egna organisationen, säger Martin Flodihn, business director inom affärsområdet komponenter. Under våren kommer Ruukki även att registrera sina produkter i Basta -registret som analyserar och fasar ut farliga ämnen från byggprodukter. För mer information, kontakta: Asta Soininen, +358 20 5930372 Johanna Parikka Altenstedt, 0709-83 35 32.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ruukkis produkter godkända av BVB

2012-02-13
Medvetenhet inom miljö-, hälso- och säkerhetsfrågor har ökat lavinartat på Ruukkis vanligaste marknader under de senaste åren. Därmed ökar även frågorna om våra produkter och produktionsprocesser. Därför väljer Ruukki att vara med i de viktigaste svenska registren som dokumenterar miljö- och hållbarhetseffekter av byggvaror.

I Sverige är den av byggbranschen administrerade Byggvarubedömningen, BVB, en systematisk och organiserad tredjepartsbedömning som kommunicerar att byggvarorna i registret är säkra för människan och naturen. BVB:s kriterier följer den europeiska kemikalielagstiftningen Reach. BVB gör bedömningar utifrån de grunduppgifter som Ruukki förmedlar och de kan därefter antingen godkänna, underkänna eller rekommendera en vara.

Idag finns det flera produkter från Ruukki på BVB, bland annat Ruukkis färgbelagda och galvade byggkomponenter, sandwichpaneler, stålpålar och olika stomkonstruktioner med ytbehandling.

- Vi har under 2011 fått en del frågor gällande stålstommar, till exempel när vi förhandlade kontraktet inför bygget av det nya anrikningsverket i Kaunisvaara i Pajala, berättar Asta Soininen, Senior environmental specialist på Ruukki. Bland Ruukkis produkter som BVB rekommenderar finns bland annat Sandwich Panel SPA med mineralullsisolering.

De flesta byggentreprenörer som Ruukki har som kunder i Sverige efterfrågar bedömningar från BVB eller ett annat populärt system, Basta, eller både och.

– När man ser Sverige som sin hemmamarknad är det nödvändigt att finnas med i dessa register, och sprida kunskaperna om dem i den egna organisationen, säger Martin Flodihn, business director inom affärsområdet komponenter.

Under våren kommer Ruukki även att registrera sina produkter i Basta -registret som analyserar och fasar ut farliga ämnen från byggprodukter.

För mer information, kontakta:
Asta Soininen, +358 20 5930372
Johanna Parikka Altenstedt, 0709-83 35 32.
Källa: Ruukki

Senaste nyheter