Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rotavdrag lönsamt för fjärrvärmekunder

https://www.klimatsmart.se/images/news/kalmarenergi250x58.gif

Under 2011 har rekordmånga kunder valt miljöriktig fjärrvärme. Arbetskostnaden i samband med installationen ger möjlighet till Rotavdrag. I Kalmar har 127 hushåll tillsammans fått tillbaka över en miljon kronor, vilket utgör drygt 9 000 kr per hushåll. Sedan kraftvärmeanläggningen i Moskogen togs i bruk har Kalmar Energi haft möjlighet att erbjuda fler kunder fjärrvärme. Andelen kunder som har valt fjärrvärme har ökat rejält. - ­År 2009 delades knappt 300 000 kr tillbaka till dem som installerat fjärrvärme och samtidigt nyttjat rotavdraget, 2010 var summan 377 000 kr, och 2011 stiger den till 1 203 750 kronor säger Bo Carlsson, värmechef på Kalmar Energi. Kalmar Energi har satsat på att erbjuda hushåll i områden där fjärrvärmen redan finns. Det går snabbt att få när fjärrvärmen redan finns i gatorna. Det som gör att hushållen byter uppvärmningsform är ofta missnöje med det befintliga värmesystemet, att det är gammalt och att det har höga driftskostnader. - Det är vanligt när man generationsväxlar i ett bostadsområde att de nya ägarna ser över husets energikostnader. Ett starkt argument bland våra kunder som väljer fjärrvärme är att det är bekvämt och miljövänligt, säger Bo Carlsson. Att man dessutom får tillbaka delar av installationskostnaden genom rotavdraget har tilltalat många avslutar Bo Carlsson. Sedan oktober 2009 svarar Moskogens kraftvärmeanläggning för värmeleveranserna i Kalmar, Smedby och Lindsdal under större delen av året. Samtidigt producerar man el som motsvarar 1/3 av Kalmars elförbrukning. Bränslet kommer till största del från skogen i form av skogsflis, bark och rester från skogs- och träindustrin, samt en mindre mängd torv. Bränslet hämtas inom 7 mils radie, vilket säkerställer relativt korta transporter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rotavdrag lönsamt för fjärrvärmekunder

2012-01-19
Under 2011 har rekordmånga kunder valt miljöriktig fjärrvärme. Arbetskostnaden i samband med installationen ger möjlighet till Rotavdrag. I Kalmar har 127 hushåll tillsammans fått tillbaka över en miljon kronor, vilket utgör drygt 9 000 kr per hushåll.

Sedan kraftvärmeanläggningen i Moskogen togs i bruk har Kalmar Energi haft möjlighet att erbjuda fler kunder fjärrvärme. Andelen kunder som har valt fjärrvärme har ökat rejält.

- ­År 2009 delades knappt 300 000 kr tillbaka till dem som installerat fjärrvärme och samtidigt nyttjat rotavdraget, 2010 var summan 377 000 kr, och 2011 stiger den till 1 203 750 kronor säger Bo Carlsson, värmechef på Kalmar Energi.

Kalmar Energi har satsat på att erbjuda hushåll i områden där fjärrvärmen redan finns. Det går snabbt att få när fjärrvärmen redan finns i gatorna. Det som gör att hushållen byter uppvärmningsform är ofta missnöje med det befintliga värmesystemet, att det är gammalt och att det har höga driftskostnader.

- Det är vanligt när man generationsväxlar i ett bostadsområde att de nya ägarna ser över husets energikostnader. Ett starkt argument bland våra kunder som väljer fjärrvärme är att det är bekvämt och miljövänligt, säger Bo Carlsson. Att man dessutom får tillbaka delar av installationskostnaden genom rotavdraget har tilltalat många avslutar Bo Carlsson.

Sedan oktober 2009 svarar Moskogens kraftvärmeanläggning för värmeleveranserna i Kalmar, Smedby och Lindsdal under större delen av året. Samtidigt producerar man el som motsvarar 1/3 av Kalmars elförbrukning. Bränslet kommer till största del från skogen i form av skogsflis, bark och rester från skogs- och träindustrin, samt en mindre mängd torv. Bränslet hämtas inom 7 mils radie, vilket säkerställer relativt korta transporter.

Senaste nyheter