Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rosengårdsungdomar i miljösamtal 21/8

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturskydd_logo_100_gron_158x100.gif

I dag på Malmöfestivalen samtalar bl. a. Fatima Al-Kritty, 16, Joumana Al-Refai, 25, Noor Zadran, 15, med Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson. De kommer att tala om viktiga framtidsfrågor och om varför Naturskyddsföreningen behövs i Rosengård. Ungdomarna är några av deltagarna i projektet Schysst sommar med Naturskyddsföreningen som genomförs i Rosengård, Gottsunda och Rinkeby sommaren 2009. Syftet med Schysst sommar, som finansieras av Ungdomsstyrelsen, är både att öka Naturskyddsföreningens synlighet och närvaro på dessa orter, och att ta vara på eller väcka ungas intresse för frilufts-, miljö- och påverkansaktiviteter. - Projektet i Rosengård kombinerar friluftsliv med miljö- och klimatengagemang. Vi visar på ett konkret sätt på möjligheter, allt från härliga naturupplevelser till att kunna påverka sin egen situation. Vi har skapat ett nytt forum där man får träffa miljö och klimat engagerade förebilder och också själv få testa på vad det innebär att engagera sig och göra något aktivt för miljön, säger Azadeh Lithammer som är projektledare för Schysst sommar i Rosengård. - Projektet förändrar både Naturskyddsföreningen och förutsättningarna för unga i Rosengård som deltar i projektet. Schysst sommar öppnar upp rum till nya världar och visar att de platsar där - att ha en tillgång till naturen och känna sig som en del av en rörelse som kan påverka, säger Johanna Lidström som är projektmedarbetare i Rosengård. TID: (samtal med Svante Axelsson) Fredagen den 21/8 kl. 17.30-18.30 PLATS: Klimathemmet, framför Stadshuset För mer information: Svante Axelsson - generalsekreterare: 070-728 25 85, svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se Azadeh Lithammer - projektledare i Rosengård: 0720 49 45 40, azadeh.lithammer@naturskyddsforeningen.se

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rosengårdsungdomar i miljösamtal 21/8

2009-08-21
I dag på Malmöfestivalen samtalar bl. a. Fatima Al-Kritty, 16, Joumana Al-Refai, 25, Noor Zadran, 15, med Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson. De kommer att tala om viktiga framtidsfrågor och om varför Naturskyddsföreningen behövs i Rosengård.

Ungdomarna är några av deltagarna i projektet Schysst sommar med Naturskyddsföreningen som genomförs i Rosengård, Gottsunda och Rinkeby sommaren 2009. Syftet med Schysst sommar, som finansieras av Ungdomsstyrelsen, är både att öka Naturskyddsföreningens synlighet och närvaro på dessa orter, och att ta vara på eller väcka ungas intresse för frilufts-, miljö- och påverkansaktiviteter.

- Projektet i Rosengård kombinerar friluftsliv med miljö- och klimatengagemang. Vi visar på ett konkret sätt på möjligheter, allt från härliga naturupplevelser till att kunna påverka sin egen situation. Vi har skapat ett nytt forum där man får träffa miljö och klimat engagerade förebilder och också själv få testa på vad det innebär att engagera sig och göra något aktivt för miljön, säger Azadeh Lithammer som är projektledare för Schysst sommar i Rosengård.

- Projektet förändrar både Naturskyddsföreningen och förutsättningarna för unga i Rosengård som deltar i projektet. Schysst sommar öppnar upp rum till nya världar och visar att de platsar där - att ha en tillgång till naturen och känna sig som en del av en rörelse som kan påverka, säger Johanna Lidström som är projektmedarbetare i Rosengård.

TID: (samtal med Svante Axelsson) Fredagen den 21/8 kl. 17.30-18.30
PLATS: Klimathemmet, framför Stadshuset

För mer information:
Svante Axelsson - generalsekreterare: 070-728 25 85,
svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se
Azadeh Lithammer - projektledare i Rosengård: 0720 49 45 40, azadeh.lithammer@naturskyddsforeningen.se

Senaste nyheter