Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Riksbyggen klimatsmarta med S-Solar

https://www.klimatsmart.se/images/news/ssolar239x51c.jpg

Riksbyggen har satt upp tuffa mål för att minska miljöpåverkan och arbetar kontinuerligt med miljöfrågor. Det visar den investering i solvärme som Riksbyggens bostadsrättsförening Norrköpingshus nr 7 nu gör till sin fastighet kv Djäkneberget 11. Solfångarna som ska värma tappvarmvattnet i fastigheten, levereras från S-Solar i Finspång och kommer att vara integrerade i taket. S-Solar står för projektering och leverans av solfångare, Sandbäckens Rör står för rörinstallation och Byggfixarna sköter takbytet. Leveransen består av 82 stycken termiska solfångare som utgör 205 m2 och integreras i taket. Solfångarna kommer att kopplas in mot tappvarmvattnet och solenergin kan nyttjas från mars till oktober. Solfångarna kombineras med fjärrvärme som står för övrig uppvärmning. Riksbyggens bostadsrättsförening kan troligtvis dra nytta av solvärmeanläggningen i mer än 30 år. Anders Whass projektledare på Riksbyggen säger: - Bygg- och fastighetssektorn står för 35 % av energianvändningen. Genom att använda solen i så stor utsträckning som möjligt kan vi bidra till en hållbar utveckling i samhället då det ger 0 % i CO2 utsläpp. Solens energi tas tillvara och vi kan minska förbrukningen av fjärrvärme som i sin tur kan minska sin uppvärmning med sopor eller olja. Med solvärme blir vi mindre påverkade av fluktuerande energipriser. Valet föll på S-solar för de är ett lokalt företag, använder en mycket modern teknik samt är konkurrenskraftiga i pris. - Vi är oerhört stolta att Riksbyggen valde oss som leverantör och det betyder mycket för oss att ha en referensanläggning i närheten, säger Peter Nyby. Mer information lämnas av: Peter Nyby, Sales Manager S-Solar, 0709-35 00 18, peter.nyby@ssolar.com Anders Whass, Projektledare Riksbyggen, 0703-05 95 41 anders.whass@riksbyggen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Riksbyggen klimatsmarta med S-Solar

2010-11-08
Riksbyggen har satt upp tuffa mål för att minska miljöpåverkan och arbetar kontinuerligt med miljöfrågor. Det visar den investering i solvärme som Riksbyggens bostadsrättsförening Norrköpingshus nr 7 nu gör till sin fastighet kv Djäkneberget 11. Solfångarna som ska värma tappvarmvattnet i fastigheten, levereras från S-Solar i Finspång och kommer att vara integrerade i taket. S-Solar står för projektering och leverans av solfångare, Sandbäckens Rör står för rörinstallation och Byggfixarna sköter takbytet.

Leveransen består av 82 stycken termiska solfångare som utgör 205 m2 och integreras i taket. Solfångarna kommer att kopplas in mot tappvarmvattnet och solenergin kan nyttjas från mars till oktober. Solfångarna kombineras med fjärrvärme som står för övrig uppvärmning. Riksbyggens bostadsrättsförening kan troligtvis dra nytta av solvärmeanläggningen i mer än 30 år.

Anders Whass projektledare på Riksbyggen säger:
- Bygg- och fastighetssektorn står för 35 % av energianvändningen. Genom att använda solen i så stor utsträckning som möjligt kan vi bidra till en hållbar utveckling i samhället då det ger 0 % i CO2 utsläpp. Solens energi tas tillvara och vi kan minska förbrukningen av fjärrvärme som i sin tur kan minska sin uppvärmning med sopor eller olja. Med solvärme blir vi mindre påverkade av fluktuerande energipriser. Valet föll på S-solar för de är ett lokalt företag, använder en mycket modern teknik samt är konkurrenskraftiga i pris.

- Vi är oerhört stolta att Riksbyggen valde oss som leverantör och det betyder mycket för oss att ha en referensanläggning i närheten, säger Peter Nyby.

Mer information lämnas av:
Peter Nyby, Sales Manager S-Solar, 0709-35 00 18, peter.nyby@ssolar.com
Anders Whass, Projektledare Riksbyggen, 0703-05 95 41 anders.whass@riksbyggen.se

Senaste nyheter