Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Returpack PantaMera.nu söker pantletare

https://www.klimatsmart.se/images/news/returpacklogotyp183x128.gif

Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta - nästan nio av tio burkar och flaskor återvinns. Trots det var det över 200 miljoner burkar och flaskor som inte återvanns förra året. För att uppmuntra till ökad pantning och samtidigt tipsa ungdomar om hur de kan tjäna extrapengar i sommar genomför Returpack en pantletarkampanj. Det finns mycket extrapengar att tjäna, cirka 200 miljoner kronor. Returpacks pantstatistik från 2008 visade att vi svenskar återvann 1,44 miljarder burkar och flaskor under 2008. Trots att vi är så bra ligger hela 200 miljoner burkar och flaskor därute och väntar på att bli pantade. För andra året genomför nu Returpack en pantletarkampanj för att även dessa ska bli pantade. Förra året deltog omkring 300 ungdomar mellan 11 och 16 år som lyckades panta ihop flera hundra tusen burkar och flaskor. - Många barn och ungdomar i tidiga tonåren har svårt att få sommarjobb idag. Det här kan vara ett enkelt sätt att tjäna lite extrapengar och samtidigt göra en insats för miljön, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack. Pantletarkampanjen är en av många insatser som Returpack gör föra att öka pantningen ytterligare. Idag återvinns nio av tio burkar och flaskor, men visionen är att alla burkar och flaskor som säljs ska pantas och bli till nya. Barn och ungdomar är en mycket viktig målgrupp i kampen om att få tillbaka burkar och flaskor i kretsloppet. - Om vi lär de unga vinsterna med återvinning redan på ett tidigt stadium, så säkrar det vår framtida miljö, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack. För att underlätta arbetet för pantletarna har Returpack samlat material på sin webbplats www.pantamera.nu. Där finns bland annat flygblad samt visitkort att ladda ner. De som anmäler sig för att bli pantletare får dessutom en pantbag, en t-shirt och en myntbörs hemskickad. För att locka fler har man också kopplat en tävling till aktiviteten där den som har lyckats panta mest den 25 augusti vinner en pantamera-cykel. Utöver cykeln som förstapris delas flera andra och tredjepriser ut. - Vi hoppas att tävlingen ska vara ett extra incitament att bli pantletare. I år har vi också kopplat en blogg till kampanjen på www.pantamera.nu, där pantletarna kan gå in och dela med sig av sina erfarenheter och tips, säger Katarina Lundell. För mer information kontakta: Katarina Lundell, Marknadschef Returpack, 011-19 19 82, Katarina.lundell@returpack.se

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Returpack PantaMera.nu söker pantletare

2009-08-05
Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta - nästan nio av tio burkar och flaskor återvinns. Trots det var det över 200 miljoner burkar och flaskor som inte återvanns förra året. För att uppmuntra till ökad pantning och samtidigt tipsa ungdomar om hur de kan tjäna extrapengar i sommar genomför Returpack en pantletarkampanj. Det finns mycket extrapengar att tjäna, cirka 200 miljoner kronor.

Returpacks pantstatistik från 2008 visade att vi svenskar återvann 1,44 miljarder burkar och flaskor under 2008. Trots att vi är så bra ligger hela 200 miljoner burkar och flaskor därute och väntar på att bli pantade. För andra året genomför nu Returpack en pantletarkampanj för att även dessa ska bli pantade. Förra året deltog omkring 300 ungdomar mellan 11 och 16 år som lyckades panta ihop flera hundra tusen burkar och flaskor.

- Många barn och ungdomar i tidiga tonåren har svårt att få sommarjobb idag. Det här kan vara ett enkelt sätt att tjäna lite extrapengar och samtidigt göra en insats för miljön, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Pantletarkampanjen är en av många insatser som Returpack gör föra att öka pantningen ytterligare. Idag återvinns nio av tio burkar och flaskor, men visionen är att alla burkar och flaskor som säljs ska pantas och bli till nya. Barn och ungdomar är en mycket viktig målgrupp i kampen om att få tillbaka burkar och flaskor i kretsloppet.

- Om vi lär de unga vinsterna med återvinning redan på ett tidigt stadium, så säkrar det vår framtida miljö, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

För att underlätta arbetet för pantletarna har Returpack samlat material på sin webbplats www.pantamera.nu. Där finns bland annat flygblad samt visitkort att ladda ner. De som anmäler sig för att bli pantletare får dessutom en pantbag, en t-shirt och en myntbörs hemskickad. För att locka fler har man också kopplat en tävling till aktiviteten där den som har lyckats panta mest den 25 augusti vinner en pantamera-cykel. Utöver cykeln som förstapris delas flera andra och tredjepriser ut.

- Vi hoppas att tävlingen ska vara ett extra incitament att bli pantletare. I år har vi också kopplat en blogg till kampanjen på www.pantamera.nu, där pantletarna kan gå in och dela med sig av sina erfarenheter och tips, säger Katarina Lundell.

För mer information kontakta:
Katarina Lundell, Marknadschef Returpack, 011-19 19 82, Katarina.lundell@returpack.se
Källa: Panta mera

Senaste nyheter