Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ReTuna nominerade årets förebyggare inom återvinning i Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/eem-invigning250x191.jpg

ReTuna återbruksgalleria har nominerats till utmärkelsen Årets Förebyggare. Eskilstuna ligger redan långt fram när det gäller stadens miljöarbete (vi blev exempelvis Sveriges återvinningskommun 2011). Eskilstuna Energi och Miljö har genom att öppna återruksgallerian ReTuna tagit ytterligare ett steg till att förebygga avfall. Därför är Eskilstuna är en av tre nominerade till Årets Förebyggare inom återvinning i Sverige. Återvinningsgalan, som startade 2009, är sprungen ur Sveriges tyngsta miljöpris Swedish Recycling Award. I år är det sjätte gången som galan arrangeras av Recycling & Miljöteknik, och ReTuna är nu nominerad i en av åtta olika kategorier, till Årets Förebyggare. Priset delas ut under galan den 25 november i Göteborg. - Jag tycker att det är fantastisk kul och det känns väldigt bra att ReTuna är nominerade till årets Förebyggare. Jag tänker på våra modiga politiker som vågar se till helheten och som vågade satsa på återbruksgallerian ReTuna. Jag tänker på invånarna i Eskilstuna som tagit emot ReTuna med öppna armar. Jag tänker även på alla de som öppnat sina butiker i gallerian. Eskilstuna har ett återvinningstänk i världsklass och att även få jobba med att förebygga avfall gör mig stolt, säger Anna Bergström, Centrumledare på ReTuna på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB. Enligt Återvinningsgalans hemsida ska priset gå till ”Priset tilldelas en person eller företag/verksamhet/organisation eller kommun som visar att det i praktiken är möjligt att förebygga avfall. Årets förebyggare ska utgöra ett bra exempel som är praktiskt genomförbart och kan inspirera andra till att arbeta förebyggande.”

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ReTuna nominerade årets förebyggare inom återvinning i Sverige

2015-10-21
ReTuna återbruksgalleria har nominerats till utmärkelsen Årets Förebyggare. Eskilstuna ligger redan långt fram när det gäller stadens miljöarbete (vi blev exempelvis Sveriges återvinningskommun 2011).

Eskilstuna Energi och Miljö har genom att öppna återruksgallerian ReTuna tagit ytterligare ett steg till att förebygga avfall. Därför är Eskilstuna är en av tre nominerade till Årets Förebyggare inom återvinning i Sverige.

Återvinningsgalan, som startade 2009, är sprungen ur Sveriges tyngsta miljöpris Swedish Recycling Award. I år är det sjätte gången som galan arrangeras av Recycling & Miljöteknik, och ReTuna är nu nominerad i en av åtta olika kategorier, till Årets Förebyggare. Priset delas ut under galan den 25 november i Göteborg.

- Jag tycker att det är fantastisk kul och det känns väldigt bra att ReTuna är nominerade till årets Förebyggare. Jag tänker på våra modiga politiker som vågar se till helheten och som vågade satsa på återbruksgallerian ReTuna. Jag tänker på invånarna i Eskilstuna som tagit emot ReTuna med öppna armar. Jag tänker även på alla de som öppnat sina butiker i gallerian. Eskilstuna har ett återvinningstänk i världsklass och att även få jobba med att förebygga avfall gör mig stolt, säger Anna Bergström, Centrumledare på ReTuna på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB.

Enligt Återvinningsgalans hemsida ska priset gå till ”Priset tilldelas en person eller företag/verksamhet/organisation eller kommun som visar att det i praktiken är möjligt att förebygga avfall. Årets förebyggare ska utgöra ett bra exempel som är praktiskt genomförbart och kan inspirera andra till att arbeta förebyggande.”

Senaste nyheter