Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Respect Climates första nätverksträff i år

https://www.klimatsmart.se/images/news/ron250x280.png

Vi på Respect Climate är glada över ännu ett lyckat event. Syftet med våra träffar är att skapa och erbjuda en mötes- och kommunikationsplattform för företag som är medlemmar i handlingsprogrammen för klimatneutralitet. Träffens tema var ”företags globala ansvar”. Våra presentatörer bidrog till en hel del nya insikter och kunskaper om nyttan och syftet med klimatarbete. Ron Bills, VD för projektutvecklaren Envirofit, förmedlade väldigt tydligt hur företag, via klimatkompensation genom energieffektiva vedspisar, kan ta ansvar genom att engagera sig i och stödja lokala aktiviteter i Afrika och Indien med fokus på klimat och social hållbarhet. Träffens andra del fokuserade bredare på ansvarsbegreppet. Våra paneldeltagare Anders Wijkman, Stina Billinger (Hållbarhetschef SPP), Annsie Kumlin (Hållbarhetschef Postkodlotteriet) och Mattias Broman (Kansliråd Finansdepartementet) bidrog var och en med sina erfarenheter av klimat-och hållbarhetsarbete. Paneldeltagarna gav alla förslag på insatser, från näringslivet och från offentlig sida, för att reducera klimatpåverkan. Fokus låg på vikten av engagerade medarbetare. Genom att utnyttja medarbetarnas inneboende kompetens kan man främja hållbarhetsinnovationer och initiativ inom företag. Från både näringsliv och offentlig sektor krävs det större mod och ledarskap. Både företag och privatpersoner uppmanades att se över hanteringen av sina investeringar. Genom ansvarsfullt investerande och sparande kan man påverka finanssektorn att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att skapa ett hållbart samhälle. I höst hålls nästa nätverksträff och vi hoppas då på ett minst lika bra deltagande som förra fredagen. Som vanligt kommer vi att bjuda på ett högaktuellt program med intressanta och engagerade deltagare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Respect Climates första nätverksträff i år

2013-05-29
Ron Bills talar om energieffektiva vedspisar.
Vi på Respect Climate är glada över ännu ett lyckat event.

Syftet med våra träffar är att skapa och erbjuda en mötes- och kommunikationsplattform för företag som är medlemmar i handlingsprogrammen för klimatneutralitet. Träffens tema var ”företags globala ansvar”. Våra presentatörer bidrog till en hel del nya insikter och kunskaper om nyttan och syftet med klimatarbete.

Ron Bills, VD för projektutvecklaren Envirofit, förmedlade väldigt tydligt hur företag, via klimatkompensation genom energieffektiva vedspisar, kan ta ansvar genom att engagera sig i och stödja lokala aktiviteter i Afrika och Indien med fokus på klimat och social hållbarhet.

Träffens andra del fokuserade bredare på ansvarsbegreppet. Våra paneldeltagare Anders Wijkman, Stina Billinger (Hållbarhetschef SPP), Annsie Kumlin (Hållbarhetschef Postkodlotteriet) och Mattias Broman (Kansliråd Finansdepartementet) bidrog var och en med sina erfarenheter av klimat-och hållbarhetsarbete.

Paneldeltagarna gav alla förslag på insatser, från näringslivet och från offentlig sida, för att reducera klimatpåverkan. Fokus låg på vikten av engagerade medarbetare. Genom att utnyttja medarbetarnas inneboende kompetens kan man främja hållbarhetsinnovationer och initiativ inom företag. Från både näringsliv och offentlig sektor krävs det större mod och ledarskap.

Både företag och privatpersoner uppmanades att se över hanteringen av sina investeringar. Genom ansvarsfullt investerande och sparande kan man påverka finanssektorn att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att skapa ett hållbart samhälle.

I höst hålls nästa nätverksträff och vi hoppas då på ett minst lika bra deltagande som förra fredagen. Som vanligt kommer vi att bjuda på ett högaktuellt program med intressanta och engagerade deltagare.

Senaste nyheter