Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Resenärer visar intresse för ekoresor

https://www.klimatsmart.se/images/news/thailand250x164.jpg

För bara några veckor sedan lanserade Ecospheres en ny ekoresort i Thailand via Resias nyhetsbrev och efter det började telefonerna ringa. - Vi har fått många förfrågningar och vi ser ett stort intresse för en annorlunda semester i Thailand. - Kanske har man varit där flera gånger tidigare och vill uppleva något nytt, säger Ulrika Löfdahl, delägare och marknadsansvarig på Ecospheres. Ekoresorten ligger på den relativt okända ön, Koh Prah Thong som trots sin storlek smugit sig förbi obemärkt, ja förblivit nästan hemlig för resten av världen, vilket har lämnat dess stränder, kullar, regnskog och natur orörd. Ön är en av de sista outforskade längs med den thailändska kusten och ger en tillvaro helt i samklang med naturen. Du bor i ett eget, unikt hus omgiven av tropisk regnskog och designat för att skapa en harmoni mellan människa och miljö utan att för den sakens skull göra avkall på bekvämligheter. När du tröttnat på att lata dig på stranden kan du hyra en kajak och ge dig av på en paddeltur bland mangroves och gömda stränder. Kika in i grottorna längs strandkanten, uppleva djurlivet både över och under ytan. I Surinöarnas nationalpark finns garanterat den bästa dykningen i Thailand, här kan man spendera många timmar under ytan. Du kan också praktisera yoga under palmerna eller få en avslappnande thaimassage i skuggan. Här är även perfekt för barn, stranden är långgrund, här finns inga bilar, det finns lekplats, barnmeny och det bästa av allt, det finns personal som kan leka med dina barn om du känner för lite egen tid. När du bor på the Golden Buddha, vet du att du har rest till en resort som verkligen tar ansvarsfull turism på stort allvar. Resorten bedriver sin verksamhet på ett hållbart sätt med hus byggda av miljövänliga material, har sopsorteringsprogram och använder solenergi samt anställer och utbildar av lokalbefolkning. Du stöder också projekt såsom ”Naucrates turtle conservation project, coral restoration, Whale Shark Exploration och Turtle Awareness programmes”, lokala skolor och byar i Baan Lions. -Det här är drömmen om ett eget paradis men inte vilket paradis som helst, utan ett som är bra för både människa miljö, menar Tina Frisk, delägare och produktansvarig på Ecospheres. - Vi ser det som en utmaning att kunna erbjuda ekodestinationer till resmål som redan är välbesökta av svenskar. I vår kommer vi lansera ekodestinationer i bland annat Spanien, Turkiet och Sydafrika.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Resenärer visar intresse för ekoresor

2011-11-22
För bara några veckor sedan lanserade Ecospheres en ny ekoresort i Thailand via Resias nyhetsbrev och efter det började telefonerna ringa.
- Vi har fått många förfrågningar och vi ser ett stort intresse för en annorlunda semester i Thailand.
- Kanske har man varit där flera gånger tidigare och vill uppleva något nytt, säger Ulrika Löfdahl, delägare och marknadsansvarig på Ecospheres.

Ekoresorten ligger på den relativt okända ön, Koh Prah Thong som trots sin storlek smugit sig förbi obemärkt, ja förblivit nästan hemlig för resten av världen, vilket har lämnat dess stränder, kullar, regnskog och natur orörd. Ön är en av de sista outforskade längs med den thailändska kusten och ger en tillvaro helt i samklang med naturen.

Du bor i ett eget, unikt hus omgiven av tropisk regnskog och designat för att skapa en harmoni mellan människa och miljö utan att för den sakens skull göra avkall på bekvämligheter.

När du tröttnat på att lata dig på stranden kan du hyra en kajak och ge dig av på en paddeltur bland mangroves och gömda stränder. Kika in i grottorna längs strandkanten, uppleva djurlivet både över och under ytan. I Surinöarnas nationalpark finns garanterat den bästa dykningen i Thailand, här kan man spendera många timmar under ytan.

Du kan också praktisera yoga under palmerna eller få en avslappnande thaimassage i skuggan. Här är även perfekt för barn, stranden är långgrund, här finns inga bilar, det finns lekplats, barnmeny och det bästa av allt, det finns personal som kan leka med dina barn om du känner för lite egen tid.

När du bor på the Golden Buddha, vet du att du har rest till en resort som verkligen tar ansvarsfull turism på stort allvar. Resorten bedriver sin verksamhet på ett hållbart sätt med hus byggda av miljövänliga material, har sopsorteringsprogram och använder solenergi samt anställer och utbildar av lokalbefolkning. Du stöder också projekt såsom ”Naucrates turtle conservation project, coral restoration, Whale Shark Exploration och Turtle Awareness programmes”, lokala skolor och byar i Baan Lions.

-Det här är drömmen om ett eget paradis men inte vilket paradis som helst, utan ett som är bra för både människa miljö, menar Tina Frisk, delägare och produktansvarig på Ecospheres. - Vi ser det som en utmaning att kunna erbjuda ekodestinationer till resmål som redan är välbesökta av svenskar. I vår kommer vi lansera ekodestinationer i bland annat Spanien, Turkiet och Sydafrika.
Källa: Ecospheres

Senaste nyheter