Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Renova testar eldriven lastbil

https://www.klimatsmart.se/images/news/renova195x100pa.jpg

I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i bostadsområden och i stadsmiljö där många människor bor och arbetar. Testet pågår under en vecka från och med den 19 september. Renova har valt att testa bilen inom sin Miljöserviceverksamhet. Renovas Miljöservice tar på uppdrag av fastighetsägare hand om skötseln av soprum och miljöhus - från att städa och byta lampor till att svara på frågor och se till att sorteringen fungerar. Den elbil som nu testas har dessutom den fördelen att den har noll utsläpp av växthusgaser. Viktoria Edvardsson, miljö- och kvalitetschef på Renova: - Om denna elbil fungerar på ett effektivt sätt i vår verksamhet så skulle kunna vara ett bra alternativ även för oss - om och när den blir tillgänglig på den svenska marknaden. Vi är på väg att bli det första fossilfria transportföretaget i landet och ett tillskott av elbilar skulle skynda på denna utveckling. Givetvis är det viktigt att elen är producerad på ett miljöriktigt sätt. Renova har genom åren ofta varit snabbt ute med att testa nyheter när det gäller fordon och har även varit med att utveckla nya fordon för avfallshantering. Det handlar om nya bränslen och kombinationer av tekniker för att öka energieffektiviteten. Ett exempel från tidigare i år är ett test med att köra tunga lastbilstransporter med flytande gas (LNG). För mer information, kontakta: Christian Kallerdahl, 0705-678 672

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Renova testar eldriven lastbil

2011-09-19
I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i bostadsområden och i stadsmiljö där många människor bor och arbetar. Testet pågår under en vecka från och med den 19 september.

Renova har valt att testa bilen inom sin Miljöserviceverksamhet. Renovas Miljöservice tar på uppdrag av fastighetsägare hand om skötseln av soprum och miljöhus - från att städa och byta lampor till att svara på frågor och se till att sorteringen fungerar.

Den elbil som nu testas har dessutom den fördelen att den har noll utsläpp av växthusgaser.

Viktoria Edvardsson, miljö- och kvalitetschef på Renova:
- Om denna elbil fungerar på ett effektivt sätt i vår verksamhet så skulle kunna vara ett bra alternativ även för oss - om och när den blir tillgänglig på den svenska marknaden. Vi är på väg att bli det första fossilfria transportföretaget i landet och ett tillskott av elbilar skulle skynda på denna utveckling. Givetvis är det viktigt att elen är producerad på ett miljöriktigt sätt.

Renova har genom åren ofta varit snabbt ute med att testa nyheter när det gäller fordon och har även varit med att utveckla nya fordon för avfallshantering. Det handlar om nya bränslen och kombinationer av tekniker för att öka energieffektiviteten. Ett exempel från tidigare i år är ett test med att köra tunga lastbilstransporter med flytande gas (LNG).

För mer information, kontakta:
Christian Kallerdahl, 0705-678 672
Källa: Renova

Senaste nyheter