Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rekordstor utdelning från Göteborg Energi DinEls miljöfond

https://www.klimatsmart.se/images/news/dinel-folkets-rost250x166.png

Nu är årets stipendiater i Göteborg Energi DinEls Miljöfond utsedda och snart ska tio miljösmarta projekt bli verklighet. I år delar miljöfonden ut rekordbeloppet 600 000 kronor och årets bidrag spänner från smart belysning till att lära elever experimentera med förnybar elproduktion. Alla med den gemensamma nämnaren att bidra till nytänkande och hållbar utveckling inom energiområdet. Tack vare den stora efterfrågan på miljötillvalen Lokal VindEl och Lokal VattenEl kommer Göteborg Energi DinEl i år att kunna dela ut över 600 000 kronor till miljökloka projekt. 20 procent av kundernas miljötillval avsätts till miljöfonden och kunderna är därigenom med och främjar nytänkande inom miljö- och energiområdet. - Miljöfonden samlar en uppsjö olika spännande projektförslag, allt från förskolemiljöer till industrialisering, säger Anders Ådahl ordförande i miljöfonden, tillika ansvarig för teknikområde Energi vid Chalmers Tekniska Högskola. - Vi ha valt att premiera en blandning av projekt där alla har potential att göra skillnad i den miljö de verkar, säger Anders. Bland årets bidrag hittar vi exempelvis ett projekt med ambitionen att utveckla en energisnål el-lastcykel som underlättar logistik i stadsmiljön. Cykeln är tänkt att endast dra 10 procent el jämfört med en vanlig elbil och skulle bidra till att skapa hållbarare städer. Folkets röst, du bestämmer! Nytt för i år är att allmänheten får vara med och bestämma vem som får det sista bidraget till sitt miljöprojekt. På dinel.se går det att rösta på fem olika bidrag, bland annat ett plug-and-play-projekt för solvärmesystem, samt ett projekt om hur man kan koppla ihop företag som har fraktbehov med trafikanter på vägarna. Detta är femte året som Göteborg Energi DinEl delar ut stipendier till miljöprojekt och sammanlagt har 1,5 Mkr delats ut. Den 10 april är det dags för miljöfondsutdelning för årets stipendiater inklusive Folkets röst-vinnaren i samband med ett frukostseminarium kring temat miljö och förnybar energi.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rekordstor utdelning från Göteborg Energi DinEls miljöfond

2014-03-10
Nu är årets stipendiater i Göteborg Energi DinEls Miljöfond utsedda och snart ska tio miljösmarta projekt bli verklighet. I år delar miljöfonden ut rekordbeloppet 600 000 kronor och årets bidrag spänner från smart belysning till att lära elever experimentera med förnybar elproduktion. Alla med den gemensamma nämnaren att bidra till nytänkande och hållbar utveckling inom energiområdet.

Tack vare den stora efterfrågan på miljötillvalen Lokal VindEl och Lokal VattenEl kommer Göteborg Energi DinEl i år att kunna dela ut över 600 000 kronor till miljökloka projekt. 20 procent av kundernas miljötillval avsätts till miljöfonden och kunderna är därigenom med och främjar nytänkande inom miljö- och energiområdet.

- Miljöfonden samlar en uppsjö olika spännande projektförslag, allt från förskolemiljöer till industrialisering, säger Anders Ådahl ordförande i miljöfonden, tillika ansvarig för teknikområde Energi vid Chalmers Tekniska Högskola.

- Vi ha valt att premiera en blandning av projekt där alla har potential att göra skillnad i den miljö de verkar, säger Anders.

Bland årets bidrag hittar vi exempelvis ett projekt med ambitionen att utveckla en energisnål el-lastcykel som underlättar logistik i stadsmiljön. Cykeln är tänkt att endast dra 10 procent el jämfört med en vanlig elbil och skulle bidra till att skapa hållbarare städer.

Folkets röst, du bestämmer!
Nytt för i år är att allmänheten får vara med och bestämma vem som får det sista bidraget till sitt miljöprojekt. På dinel.se går det att rösta på fem olika bidrag, bland annat ett plug-and-play-projekt för solvärmesystem, samt ett projekt om hur man kan koppla ihop företag som har fraktbehov med trafikanter på vägarna.

Detta är femte året som Göteborg Energi DinEl delar ut stipendier till miljöprojekt och sammanlagt har 1,5 Mkr delats ut.

Den 10 april är det dags för miljöfondsutdelning för årets stipendiater inklusive Folkets röst-vinnaren i samband med ett frukostseminarium kring temat miljö och förnybar energi.
Källa: Din El

Senaste nyheter