Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Reglerat tillträde kan leda till mer resurseffektiv fjärrvärme

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme250x100.png

Nu har regeringen presenterat den aviserade propositionen om ny fjärrvärmelag. Den föreslår ny lagstiftning för att reglera vad som ska gälla när en extern leverantör vill leverera in värme till ett fjärrvärmenät och parterna inte lyckas komma överens. Samtidigt bekräftar regeringen sitt ställningstagande i samband med lagrådsremissen, att den inte går vidare med förslaget om prisreglering. I regeringens pressmeddelande om propositionen upprepar den budskapet att den inte tar förslaget om prisförändringsprövning i form av en prisreglering vidare. Istället ger man parterna förtroende att fortsätta arbetet med Prisdialogen, en modell framtagen av Svensk Fjärrvärme och kundorganisationerna SABO och Riksbyggen. Regeringen föreslår också ändringar i lagstiftningen för att tydliggöra villkoren för externa värmeproducenter som vill leverera sin värme till fjärrvärmenäten. Svensk Fjärrvärme kommenterar beskedet om propositionen i ett pressmeddelande: - Vi ska nu ta oss tid att sätta oss in i propositionens alla detaljer och se om de synpunkter vi fört fram i remissbehandlingen tillgodoses eller om det finns återstående detaljer vi behöver sätta ljuset på. Jag hoppas att regeringens förslag till ny fjärrvärmelag nu betyder att vi kan sätta punkt för femton år av ständigt utredande av fjärrvärmens villkor, säger Ulrika Jardfelt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Reglerat tillträde kan leda till mer resurseffektiv fjärrvärme

2014-03-13
Nu har regeringen presenterat den aviserade propositionen om ny fjärrvärmelag. Den föreslår ny lagstiftning för att reglera vad som ska gälla när en extern leverantör vill leverera in värme till ett fjärrvärmenät och parterna inte lyckas komma överens. Samtidigt bekräftar regeringen sitt ställningstagande i samband med lagrådsremissen, att den inte går vidare med förslaget om prisreglering.

I regeringens pressmeddelande om propositionen upprepar den budskapet att den inte tar förslaget om prisförändringsprövning i form av en prisreglering vidare. Istället ger man parterna förtroende att fortsätta arbetet med Prisdialogen, en modell framtagen av Svensk Fjärrvärme och kundorganisationerna SABO och Riksbyggen. Regeringen föreslår också ändringar i lagstiftningen för att tydliggöra villkoren för externa värmeproducenter som vill leverera sin värme till fjärrvärmenäten.

Svensk Fjärrvärme kommenterar beskedet om propositionen i ett pressmeddelande:

- Vi ska nu ta oss tid att sätta oss in i propositionens alla detaljer och se om de synpunkter vi fört fram i remissbehandlingen tillgodoses eller om det finns återstående detaljer vi behöver sätta ljuset på. Jag hoppas att regeringens förslag till ny fjärrvärmelag nu betyder att vi kan sätta punkt för femton år av ständigt utredande av fjärrvärmens villkor, säger Ulrika Jardfelt.

Läs hela pressmeddelandet genom att klicka här:
www.svenskfjarrvarme.se/Asikter/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2014/Reglerat-tilltrade-kan-leda-till-annu-mer-resurseffektiv-fjarrvarme/

Senaste nyheter