Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Redo för världens bioenergi 29 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/svebio250x37pa.jpg

Nästa vecka står Sverige som värd för världens bioenergi – experter och företag. World Bioenergy 2012 är ett mycket stort evenemang som lockar tusentals besökare till Jönköping. Till konferensen finns hittills delegater från 47 länder registrerade. Bland utställarna finns företag från 20 länder och konferensens talare är av 34 olika nationaliteter. World Bioenergy 2012 anordnas i samarbete mellan Svebio och Elmia. På World Bioenergy 2012 kan man få en samlad bild av vad som händer inom bioenergisektorn globalt. Här möts teoretiker och praktiker, forskare och företagare. Fackmässa och matchmaking är framför allt en möjlighet att knyta affärskontakter och göra affärer. Konferensen omfattar fem parallella sessioner kring marknadsutveckling, råvaruförsörjning och teknik. Sista dagen ägnas åt hållbarhetsfrågor, ”Sustainable bioenergy Day” i samarbete med Energimyndigheten och det ISO-projekt som nu arbetar med globala hållbarhetsfrågor kring bioenergi. World Bioenergy 2012 besöks av en stor delegation från Ryssland. Svebio har ett samarbetsavtal med den ryska energimyndigheten, och ett särskilt seminarium kommer att anordnas kring bioenergi i Ryssland. Också från Kanada och USA kommer många besökare. World Bioenergy 2012 inleds redan på måndag med studieturer med besök på ett stort antal bioenergianläggningar runtom i Sverige. Konferensen öppnas på tisdag 29 maj med tal av energiminister Anna-Karin Hatt. Under öppningsceremonin delas World Bioenergy Award ut av World Bioenergy Association.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Redo för världens bioenergi 29 maj

2012-05-24
Nästa vecka står Sverige som värd för världens bioenergi – experter och företag. World Bioenergy 2012 är ett mycket stort evenemang som lockar tusentals besökare till Jönköping. Till konferensen finns hittills delegater från 47 länder registrerade. Bland utställarna finns företag från 20 länder och konferensens talare är av 34 olika nationaliteter. World Bioenergy 2012 anordnas i samarbete mellan Svebio och Elmia.

På World Bioenergy 2012 kan man få en samlad bild av vad som händer inom bioenergisektorn globalt. Här möts teoretiker och praktiker, forskare och företagare. Fackmässa och matchmaking är framför allt en möjlighet att knyta affärskontakter och göra affärer. Konferensen omfattar fem parallella sessioner kring marknadsutveckling, råvaruförsörjning och teknik. Sista dagen ägnas åt hållbarhetsfrågor, ”Sustainable bioenergy Day” i samarbete med Energimyndigheten och det ISO-projekt som nu arbetar med globala hållbarhetsfrågor kring bioenergi.

World Bioenergy 2012 besöks av en stor delegation från Ryssland. Svebio har ett samarbetsavtal med den ryska energimyndigheten, och ett särskilt seminarium kommer att anordnas kring bioenergi i Ryssland. Också från Kanada och USA kommer många besökare.

World Bioenergy 2012 inleds redan på måndag med studieturer med besök på ett stort antal bioenergianläggningar runtom i Sverige. Konferensen öppnas på tisdag 29 maj med tal av energiminister Anna-Karin Hatt. Under öppningsceremonin delas World Bioenergy Award ut av World Bioenergy Association.

Fullständig information om World Bioenergy 2012 finns på: www.worldbioenergy.com

Senaste nyheter