Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Re:design gör möbler av gamla "trasor"

https://www.klimatsmart.se/images/news/soffa250x167.jpg

En soffa i airbagväv, en fåtölj inspirerad av en välklädd man och en lampskärm av textilsladdar. Sedan i september har Studio Re:designs team skapat nya produkter av spill i Designstudion i Borås – allt för att minska textilbranschens miljöpåverkan. På mässan Furniture & Light i Stockholm presenteras de första prototyperna. Vi på En Lagom Dos Grönt gillar’t! Marie-Louise Hellgren, Gudrun Bonér och Anna Lidström har arbetat i Designstudion sedan september 2012. De har fått textilt spill från industrin i Västsverige och inlämnade textilier från bland annat Röda Korset. De har sedan fått använda sitt gemensamma kunnande och sin kreativitet för att av detta skapa nya produkter. Nu ska Studio Re:design för första gången visa upp vad som skapats i Designstudion i Borås. På möbelmässan Furniture & Light 2013 i Stockholm den 5 till 9 februari ställs 16 prototyper av totalt 47 ut för bransch och allmänhet, med grundtemat ”möbler möter mode”. Prototyperna som ställs ut är till exempel en soffa i airbagväv, en fåtölj inspirerad av en välklädd man, en fransig lampskärm av textilsladdar och en kavaj i mörkläggningstyg. Olika objekt där möbler fått möta en modedesigners öga, eller där kläder skapats av tyger eller i tekniker annars avsedda för andra ändamål. Vi gillar verkligen deras kreativitet som de kombinerar med ett sunt miljötänk! Kanske ska du besöka mässan? På Furniture & Light hittar du Studio Re:design i monter ÖH:01. Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Re:design gör möbler av gamla "trasor"

2013-02-06
En soffa i airbagväv, en fåtölj inspirerad av en välklädd man och en lampskärm av textilsladdar. Sedan i september har Studio Re:designs team skapat nya produkter av spill i Designstudion i Borås – allt för att minska textilbranschens miljöpåverkan. På mässan Furniture & Light i Stockholm presenteras de första prototyperna. Vi på En Lagom Dos Grönt gillar’t!

Marie-Louise Hellgren, Gudrun Bonér och Anna Lidström har arbetat i Designstudion sedan september 2012. De har fått textilt spill från industrin i Västsverige och inlämnade textilier från bland annat Röda Korset. De har sedan fått använda sitt gemensamma kunnande och sin kreativitet för att av detta skapa nya produkter. Nu ska Studio Re:design för första gången visa upp vad som skapats i Designstudion i Borås.

På möbelmässan Furniture & Light 2013 i Stockholm den 5 till 9 februari ställs 16 prototyper av totalt 47 ut för bransch och allmänhet, med grundtemat ”möbler möter mode”. Prototyperna som ställs ut är till exempel en soffa i airbagväv, en fåtölj inspirerad av en välklädd man, en fransig lampskärm av textilsladdar och en kavaj i mörkläggningstyg. Olika objekt där möbler fått möta en modedesigners öga, eller där kläder skapats av tyger eller i tekniker annars avsedda för andra ändamål. Vi gillar verkligen deras kreativitet som de kombinerar med ett sunt miljötänk!

Kanske ska du besöka mässan? På Furniture & Light hittar du Studio Re:design i monter ÖH:01.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter