Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Raw food ett spännande alternativ

https://www.klimatsmart.se/images/news/rawfoodpasvenska196x250.jpg

För några år sedan kom jag i kontakt med något som kallades raw food. Det var en väninna som inspirerade mig och jag började försiktigt experimentera då jag enkelt drog slutsatsen att den levande födan (som det heter på svenska) rimligen bör vara mer miljövänlig och klimatsmart än all mat vi använder energi för att tillreda. Som alltid när man hamnar i något nytt så visar det sig ligga en hel livsfilosofi bakom och jag gillar att testa hur långt jag kan gå innan jag har passerat mina egna gränser. Det visade sig att levande föda för mig är enkelt att njuta av under sommarhalvåret, men så fort hösten kommer börjar jag längta efter tillagad mat igen och så verkar det vara för resten av familjen också. Därför är det just så som levande föda, på ett inspirerande och otvunget sätt har fått bli en tillgång i vår vardag. Vi äter helt enkelt mycket av det på sommaren och mindre under de kallare årstiderna. Våra favoriter är dessutom de enklaste rätterna, där man lätt känner igen råvarans ursprungliga smak. Vi är inte alls mycket för pulver och exotiska tillsatser vilket gör levande föda-traditionen i vår familj både lokal och lätt att tillaga. Det är dock mycket inspirerande att läsa raw food böcker och hela tiden få nya tips om olika spännande recept som går att äta som huvudföda både till frukost, lunch och middag om man vill, eller som tillskott till en varm måltid. För att inte tala om alla fantastiska desserter och godis som är långt hälsosammare än det vi kan köpa i affären. Ett bra exempel på fin Raw Food inspiration är Erica Palmcrantz bok ”Raw Food på Svenska” Boken är både lustfylld inspiration och en praktisk handbok för dig som vill veta vad raw food är. Här får du massor av härliga recept. Du kommer troligen att se på frukt- och grönsaksdisken med helt nya ögon efter att du har börjat pröva dem! Du får också möta några människor som använder raw food på sitt eget sätt. Lycka till med att implementera levande föda i din miljövänliga kost! Gita Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Raw food ett spännande alternativ

2011-09-22
För några år sedan kom jag i kontakt med något som kallades raw food. Det var en väninna som inspirerade mig och jag började försiktigt experimentera då jag enkelt drog slutsatsen att den levande födan (som det heter på svenska) rimligen bör vara mer miljövänlig och klimatsmart än all mat vi använder energi för att tillreda.

Som alltid när man hamnar i något nytt så visar det sig ligga en hel livsfilosofi bakom och jag gillar att testa hur långt jag kan gå innan jag har passerat mina egna gränser. Det visade sig att levande föda för mig är enkelt att njuta av under sommarhalvåret, men så fort hösten kommer börjar jag längta efter tillagad mat igen och så verkar det vara för resten av familjen också.

Därför är det just så som levande föda, på ett inspirerande och otvunget sätt har fått bli en tillgång i vår vardag. Vi äter helt enkelt mycket av det på sommaren och mindre under de kallare årstiderna. Våra favoriter är dessutom de enklaste rätterna, där man lätt känner igen råvarans ursprungliga smak. Vi är inte alls mycket för pulver och exotiska tillsatser vilket gör levande föda-traditionen i vår familj både lokal och lätt att tillaga.

Det är dock mycket inspirerande att läsa raw food böcker och hela tiden få nya tips om olika spännande recept som går att äta som huvudföda både till frukost, lunch och middag om man vill, eller som tillskott till en varm måltid. För att inte tala om alla fantastiska desserter och godis som är långt hälsosammare än det vi kan köpa i affären.

Ett bra exempel på fin Raw Food inspiration är Erica Palmcrantz bok ”Raw Food på Svenska”

Boken är både lustfylld inspiration och en praktisk handbok för dig som vill veta vad raw food är. Här får du massor av härliga recept. Du kommer troligen att se på frukt- och grönsaksdisken med helt nya ögon efter att du har börjat pröva dem! Du får också möta några människor som använder raw food på sitt eget sätt.

Lycka till med att implementera levande föda i din miljövänliga kost!

Gita Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Erica Palmcrantz blogg: rawfoodbyerica.se/
"Raw Food på Svenska" hos Adlibris:
www.adlibris.com/se/product.aspx

Senaste nyheter