Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Qbranch inleder samarbete med Inrego

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Inrego har inlett ett samarbete med konsult- och sourcingföretaget Qbranch för att öka återanvändningen av IT-utrustning på ett hållbart och säkert sätt. Nyligen genomförde Inrego ett första återtag av servrar och nätverksutrustning som nu kommer till användning i andra verksamheter. Qbranch, med 450 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö, ansvarar för drift och förvaltning av IT-infrastruktur i ett stort antal svenska företag och organisationer. Qbranch tillhandahåller datorer och annan IT-utrustning för sina kunders räkning. När utrustningen byts ut – vart tredje till vart fjärde år – måste den hanteras på ett säkert och miljöriktigt sätt och i möjligaste mån gå till återanvändning. Årligen fasas 7 000-8 000 datorer och andra IT-produkter ut. Tidigare har man samarbetat med olika återanvändningsföretag men nyligen såg Qbranch över alternativen på marknaden för att hitta en leverantör med en hållbar helhetslösning för IT-utrustningen. - Vi tycker att det är viktigt med återanvändning av både miljöskäl och ekonomiska skäl. Vi har sökt efter en partner som kan ta hand om hela processen kring återtag och avlasta oss, en partner som lever upp till våra och våra kunders krav på säkerhet och miljönytta. Inrego uppfyller kravlistan på alla punkter, säger Anders Harling, Marknads & Kommunikationschef på Qbranch. Inrego, som har tilldelats Miljöstyrningsrådets utmärkelse Utmärkt Hållbar Leverantör 2013, kunde tillsammans med sina kunder se till att 120 000 datorer gick till återanvändning 2011. Det gav en miljövinst på 5 400 ton koldioxid. Återanvändning är alltid bättre för miljön än återvinning eftersom nyproduktion förbrukar stora mängder energi, råvaror och kemikalier. - Vi är stolta över förtroendet från Qbranch och ser fram emot att samarbeta för att minska IT-utrustningens klimatpåverkan och skapa värden genom återanvändning, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. För mer information, kontakta: Anders Harling, Marknads & Kommunikationschef Qbranch, anders.harling@qbranch.se Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Qbranch inleder samarbete med Inrego

2013-04-22
Inrego har inlett ett samarbete med konsult- och sourcingföretaget Qbranch för att öka återanvändningen av IT-utrustning på ett hållbart och säkert sätt. Nyligen genomförde Inrego ett första återtag av servrar och nätverksutrustning som nu kommer till användning i andra verksamheter.

Qbranch, med 450 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö, ansvarar för drift och förvaltning av IT-infrastruktur i ett stort antal svenska företag och organisationer.

Qbranch tillhandahåller datorer och annan IT-utrustning för sina kunders räkning. När utrustningen byts ut – vart tredje till vart fjärde år – måste den hanteras på ett säkert och miljöriktigt sätt och i möjligaste mån gå till återanvändning. Årligen fasas 7 000-8 000 datorer och andra IT-produkter ut.

Tidigare har man samarbetat med olika återanvändningsföretag men nyligen såg Qbranch över alternativen på marknaden för att hitta en leverantör med en hållbar helhetslösning för IT-utrustningen.

- Vi tycker att det är viktigt med återanvändning av både miljöskäl och ekonomiska skäl. Vi har sökt efter en partner som kan ta hand om hela processen kring återtag och avlasta oss, en partner som lever upp till våra och våra kunders krav på säkerhet och miljönytta. Inrego uppfyller kravlistan på alla punkter, säger Anders Harling, Marknads & Kommunikationschef på Qbranch.

Inrego, som har tilldelats Miljöstyrningsrådets utmärkelse Utmärkt Hållbar Leverantör 2013, kunde tillsammans med sina kunder se till att 120 000 datorer gick till återanvändning 2011. Det gav en miljövinst på 5 400 ton koldioxid. Återanvändning är alltid bättre för miljön än återvinning eftersom nyproduktion förbrukar stora mängder energi, råvaror och kemikalier.

- Vi är stolta över förtroendet från Qbranch och ser fram emot att samarbeta för att minska IT-utrustningens klimatpåverkan och skapa värden genom återanvändning, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

För mer information, kontakta:
Anders Harling, Marknads & Kommunikationschef Qbranch, anders.harling@qbranch.se
Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.
Källa: Inrego

Senaste nyheter