Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Purac levererar biogasanläggning

https://www.klimatsmart.se/images/news/lackeby250x44.jpg

Lundaföretaget Purac, en division inom miljöteknikgruppen Läckeby Water Group, har fått en order på 31,5 miljoner kronor från Svensk Biogas i Linköping. Purac ska leverera en anläggning för rening av biogas som ska användas till fordonsbränsle. Den nya anläggningen blir Sveriges största för rening av biogas. Svensk Biogas producerar biogas av slakt- och livsmedelsavfall. I företagets anläggning i Linköping renas biogasen till fordonsgas och fraktas till mackar och bussar i regionen. Svensk Biogas ökar nu produktionskapaciteten för att möta en ökad efterfrågan på fordonsgas. Två av företagets reningslinjer kommer nu att ersättas av Puracs nya reningsanläggning, vilket innebär att kapaciteten fördubblas. - Det här är ett prestigeprojekt för oss. Den nya reningsanläggningen blir störst i Sverige, säger Lars-Evert Karlsson, försäljningschef för biogasrening på Purac. - Vi har haft en otrolig utveckling och försäljningen av biogas ökar stadigt. Det är oerhört positivt att så många människor väljer att tanka biogas, säger Christer Setterdahl, vd för Svensk Biogas. Den nya reningsanläggningen ska vara i drift den 1 september. Den består av två moduler på vardera sex gånger tio meter och byggs i Läckeby Water-gruppens nya produktionslokaler i Kalmar, en före detta tågfabrik. - Genom de nya lokalerna får vi större produktionskapacitet och kan bygga fler reningsanläggningar. Det gör att vi kan bli mer aggressiva i vår marknadsföring och försäljning framför allt utomlands, säger Lars-Evert Karlsson. När biogasen renas till fordonsbränsle tar man bland annat bort koldioxiden för att få en så ren gas som möjligt. Det ökande intresset för gasdrivna bilar gör att alltfler företag och kommuner efterfrågar Puracs teknik. Purac kommer att nyanställa en automationsingenjör som bland annat ska jobba med reningsanläggningen till Linköping. Purac söker även en internationell projektledare. Svensk Biogas, som ägs av Tekniska Verken i Linköping, är en av Sveriges största leverantörer av biogas. Företagets biogasanläggning i Linköping byggdes även den av Purac i slutet av 1990-talet. För mer information och kontakt: Lars-Evert Karlsson, 0480-38 111, 070-589 44 97.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Purac levererar biogasanläggning

2010-01-19
Lundaföretaget Purac, en division inom miljöteknikgruppen Läckeby Water Group, har fått en order på 31,5 miljoner kronor från Svensk Biogas i Linköping. Purac ska leverera en anläggning för rening av biogas som ska användas till fordonsbränsle. Den nya anläggningen blir Sveriges största för rening av biogas.

Svensk Biogas producerar biogas av slakt- och livsmedelsavfall. I företagets anläggning i Linköping renas biogasen till fordonsgas och fraktas till mackar och bussar i regionen. Svensk Biogas ökar nu produktionskapaciteten för att möta en ökad efterfrågan på fordonsgas. Två av företagets reningslinjer kommer nu att ersättas av Puracs nya reningsanläggning, vilket innebär att kapaciteten fördubblas.

- Det här är ett prestigeprojekt för oss. Den nya reningsanläggningen blir störst i Sverige, säger Lars-Evert Karlsson, försäljningschef för biogasrening på Purac.
- Vi har haft en otrolig utveckling och försäljningen av biogas ökar stadigt. Det är oerhört positivt att så många människor väljer att tanka biogas, säger Christer Setterdahl, vd för Svensk Biogas.

Den nya reningsanläggningen ska vara i drift den 1 september. Den består av två moduler på vardera sex gånger tio meter och byggs i Läckeby Water-gruppens nya produktionslokaler i Kalmar, en före detta tågfabrik.

- Genom de nya lokalerna får vi större produktionskapacitet och kan bygga fler reningsanläggningar. Det gör att vi kan bli mer aggressiva i vår marknadsföring och försäljning framför allt utomlands, säger Lars-Evert Karlsson.

När biogasen renas till fordonsbränsle tar man bland annat bort koldioxiden för att få en så ren gas som möjligt.
Det ökande intresset för gasdrivna bilar gör att alltfler företag och kommuner efterfrågar Puracs teknik. Purac kommer att nyanställa en automationsingenjör som bland annat ska jobba med reningsanläggningen till Linköping. Purac söker även en internationell projektledare.

Svensk Biogas, som ägs av Tekniska Verken i Linköping, är en av Sveriges största leverantörer av biogas. Företagets biogasanläggning i Linköping byggdes även den av Purac i slutet av 1990-talet.

För mer information och kontakt: Lars-Evert Karlsson, 0480-38 111, 070-589 44 97.

Senaste nyheter