Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Programmet klart för Nordbygg Ecoforum

https://www.klimatsmart.se/images/news/nord250x228.jpg

Nordbygg och Svensk Byggtjänst startar tillsammans Nordbygg Ecoforum, en mötesplats med fokus på framtidens hållbara byggande. Nordbygg Ecoforum kommer att genomföras under två dagar vart annat år med start den 12 till 13 mars 2013. Nu är programmet för premiärupplagan klart och en lång rad innovativa talare och företag medverkar. Nordbygg Ecoforum innehåller två delar. Dels en större konferens med en rad olika aktuella och spännande seminarier, dels en utställning där ny teknik, nya material och nya idéer presenteras. - Vi vill med denna mötesplats bidra till att hålla tempot uppe i den ekologiska anpassningen av samhällsbyggandet. Här ska besökarna bli uppdaterade i den snabba utvecklingen inom området och kunna ta till sig konkreta lösningar som de kan omsätta i sina verksamheter, säger Petra Sörme, eventansvarig på Svensk Byggtjänst. - Med Nordbygg Ecoforum vill vi verka för mer nätverkande, kontaktskapande och ett utbyte av kunskap vad gäller hållbart byggande. Här ska du hitta nya spjutspetsprodukter och rätt leverantörer. Att lyfta fram affärsmöjligheter och visa på de långsiktiga ekonomiska effekterna som hållbart byggande leder till är också otroligt viktigt. Detta är frågor som vi inte får tappa även om vi går in i en lågkonjunktur, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg Program med inspiration, nyheter och konkreta projekt Premiärupplagan av Nordbygg Ecoforum äger rum den 12 till 13 mars 2013 på Talk Hotel, bredvid Stockholmsmässan i Älvsjö. Programet präglas av inspiration, nyheter och konkreta projekt. Några av talarna som medverkar är: Professor Göran Cars, KTH, som tar upp aktuella frågeställningar om vad hållbar stadsutveckling egentligen är och för vem den genomförs. Niklas Svensson, vice stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad, med en presentation av Stockholms stads Vision 2030 med fokus på Promenadstaden. Daan Cedergren, SWECO Architects som beskriver arbetet med att transformera en 60-talsfastighet till en modern, miljöklassad byggnad. Anna Denell, ny Hållbarhetschef på Vasakronan, som ger fastighetsägares perspektiv på diskussionen kring miljökrav och miljöcertifiering. Dessutom deltar innovativa gröna företag som Innventia och Plantagon. Innventia är ett av världens ledande forskningsbolag inom gröna byggmaterial och Plantagon är världsledande inom vertikal ”stadsodling”. Som avslutning den 13 mars kommer två olika studiebesök att erbjudas: Ett besök går till Sweco-huset (gamla SvD-huset) som totalrenoverats med målsättningen att klassas som Miljöbyggnad Guld. Det andra besöket visar på förnybar energi genom solceller som är uppsatta på flera byggnader i Stockholm. För mer information, kontakta: Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg på Stockholmsmässan, 08-749 43 93, peter.soderberg@stockholmsmassan.se Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst, 08-457 10 99, petra.sorme@byggtjanst.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Programmet klart för Nordbygg Ecoforum

2012-12-19
Nordbygg och Svensk Byggtjänst startar tillsammans Nordbygg Ecoforum, en mötesplats med fokus på framtidens hållbara byggande. Nordbygg Ecoforum kommer att genomföras under två dagar vart annat år med start den 12 till 13 mars 2013. Nu är programmet för premiärupplagan klart och en lång rad innovativa talare och företag medverkar. Nordbygg Ecoforum innehåller två delar. Dels en större konferens med en rad olika aktuella och spännande seminarier, dels en utställning där ny teknik, nya material och nya idéer presenteras.

- Vi vill med denna mötesplats bidra till att hålla tempot uppe i den ekologiska anpassningen av samhällsbyggandet. Här ska besökarna bli uppdaterade i den snabba utvecklingen inom området och kunna ta till sig konkreta lösningar som de kan omsätta i sina verksamheter, säger Petra Sörme, eventansvarig på Svensk Byggtjänst.

- Med Nordbygg Ecoforum vill vi verka för mer nätverkande, kontaktskapande och ett utbyte av kunskap vad gäller hållbart byggande. Här ska du hitta nya spjutspetsprodukter och rätt leverantörer. Att lyfta fram affärsmöjligheter och visa på de långsiktiga ekonomiska effekterna som hållbart byggande leder till är också otroligt viktigt. Detta är frågor som vi inte får tappa även om vi går in i en lågkonjunktur, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg

Program med inspiration, nyheter och konkreta projekt
Premiärupplagan av Nordbygg Ecoforum äger rum den 12 till 13 mars 2013 på Talk Hotel, bredvid Stockholmsmässan i Älvsjö. Programet präglas av inspiration, nyheter och konkreta projekt.

Några av talarna som medverkar är:

Professor Göran Cars, KTH, som tar upp aktuella frågeställningar om vad hållbar stadsutveckling egentligen är och för vem den genomförs.

Niklas Svensson, vice stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad, med en presentation av Stockholms stads Vision 2030 med fokus på Promenadstaden.

Daan Cedergren, SWECO Architects som beskriver arbetet med att transformera en 60-talsfastighet till en modern, miljöklassad byggnad.

Anna Denell, ny Hållbarhetschef på Vasakronan, som ger fastighetsägares perspektiv på diskussionen kring miljökrav och miljöcertifiering.

Dessutom deltar innovativa gröna företag som Innventia och Plantagon. Innventia är ett av världens ledande forskningsbolag inom gröna byggmaterial och Plantagon är världsledande inom vertikal ”stadsodling”.

Som avslutning den 13 mars kommer två olika studiebesök att erbjudas:
Ett besök går till Sweco-huset (gamla SvD-huset) som totalrenoverats med målsättningen att klassas som Miljöbyggnad Guld. Det andra besöket visar på förnybar energi genom solceller som är uppsatta på flera byggnader i Stockholm.

För mer information, kontakta:
Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg på Stockholmsmässan, 08-749 43 93, peter.soderberg@stockholmsmassan.se
Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst, 08-457 10 99, petra.sorme@byggtjanst.se.
Källa: Ecoforum

Senaste nyheter