Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Proffsiga omställningstips från KRAV

https://www.klimatsmart.se/images/news/kravlogo146x100.jpg

I dag distribueras tidningen Proffs med KRAV. I den får offentliga kök tips hur man ställer om till ekologiska livsmedel, varför ekologiskt är viktigare än närodlat och vilka kommuner och landsting som köpte mest ekologiskt under 2009. Det är tredje gången som tidningen Proffs med KRAV ges ut. Proffs vänder sig till restauranger och storkök och distribueras med tidningen Näringsvärt samt på årets Gastro Nord mässa i Stockholm. Årets utgåva av Proffs med KRAV har fokus på de offentliga köken. I tidningen hittar du en mängd goda exempel på kommuner och landsting som kommit långt i sina ekologiska inköp. De delar med sig av tips på hur de har arbetat med recept, upphandling, hur de har lyckats hålla sina ekologiska matinköp inom befintlig budget och hur de arbetat tillsammans med politiker och beslutsfattare. Även delar av 2009 års Ekomatsliga, det vill säga vilken kommun eller landsting som köpt mest ekologiskt, finns med i utgåvan av Proffs med KRAV. För mer information, kontakta Pia Högström, 018-17 45 03 eller Kristin Cooper, 018-17 45 06.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter