Redaktör:
Jens Ljunggren
Proffsiga omställningstips från KRAV
2010-04-20
I dag distribueras tidningen Proffs med KRAV. I den får offentliga kök tips hur man ställer om till ekologiska livsmedel, varför ekologiskt är viktigare än närodlat och vilka kommuner och landsting som köpte mest ekologiskt under 2009. Det är tredje gången som tidningen Proffs med KRAV ges ut. Proffs vänder sig till restauranger och storkök och distribueras med tidningen Näringsvärt samt på årets Gastro Nord mässa i Stockholm.
Årets utgåva av Proffs med KRAV har fokus på de offentliga köken. I tidningen hittar du en mängd goda exempel på kommuner och landsting som kommit långt i sina ekologiska inköp. De delar med sig av tips på hur de har arbetat med recept, upphandling, hur de har lyckats hålla sina ekologiska matinköp inom befintlig budget och hur de arbetat tillsammans med politiker och beslutsfattare. Även delar av 2009 års Ekomatsliga, det vill säga vilken kommun eller landsting som köpt mest ekologiskt, finns med i utgåvan av Proffs med KRAV.
För mer information, kontakta Pia Högström, 018-17 45 03 eller Kristin Cooper, 018-17 45 06.
Ladda hem Proffs med KRAV (pdf): www.krav.se/Documents/proffs/proffsMedKrav2010.pdf.
Årets utgåva av Proffs med KRAV har fokus på de offentliga köken. I tidningen hittar du en mängd goda exempel på kommuner och landsting som kommit långt i sina ekologiska inköp. De delar med sig av tips på hur de har arbetat med recept, upphandling, hur de har lyckats hålla sina ekologiska matinköp inom befintlig budget och hur de arbetat tillsammans med politiker och beslutsfattare. Även delar av 2009 års Ekomatsliga, det vill säga vilken kommun eller landsting som köpt mest ekologiskt, finns med i utgåvan av Proffs med KRAV.
För mer information, kontakta Pia Högström, 018-17 45 03 eller Kristin Cooper, 018-17 45 06.
Ladda hem Proffs med KRAV (pdf): www.krav.se/Documents/proffs/proffsMedKrav2010.pdf.
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i Halland
Statkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläpp
Stena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopeder
Två innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städer
Bevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 sept
Nu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologiskt
Genom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i Norden
En förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startup
När ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i Södertörn
Biokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…





