Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Procordias klimatsmarta förpackningar

https://www.klimatsmart.se/images/news/procordia250x65.jpg

2011 tar Procordia ytterligare ett steg i sitt CSR-arbete genom att använda förpackningar framtagna av FSC®(Forest Stewardship Council)-certifierad skog. – De nya klimatsmarta förpackningarna är gjorda av certifierad skogsråvara vilket främjar ett miljöanpassat och socialt ansvarstagande bruk av världens skogar säger Mikael Aru, VD för Procordia. Förpackningar är ett högt prioriterat område i Procordias miljöarbete och införandet har gjorts i samarbete med Procordias leverantör Tetra Pak. – Att använda råvara som kommer från FSC-certifierad skog är en viktig del i vår CSR-strategi. Vi vill att våra förpackningar tillverkas på ett ansvarsfullt sätt både för människor och för miljö, kommenterar Mikael Aru. Övergångsprocessen till de nya förpackningarna påbörjades under hösten 2010 och kommer att ske successivt under första halvåret 2011. Den breda produktportföljen hos Procordia medför en utmaning i att ta fram förpackningar som är både praktiska, säkra och miljöanpassade. FSC, eller Forest Stewardship Council, är ett globalt erkänt märkningssystem som enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation är det snabbast växande certifieringssystemet i världen. FSC är det enda skogscertifieringssystem som Världsnaturfonden WWF stöttar. – Våra regler främjar och värnar om hotade djur och växter, markens framtida förmåga att bära skog, säkra arbetsvillkor för dem som arbetar i skogen och urbefolkningars rättigheter, berättar Lina Bergström verksamhetschef på FSC Sverige. För ytterligare information, kontakta: Cecilia Sjöholm, Procordia, 0765-38 55 34, cecilia.sjoholm@procordia.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Procordias klimatsmarta förpackningar

2010-12-13
2011 tar Procordia ytterligare ett steg i sitt CSR-arbete genom att använda förpackningar framtagna av FSC®(Forest Stewardship Council)-certifierad skog.
– De nya klimatsmarta förpackningarna är gjorda av certifierad skogsråvara vilket främjar ett miljöanpassat och socialt ansvarstagande bruk av världens skogar säger Mikael Aru, VD för Procordia.

Förpackningar är ett högt prioriterat område i Procordias miljöarbete och införandet har gjorts i samarbete med Procordias leverantör Tetra Pak.

– Att använda råvara som kommer från FSC-certifierad skog är en viktig del i vår CSR-strategi. Vi vill att våra förpackningar tillverkas på ett ansvarsfullt sätt både för människor och för miljö, kommenterar Mikael Aru.

Övergångsprocessen till de nya förpackningarna påbörjades under hösten 2010 och kommer att ske successivt under första halvåret 2011. Den breda produktportföljen hos Procordia medför en utmaning i att ta fram förpackningar som är både praktiska, säkra och miljöanpassade. FSC, eller Forest Stewardship Council, är ett globalt erkänt märkningssystem som enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation är det snabbast växande certifieringssystemet i världen. FSC är det enda skogscertifieringssystem som Världsnaturfonden WWF stöttar.

– Våra regler främjar och värnar om hotade djur och växter, markens framtida förmåga att bära skog, säkra arbetsvillkor för dem som arbetar i skogen och urbefolkningars rättigheter, berättar Lina Bergström verksamhetschef på FSC Sverige.

För ytterligare information, kontakta:
Cecilia Sjöholm, Procordia, 0765-38 55 34, cecilia.sjoholm@procordia.se

Läs mer om FSC på: www.fsc-sverige.org
Källor: Procordia, WWF

Senaste nyheter