Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Prisrally på begagnad IT-utrustning

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Snittpriserna på begagnad IT-utrustning i Sverige ökade under andra halvåret 2012 med 16 procent jämfört med samma period föregående år. På den europeiska marknaden var ökningen något mindre, cirka fem procent. Prisökningen beror bland annat på att större volymer av datorer med högre prestanda kom ut på marknaden under hösten i kombination med en växande efterfrågan på begagnad IT. Nu ökar också smarta mobiler och surfplattor kraftigt på second hand-marknaden. När den ekonomiska krisen slog till valde många företag att använda sin IT-utrustning lite längre, men nu börjar IT-avdelningarna återgå till mer regelbundna IT-skiften vart tredje-fjärde år. – Under hösten bytte många organisationer ut sin IT-utrustning och i många fall handlade det om datorer med lite högre prestanda, bestyckade med bland annat I5-processorer, vilka betingar ett högre andrahandsvärde och sålunda höjer snittpriserna, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. Inrego är störst på återanvändning och försäljning av begagnad IT-utrustning i Sverige och bedriver omfattande volymhandel med IT-produkter över hela Europa. Under andra halvåret 2012 steg Inregos omsättning av IT-produkter till 63 357 enheter, en ökning med 10, 4 procent jämfört med samma period 2011. – Vi har flyttat fram våra positioner på Europamarknaden det senaste året. Samtidigt växer andrahandsmarknaden som helhet och vi märker att fler företag väljer att sälja sin utrustning och låta den gå till återanvändning istället för att skrota produkterna. En annan tydlig trend är att mobiler och surfplattor bli en allt större produktgrupp, säger Jonas Karlsson. Prognos för våren 2013: - Mer frekventa IT-skiften i företag/organisationer ger ett förhållandevis stort utbud av IT på andrahandsmarknaden. - Efterfrågan på begagnad IT fortsätter att vara stark eftersom många länder och näringsgrenar präglas av konjunkturläget. - Priserna stabiliseras, både när det gäller enklare och mer avancerad utrustning. - Mobiler och surfplattor fortsätter att ta en allt större andel av den totala andrahandsmarknaden. För mer information, kontakta: Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Prisrally på begagnad IT-utrustning

2013-02-12
Snittpriserna på begagnad IT-utrustning i Sverige ökade under andra halvåret 2012 med 16 procent jämfört med samma period föregående år. På den europeiska marknaden var ökningen något mindre, cirka fem procent. Prisökningen beror bland annat på att större volymer av datorer med högre prestanda kom ut på marknaden under hösten i kombination med en växande efterfrågan på begagnad IT. Nu ökar också smarta mobiler och surfplattor kraftigt på second hand-marknaden.

När den ekonomiska krisen slog till valde många företag att använda sin IT-utrustning lite längre, men nu börjar IT-avdelningarna återgå till mer regelbundna IT-skiften vart tredje-fjärde år.

– Under hösten bytte många organisationer ut sin IT-utrustning och i många fall handlade det om datorer med lite högre prestanda, bestyckade med bland annat I5-processorer, vilka betingar ett högre andrahandsvärde och sålunda höjer snittpriserna, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

Inrego är störst på återanvändning och försäljning av begagnad IT-utrustning i Sverige och bedriver omfattande volymhandel med IT-produkter över hela Europa. Under andra halvåret 2012 steg Inregos omsättning av IT-produkter till 63 357 enheter, en ökning med 10, 4 procent jämfört med samma period 2011.

– Vi har flyttat fram våra positioner på Europamarknaden det senaste året. Samtidigt växer andrahandsmarknaden som helhet och vi märker att fler företag väljer att sälja sin utrustning och låta den gå till återanvändning istället för att skrota produkterna. En annan tydlig trend är att mobiler och surfplattor bli en allt större produktgrupp, säger Jonas Karlsson.

Prognos för våren 2013:
- Mer frekventa IT-skiften i företag/organisationer ger ett förhållandevis stort utbud av IT på andrahandsmarknaden.

- Efterfrågan på begagnad IT fortsätter att vara stark eftersom många länder och näringsgrenar präglas av konjunkturläget.

- Priserna stabiliseras, både när det gäller enklare och mer avancerad utrustning.

- Mobiler och surfplattor fortsätter att ta en allt större andel av den totala andrahandsmarknaden.

För mer information, kontakta:
Jonas Karlsson, vd Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.
Källa: Inrego

Senaste nyheter