Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Prenumerera på nyckeltal

https://www.klimatsmart.se/images/news/illustration-redigerad.png

Miljöbarometern erbjuder nu sina kunder att prenumerera på nyckeltal. För en enskild kommun kan det vara krångligt och tidskrävande att samla in och redovisa den miljödata som finns tillgänglig i olika nationella databaser. Med Miljöbarometerns hjälp kan det arbetet rationaliseras och förenklas. ”Vi kan nu hjälpa våra kunder med uppdateringen av nyckeltal genom en prenumerationstjänst. Det ska vara lätt både att använda och att sprida miljöinformation” säger Kajsa-Stina Benulic, konsult på Miljöbarometern. Att prenumerera på nyckeltal innebär att Miljöbarometern regelbundet sammanställer mätdata som sedan levereras till kommunerna. På så sätt kan kommunerna enkelt använda och redovisa flera intressanta nyckeltal baserade på data från många olika källor. De data som ligger till grund för nyckeltalen hämtas ifrån ett flertal nationella databaser. I dem finns ofta data på kommunnivå som är högintressant i det strategiska miljöarbetet. Trots det kommer inte alltid informationen till användning eftersom steget till redovisning i kommunernas miljöbarometrar kan vara för långt. Det finns ett trettiotal nyckeltal att välja bland och kommunerna bestämmer själva vilka nyckeltal de vill prenumerera på. Nyckeltalen berör många olika miljöområden, exempel är "Antal miljöcertifierade företag", "Återvinning av aluminiumburkar och PET-flaskor" och "Körsträcka med bil". Varje nyckeltal uppdateras en gång per år. Data för olika nyckeltal offentliggörs dock vid olika tidpunkter på året så för att minska glappet mellan tillgängliggörande av mätdata och redovisning på kommunernas miljöbarometrar levereras mätdata fyra gånger per år.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Prenumerera på nyckeltal

2012-06-04
Miljöbarometern erbjuder nu sina kunder att prenumerera på nyckeltal. För en enskild kommun kan det vara krångligt och tidskrävande att samla in och redovisa den miljödata som finns tillgänglig i olika nationella databaser. Med Miljöbarometerns hjälp kan det arbetet rationaliseras och förenklas.

”Vi kan nu hjälpa våra kunder med uppdateringen av nyckeltal genom en prenumerationstjänst. Det ska vara lätt både att använda och att sprida miljöinformation” säger Kajsa-Stina Benulic, konsult på Miljöbarometern.

Att prenumerera på nyckeltal innebär att Miljöbarometern regelbundet sammanställer mätdata som sedan levereras till kommunerna. På så sätt kan kommunerna enkelt använda och redovisa flera intressanta nyckeltal baserade på data från många olika källor.

De data som ligger till grund för nyckeltalen hämtas ifrån ett flertal nationella databaser. I dem finns ofta data på kommunnivå som är högintressant i det strategiska miljöarbetet. Trots det kommer inte alltid informationen till användning eftersom steget till redovisning i kommunernas miljöbarometrar kan vara för långt.

Det finns ett trettiotal nyckeltal att välja bland och kommunerna bestämmer själva vilka nyckeltal de vill prenumerera på. Nyckeltalen berör många olika miljöområden, exempel är "Antal miljöcertifierade företag", "Återvinning av aluminiumburkar och PET-flaskor" och "Körsträcka med bil".

Varje nyckeltal uppdateras en gång per år. Data för olika nyckeltal offentliggörs dock vid olika tidpunkter på året så för att minska glappet mellan tillgängliggörande av mätdata och redovisning på kommunernas miljöbarometrar levereras mätdata fyra gånger per år.

Senaste nyheter