Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Populärt att skydda regnskog via ehandel

https://www.klimatsmart.se/images/news/radda_regnskog.jpg

Vitvaruföretaget Tretti.se erbjuder sina kunder möjligheten att klimatkompensera leveranser genom att skydda regnskog via föreningen Rädda Regnskog. För att kompensera för de utsläpp av koldioxid varje leverans medför kan kunderna välja att skänka 10 kronor som oavkortat går till föreningen Rädda Regnskog och deras arbete för att skydda värdefull regnskog i Ecuador. Priset, 10 kronor per leverans, är beräknat efter ungefärligt konsumentpris på utsläppsrätter för koldioxid inom Kyotoavtalet. Utsläppen från avskogning utgör ungefär 20 procent av de globala koldioxidutsläppen, en viktig åtgärd för att motverka klimatförändringarna är därför att skydda regnskog från avverkning. - Vi har fått mycket positiv respons från våra kunder. Sedan lanseringen förra veckan har närmare 10 procent av alla kunder valt att klimatkompensera. Vi tror att många upplever det som positivt att kompensera genom en aktiv och konkret miljöhandling som skydd av regnskog, säger Paul Fischbein, vd för Tretti.se. - Vi är mycket glada att ett svenskt vitvaruföretag stödjer Rädda Regnskogs verksamhet. Vi hoppas att andra företag inspireras att ta liknande initiativ för att motverka klimatförändringarna, säger Ylva Rylander, kommunikationsansvarig för Rädda Regnskog. För mer information, kontakta: Paul Fischbein, vd för Tretti AB (publ.), 070-818 20 51, paul.fischbein@tretti.se Ylva Rylander, kommunikationsansvarig för föreningen Rädda Regnskog, 073-150 33 84 Tretti.se (www.tretti.se) säljer vitvaror och hushållsapparater med över 5000 artiklar av kända varumärken till marknadens mest konkurrenskraftiga priser. Lägre priser uppnås genom höga volymer, låga kostnader och effektiv distribution vilket möjliggörs genom e-handel. Bolagets aktie handlas på First North Premier. Aktiens kortnamn är TRTI och Avanza Bank är bolagets Certified Adviser. Rädda Regnskog (www.raddaregnskog.se) är en ideell förening som arbetar för att skydda tropisk regnskog i Ecuador. Arbetet genomförs i nära samarbete med den lokala samarbetspartnern Fundacion Cambugán och lokalbefolkning i skogens närhet. Föreningen har en mycket liten administration som sköts med frivilliga krafter, vilket möjliggör att en mycket stor del av gåvor och bidrag går direkt till de projekt Rädda Regnskog valt att stödja.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Populärt att skydda regnskog via ehandel

2009-12-21
Vitvaruföretaget Tretti.se erbjuder sina kunder möjligheten att klimatkompensera leveranser genom att skydda regnskog via föreningen Rädda Regnskog. För att kompensera för de utsläpp av koldioxid varje leverans medför kan kunderna välja att skänka 10 kronor som oavkortat går till föreningen Rädda Regnskog och deras arbete för att skydda värdefull regnskog i Ecuador.

Priset, 10 kronor per leverans, är beräknat efter ungefärligt konsumentpris på utsläppsrätter för koldioxid inom Kyotoavtalet. Utsläppen från avskogning utgör ungefär 20 procent av de globala koldioxidutsläppen, en viktig åtgärd för att motverka klimatförändringarna är därför att skydda regnskog från avverkning.

- Vi har fått mycket positiv respons från våra kunder. Sedan lanseringen förra veckan har närmare 10 procent av alla kunder valt att klimatkompensera. Vi tror att många upplever det som positivt att kompensera genom en aktiv och konkret miljöhandling som skydd av regnskog, säger Paul Fischbein, vd för Tretti.se.

- Vi är mycket glada att ett svenskt vitvaruföretag stödjer Rädda Regnskogs verksamhet. Vi hoppas att andra företag inspireras att ta liknande initiativ för att motverka klimatförändringarna, säger Ylva Rylander, kommunikationsansvarig för Rädda Regnskog.

För mer information, kontakta:
Paul Fischbein, vd för Tretti AB (publ.), 070-818 20 51, paul.fischbein@tretti.se
Ylva Rylander, kommunikationsansvarig för föreningen Rädda Regnskog, 073-150 33 84

Tretti.se (www.tretti.se) säljer vitvaror och hushållsapparater med över 5000 artiklar av kända varumärken till marknadens mest konkurrenskraftiga priser. Lägre priser uppnås genom höga volymer, låga kostnader och effektiv distribution vilket möjliggörs genom e-handel. Bolagets aktie handlas på First North Premier. Aktiens kortnamn är TRTI och Avanza Bank är bolagets Certified Adviser.

Rädda Regnskog (www.raddaregnskog.se) är en ideell förening som arbetar för att skydda tropisk regnskog i Ecuador. Arbetet genomförs i nära samarbete med den lokala samarbetspartnern Fundacion Cambugán och lokalbefolkning i skogens närhet. Föreningen har en mycket liten administration som sköts med frivilliga krafter, vilket möjliggör att en mycket stor del av gåvor och bidrag går direkt till de projekt Rädda Regnskog valt att stödja.


Läs mer om hur Tretti.se arbetar med klimatkompensation: www.tretti.se/info/leveransinformation

Senaste nyheter