Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Plast och metall går skilda vägar

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för återvinningen av förpackningar och tidningar på uppdrag av Sveriges producenter, är nu klara med utbytet av behållare vid alla sina återvinningsstationer i den första av Södertörns kommuner. – Nu har de boende i Huddinge fått möjligheten att göra ännu mer för miljön, säger Magnus Sandström, regionchef vid FTI. Använda plast- och metallförpackningar ska nu läggas i var sin behållare i stället för som tidigare i samma. Utbytet i Huddinge startade den 10 augusti och pågick till och med den 31 augusti. Genom att sortera de olika förpackningsslagen i rätt behållare, kan nu hushållen hjälpa sina använda förpackningar till ett ännu bättre liv i fortsättningen. Utbytet skedde successivt på FTI:s samtliga 47 stationer inom kommunen. Uppdelningen i de två materialslagen innebär att FTI kan bli ännu bättre på att ta tillvara den sekundära råvara som förpackningar faktiskt är. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan. – Av insamlade plastförpackningar tillverkas nya plastprodukter om och om igen innan de, när plastfibrerna är för svaga, slutligen går till förbränning, säger Magnus Sandström. Förpackningar av metall kan däremot återvinnas i nya produkter hur många gånger som helst, avslutar han. Utbytesplanen för Södertörn fortsätter med nya behållare i Haninge 1 september-21 september, Nynäshamn 22 september-5 oktober samt Botkyrka och Salem 6 oktober-2 november. FTI, som driver återvinningsstationerna, ägs av företagen som tillverkar förpackningarna och säljer varorna som förpackas. Vi svarar gärna på frågor om de nya behållarna och om allt annat som har med återvinning att göra. Välkommen att ringa på 0200-880311. För mer information, kontakta: Magnus Sandström, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 070-625 14 40, magnus.sandstrom@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Plast och metall går skilda vägar

2012-09-05
Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för återvinningen av förpackningar och tidningar på uppdrag av Sveriges producenter, är nu klara med utbytet av behållare vid alla sina återvinningsstationer i den första av Södertörns kommuner.

– Nu har de boende i Huddinge fått möjligheten att göra ännu mer för miljön, säger Magnus Sandström, regionchef vid FTI.

Använda plast- och metallförpackningar ska nu läggas i var sin behållare i stället för som tidigare i samma. Utbytet i Huddinge startade den 10 augusti och pågick till och med den 31 augusti. Genom att sortera de olika förpackningsslagen i rätt behållare, kan nu hushållen hjälpa sina använda förpackningar till ett ännu bättre liv i fortsättningen.

Utbytet skedde successivt på FTI:s samtliga 47 stationer inom kommunen.

Uppdelningen i de två materialslagen innebär att FTI kan bli ännu bättre på att ta tillvara den sekundära råvara som förpackningar faktiskt är. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan.

– Av insamlade plastförpackningar tillverkas nya plastprodukter om och om igen innan de, när plastfibrerna är för svaga, slutligen går till förbränning, säger Magnus Sandström. Förpackningar av metall kan däremot återvinnas i nya produkter hur många gånger som helst, avslutar han.

Utbytesplanen för Södertörn fortsätter med nya behållare i Haninge 1 september-21 september, Nynäshamn 22 september-5 oktober samt Botkyrka och Salem 6 oktober-2 november.

FTI, som driver återvinningsstationerna, ägs av företagen som tillverkar förpackningarna och säljer varorna som förpackas. Vi svarar gärna på frågor om de nya behållarna och om allt annat som har med återvinning att göra. Välkommen att ringa på 0200-880311.

För mer information, kontakta:
Magnus Sandström, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 070-625 14 40, magnus.sandstrom@ftiab.se.

Senaste nyheter