Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Pilot Pen på Eco Now 2009

https://www.klimatsmart.se/images/news/B2p-penna_250x34.jpg

På bara några år har intresset och marknaden för pennor av återvunnet material växt mycket snabbt. Pilot Pen lanserade sitt BeGreen-sortiment för tre år sedan och redan nu står miljö­pennorna för en femtedel av Pilots försäljning i Sverige. BeGreen-sortimentet omfattar idag ett 80-tal pennor, allt från olika typer av kulspetspennor till stift-, märk- och överstrykningspennor. De tillverkas i företagets miljöcertifierade (ISO14001) fabriker. För att få ingå i BeGreen-sortimentet krävs att pennan består till minst 70 procent av återvunnet material. Kulspetspennorna har också utbytbara bläckpatroner för att minska miljöpåverkan. - Vi satsar mycket medvetet på miljöanpassade produkter, säger Kjell Karlsson som är vd för Pilot Pen i Sverige. Därför har BeGreen-produkterna t ex samma pris som motsvarande produkter som inte är tillverkade av återvunnet material. Även kvaliteten är förstås helt jämförbar. Bland de senaste tillskotten i BeGreen-sortimentet finns B2P-pennan (Bottle-to-Pen). Den tillverkas av plast som återvunnits från PET-flaskor, och har också en form och färg som påminner om PET-flaskorna. B2P-pennan har snabbt blivit en mycket stor framgång över hela Europa. På Eco Now-mässan den 20-22 augusti demonstrerar Pilot sitt BeGreen-sortiment med pennor av återvunnet material. Pilots BeGreen-produkter säljs genom kontorsfackhandeln, varuhus, bok- och pappershandeln etc. För ytterligare information: Sanna Nilsson, 08-54 480 557, sanna.nilsson@pilotpen.se Pilot Pen AB är ett helägt dotterbolag till japanska Pilot Corporation, med huvudkontor i Tokyo, åtta fabriker runt om i världen och representation i 100 länder över hela världen. Företaget har sedan starten 1918 byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. Produkterna omfattar en mängd penntyper - allt från exklusiva reservoar­pennor till massproducerade kulspets- och märkpennor. Pilot har en uttalad och långsiktig miljöstrategi som bland annat omfattar utvecklingen av Begreen-sortimentet av miljöanpassade pennor. Alla Pilots fabriker är ISO 14001-godkända och Begreen- sortimentet uppfyller ISO 14021-standarden. Produkterna säljs genom kontorsfackhandeln, varuhus, bok- och pappershandeln etc.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Pilot Pen på Eco Now 2009

2009-08-17
B2P-penna
På bara några år har intresset och marknaden för pennor av återvunnet material växt mycket snabbt. Pilot Pen lanserade sitt BeGreen-sortiment för tre år sedan och redan nu står miljö­pennorna för en femtedel av Pilots försäljning i Sverige.

BeGreen-sortimentet omfattar idag ett 80-tal pennor, allt från olika typer av kulspetspennor till stift-, märk- och överstrykningspennor. De tillverkas i företagets miljöcertifierade (ISO14001) fabriker. För att få ingå i BeGreen-sortimentet krävs att pennan består till minst 70 procent av återvunnet material. Kulspetspennorna har också utbytbara bläckpatroner för att minska miljöpåverkan.

- Vi satsar mycket medvetet på miljöanpassade produkter, säger Kjell Karlsson som är vd för Pilot Pen i Sverige. Därför har BeGreen-produkterna t ex samma pris som motsvarande produkter som inte är tillverkade av återvunnet material. Även kvaliteten är förstås helt jämförbar.

Bland de senaste tillskotten i BeGreen-sortimentet finns B2P-pennan (Bottle-to-Pen). Den tillverkas av plast som återvunnits från PET-flaskor, och har också en form och färg som påminner om PET-flaskorna. B2P-pennan har snabbt blivit en mycket stor framgång över hela Europa.

På Eco Now-mässan den 20-22 augusti demonstrerar Pilot sitt BeGreen-sortiment med pennor av återvunnet material.

Pilots BeGreen-produkter säljs genom kontorsfackhandeln, varuhus, bok- och pappershandeln etc.

För ytterligare information: Sanna Nilsson, 08-54 480 557, sanna.nilsson@pilotpen.se

Pilot Pen AB är ett helägt dotterbolag till japanska Pilot Corporation, med huvudkontor i Tokyo, åtta fabriker runt om i världen och representation i 100 länder över hela världen. Företaget har sedan starten 1918 byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. Produkterna omfattar en mängd penntyper - allt från exklusiva reservoar­pennor till massproducerade kulspets- och märkpennor. Pilot har en uttalad och långsiktig miljöstrategi som bland annat omfattar utvecklingen av Begreen-sortimentet av miljöanpassade pennor. Alla Pilots fabriker är ISO 14001-godkända och Begreen- sortimentet uppfyller ISO 14021-standarden. Produkterna säljs genom kontorsfackhandeln, varuhus, bok- och pappershandeln etc.

Ytterligare info. finns på www.pilotpen.se
Källor:

Senaste nyheter