Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Pillans Vegankokbok - veganmat för alla

https://www.klimatsmart.se/images/news/Veganbok_cover2.jpg

Andra upplagan av Pillans Vegankokbok har just kommit från tryckeriet. I Pillans vegankokbok introduceras en vegankost för alla med en heltäckande receptsamling som är både nyttig och god. Kokboken innehåller närmare 270 recept och spänner över frukosträtter, förrätter, sallader, lunch/middagsrätter, kakor, efterrätter, godis och drycker. Det finns en allmän föreställning att veganer endast lever på sallad och tomater och att man inte får i sig tillräckligt av alla näringsämnen. För att reda ut begreppen inleder Pernilla C. Karlsson med en faktadel som tar upp vad det innebär att vara vegan, de vanligaste myterna och hur man som vegan undviker att få brist på något näringsämne. Det finns även ett mindre avsnitt om medicinalväxter, där de vanligaste växternas verkan tas upp och hur de kan användas. Boken har också en uppslagsdel där ovanliga livsmedelstermer som ingår i recepten förklaras. Recepten är mestadels baserade på vanliga basvaror som gemene man har i skafferiet, men läsaren uppmuntras också att pröva nya spännande alternativa livsmedel i kosten. Alla maträtter är relativt enkla och snabba att laga till och är anpassade för folk som tränar. När Pernilla C. Karlsson blev vegan för tretton år sedan saknades det en komplett vegankokbok, nu är läget lite bättre, men de flesta kokböcker täcker fortfarande inte in allt från frukost, middagsrätter till desserter. Pillans vegankokbok är hennes bidrag för att fylla det tomrummet. Pillans Vegankokbok går att beställa direkt från författaren på www.veganlife.se eller 0707-19 19 76.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Pillans Vegankokbok - veganmat för alla

2009-09-24
Pillans vegankokbok
Andra upplagan av Pillans Vegankokbok har just kommit från tryckeriet.

I Pillans vegankokbok introduceras en vegankost för alla med en heltäckande receptsamling som är både nyttig och god. Kokboken innehåller närmare 270 recept och spänner över frukosträtter, förrätter, sallader, lunch/middagsrätter, kakor, efterrätter, godis och drycker.

Det finns en allmän föreställning att veganer endast lever på sallad och tomater och att man inte får i sig tillräckligt av alla näringsämnen. För att reda ut begreppen inleder Pernilla C. Karlsson med en faktadel som tar upp vad det innebär att vara vegan, de vanligaste myterna och hur man som vegan undviker att få brist på något näringsämne.

Det finns även ett mindre avsnitt om medicinalväxter, där de vanligaste växternas verkan tas upp och hur de kan användas. Boken har också en uppslagsdel där ovanliga livsmedelstermer som ingår i recepten förklaras. Recepten är mestadels baserade på vanliga basvaror som gemene man har i skafferiet, men läsaren uppmuntras också att pröva nya spännande alternativa livsmedel i kosten.

Alla maträtter är relativt enkla och snabba att laga till och är anpassade för folk som tränar. När Pernilla C. Karlsson blev vegan för tretton år sedan
saknades det en komplett vegankokbok, nu är läget lite bättre, men de flesta kokböcker täcker fortfarande inte in allt från frukost, middagsrätter till desserter. Pillans vegankokbok är hennes bidrag för att fylla det tomrummet.

Pillans Vegankokbok går att beställa direkt från författaren på www.veganlife.se eller 0707-19 19 76.
Källa: Vegan Life

Senaste nyheter