Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Pelletskaminen charmar svenska hushåll

https://www.klimatsmart.se/images/news/caminettimontegrappa250x194.jpg

Världen har förändrats en hel del sedan de dagar då elvärmen var den mest ekonomiska uppvärmningsmetoden. Idag är direktverkande el onödigt dyrt och bevisligen inte heller bra för miljön. Många tror lite felaktigt att det enda alternativet till direktverkande el är en luftvärmepump som bara sparar en del av kostnaden och inte ger så stor effekt när det blir riktigt kallt. Med en pelletskamin får man en eloberoende och effektiv värmekälla som medför såväl stora kostnadsbesparingar som miljövänlig värme till hela bostaden. Och som erbjuder en mysig samlingsplats till knastret av öppen eld. I dagarna lanseras www.alltompelletskaminer.se – en oberoende marknadsplats för pelletskaminer, som förutom själva kaminerna också erbjuder försäljning av skräddarsydd kaminpellets, installation, rådgivning och andra fördelaktiga erbjudanden. Där finns i dagsläget ett 30-tal kaminåterförsäljare runt om i landet representerade, med ett utbud om totalt cirka 150 pelletskaminer. Och siffran växer ständigt. En pelletskamin ser ut som en braskamin men med flera viktiga mervärden. Hos en pelletskamin fylls bränsle löpande på vid behov och värmebehovet regleras automatiskt. Den har ett inbyggt bränsleförråd och en pelletsbrännare som alltså tänder och släcker sig själv efter bostadens energibehov. En programmerbar termostat styr pelletskaminen så att du får den temperatur du vill ha i huset. Braskaminens främsta uppgift är att vara mysig och uppvärmningen en högst lokal bieffekt. Med pelletskaminen är det tvärtom; dess främsta uppgift är alltså att värma upp hela bostaden men med ökad trivsel som mysig bonuseffekt. Totalpriset för en pelletskamin, installerad och klar, ligger mellan 30.000–70.000 kronor, beroende på val av kamin och skorsten. Används pelletskaminen som huvudsaklig värmekälla så är pelletskostnaden 15.800 kr per år för en normalvilla om cirka 170 kvm inklusive källare (cirka 23.000 kWh). Med dagens elpris innebär det en besparing runt 14.100 kronor per år (1,30/kWh). Om elpriset ökar så blir besparingen givetvis större. Hitta din favorit på www.alltompelletskaminer.se För ytterligare information vänligen kontakta: Niklas Engström, www.alltompelletskaminer.se/Neova, 070-325 41 15

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Pelletskaminen charmar svenska hushåll

2010-11-01
Caminetti Montegrappa
Världen har förändrats en hel del sedan de dagar då elvärmen var den mest ekonomiska uppvärmningsmetoden. Idag är direktverkande el onödigt dyrt och bevisligen inte heller bra för miljön. Många tror lite felaktigt att det enda alternativet till direktverkande el är en luftvärmepump som bara sparar en del av kostnaden och inte ger så stor effekt när det blir riktigt kallt. Med en pelletskamin får man en eloberoende och effektiv värmekälla som medför såväl stora kostnadsbesparingar som miljövänlig värme till hela bostaden. Och som erbjuder en mysig samlingsplats till knastret av öppen eld.

I dagarna lanseras www.alltompelletskaminer.se – en oberoende marknadsplats för pelletskaminer, som förutom själva kaminerna också erbjuder försäljning av skräddarsydd kaminpellets, installation, rådgivning och andra fördelaktiga erbjudanden. Där finns i dagsläget ett 30-tal kaminåterförsäljare runt om i landet representerade, med ett utbud om totalt cirka 150 pelletskaminer. Och siffran växer ständigt.

En pelletskamin ser ut som en braskamin men med flera viktiga mervärden. Hos en pelletskamin fylls bränsle löpande på vid behov och värmebehovet regleras automatiskt. Den har ett inbyggt bränsleförråd och en pelletsbrännare som alltså tänder och släcker sig själv efter bostadens energibehov. En programmerbar termostat styr pelletskaminen så att du får den temperatur du vill ha i huset.

Braskaminens främsta uppgift är att vara mysig och uppvärmningen en högst lokal bieffekt. Med pelletskaminen är det tvärtom; dess främsta uppgift är alltså att värma upp hela bostaden men med ökad trivsel som mysig bonuseffekt.

Totalpriset för en pelletskamin, installerad och klar, ligger mellan 30.000–70.000 kronor, beroende på val av kamin och skorsten. Används pelletskaminen som huvudsaklig värmekälla så är pelletskostnaden 15.800 kr per år för en normalvilla om cirka 170 kvm inklusive källare (cirka 23.000 kWh). Med dagens elpris innebär det en besparing runt 14.100 kronor per år (1,30/kWh). Om elpriset ökar så blir besparingen givetvis större.

Hitta din favorit på www.alltompelletskaminer.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Niklas Engström, www.alltompelletskaminer.se/Neova, 070-325 41 15
Foto: Allt om pelletskaminer

Senaste nyheter