Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Passivhuscertifierad samhällsfastighet

https://www.klimatsmart.se/images/news/emrahus168x33.png

Emrahus är först ut med att lansera passivhuscertifierade samhällsfastigheter som ett led i att förändra byggandet i Sverige mot en hållbar framtid. Målet med dessa energieffektiva fastigheter är att hjälpa kommunerna att tänka grönt, sänka energianvändningen och nå de tuffare miljömålen.Först ut är en serie med funktionella LSS-boenden i ett eller två plan med sex lägenheter och välplanerade gemensamma ytor och personalutrymmen ritade av Mono Arkitekter. Driftskostnaden är betydligt lägre än i konventionella lösningar och samtidigt erbjuds ett boende med ett betydligt bättre inomhusklimat med hjälp av energieffektiva ventilationsaggregat från Nilans Comfortserie. Robin Berkhuizen, VD Emrahus: ”Målet med LSS-boenden är att funktionsnedsatta människor ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt. Våra LSS-boenden är framtagna efter lång erfarenhet av samarbeten med vårdgivare och beställare av vårdplatser och är ett ekonomiskt mycket fördelaktigt alternativ. ” Passivhus är en byggnad som har så låga värmeförluster vid dimensionerande utetemperatur, att den värme som då behövs kan bäras in med den luft som krävs för hygienbehovet. Emrahus introducerade redan 2008 Sveriges första Passivhus som typhus har idag en serie om 30 kataloghus designade av Arkitektbyrånerna Kjellgren/Kaminsky, Jordens Arkitekter och KreativaHus. Emrahus bygger Passivhus och Nollenergihus med marknadens bästa klimatskal enligt Energimyndigheten och Passivhuscentrum med ett helhetsansvar, från ritning till nyckelfärdigt. Läs mer på www.emrahus.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Passivhuscertifierad samhällsfastighet

2013-02-18
Emrahus är först ut med att lansera passivhuscertifierade samhällsfastigheter som ett led i att förändra byggandet i Sverige mot en hållbar framtid. Målet med dessa energieffektiva fastigheter är att hjälpa kommunerna att tänka grönt, sänka energianvändningen och nå de tuffare miljömålen.Först ut är en serie med funktionella LSS-boenden i ett eller två plan med sex lägenheter och välplanerade gemensamma ytor och personalutrymmen ritade av Mono Arkitekter. Driftskostnaden är betydligt lägre än i konventionella lösningar och samtidigt erbjuds ett boende med ett betydligt bättre inomhusklimat med hjälp av energieffektiva ventilationsaggregat från Nilans Comfortserie.

Robin Berkhuizen, VD Emrahus:
”Målet med LSS-boenden är att funktionsnedsatta människor ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt. Våra LSS-boenden är framtagna efter lång erfarenhet av samarbeten med vårdgivare och beställare av vårdplatser och är ett ekonomiskt mycket fördelaktigt alternativ. ” Passivhus är en byggnad som har så låga värmeförluster vid dimensionerande utetemperatur, att den värme som då behövs kan bäras in med den luft som krävs för hygienbehovet.

Emrahus introducerade redan 2008 Sveriges första Passivhus som typhus har idag en serie om 30 kataloghus designade av Arkitektbyrånerna Kjellgren/Kaminsky, Jordens Arkitekter och KreativaHus. Emrahus bygger Passivhus och Nollenergihus med marknadens bästa klimatskal enligt Energimyndigheten och Passivhuscentrum med ett helhetsansvar, från ritning till nyckelfärdigt. Läs mer på www.emrahus.se.
Källa: Emrahus

Senaste nyheter