Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Movehome först med bara Svanenmärkta husmodeller

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-svanen250x211.jpg

Äntligen kan svenskarna köpa en Svanenmärkt villa av en etablerad småhustillverkare! Movehome Svanenmärker samtliga husmodeller. – Nu blir det lätt för konsumenter att välja rätt för miljö, klimat och hälsa när de designar sitt eget drömhus, säger Björn Haugland på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen. Movehome är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus - med hjälp av ny teknik. Movehome var först med det interaktiva verktyget Bygg online, som låter människor forma sitt hus på webben och få pris direkt. Nu går företaget före även på hållbarhetsområdet. Movehomes husmodeller har granskats av produktspecialister på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Nordens officiella miljömärkning Svanen, och uppfyller nu kraven för miljömärkningen. Det innebär att svenskarna för första gången kan välja en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus. Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”. Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” – som vänder sig direkt till slutkonsumenter - samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0. – En milstolpe. Vi är stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Jan Johansson, VD för Trivselhus och Movehome. – Det är väldigt roligt att få med oss en aktör som Movehome. Konsumenterna behöver inte vara kemister eller energiexperter, utan kan lägga tiden på att vara kreativa, säger Björn Haugland. Intresset för hållbara produkter ökar i hela samhället. Försäljningen av livsmedel med miljömärkning har ökat kraftigt och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav. – Vi står för hållbara hem, och då är en Svanenmärkning ett naturligt steg för oss, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus och Movehome. Movehome är ett systervarumärke till Trivselhus och båda ingår i skogskoncernen Södra. Trivselhus har antagit ett strategiprogram för att bli branschledande inom hållbarhet, där arbetssätt, policies och kultur förändrats i grunden. Svanenmärkningen ska ses som ett led i det arbetet. – Vi är ödmjuka inför uppdraget vi har tagit på oss. Det är en resa vi ger oss in på, och det kommer att innebära hårt jobb. Men vi är övertygade om att vårt hållbarhetsarbete kommer att löna sig, säger Pernilla Enkler.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Movehome först med bara Svanenmärkta husmodeller

2017-04-20
Movehome 100% Svanenmärkta hus
Äntligen kan svenskarna köpa en Svanenmärkt villa av en etablerad småhustillverkare! Movehome Svanenmärker samtliga husmodeller.

– Nu blir det lätt för konsumenter att välja rätt för miljö, klimat och hälsa när de designar sitt eget drömhus, säger Björn Haugland på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen.

Movehome är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus - med hjälp av ny teknik. Movehome var först med det interaktiva verktyget Bygg online, som låter människor forma sitt hus på webben och få pris direkt. Nu går företaget före även på hållbarhetsområdet.

Movehomes husmodeller har granskats av produktspecialister på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Nordens officiella miljömärkning Svanen, och uppfyller nu kraven för miljömärkningen. Det innebär att svenskarna för första gången kan välja en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus.

Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”. Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” – som vänder sig direkt till slutkonsumenter - samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0.

– En milstolpe. Vi är stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Jan Johansson, VD för Trivselhus och Movehome.

– Det är väldigt roligt att få med oss en aktör som Movehome. Konsumenterna behöver inte vara kemister eller energiexperter, utan kan lägga tiden på att vara kreativa, säger Björn Haugland.

Intresset för hållbara produkter ökar i hela samhället. Försäljningen av livsmedel med miljömärkning har ökat kraftigt och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val.

Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav.

– Vi står för hållbara hem, och då är en Svanenmärkning ett naturligt steg för oss, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus och Movehome.

Movehome är ett systervarumärke till Trivselhus och båda ingår i skogskoncernen Södra. Trivselhus har antagit ett strategiprogram för att bli branschledande inom hållbarhet, där arbetssätt, policies och kultur förändrats i grunden. Svanenmärkningen ska ses som ett led i det arbetet.

– Vi är ödmjuka inför uppdraget vi har tagit på oss. Det är en resa vi ger oss in på, och det kommer att innebära hårt jobb. Men vi är övertygade om att vårt hållbarhetsarbete kommer att löna sig, säger Pernilla Enkler.
Källa: Movehome

Senaste nyheter