Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Pang-engagemang för schysst fisk

https://www.klimatsmart.se/images/news/fiskdammmora250x188.jpg

Under årets miljövänliga vecka pratade vi om fisk och skaldjur. Var du med? Tack! Vi är enormt stolta över allt engagemang, alla bra, viktiga och roliga aktiviteter som pågått över hela landet under september och oktober. För dig som inte har koll på Miljövänliga veckan är det en återkommande kampanj varje år där medlemmar i Naturskyddsföreningen samlas kring en viktig miljöfråga och helt enkelt gör en massa olika saker. I år handlade det om fisk och skaldjur. Hur vi kan äta schysst utan att bidra till utfiskning och hur vi klarar oss utan skaldjur som ställer till elände för människor i andra delar av världen. Här på rikskansliet har det korrats filmmanus, twittrats, facebookats och skrivits om drabbade människor vid räkodlingarna. Samtidigt har tusentals engagerade människor jobbat hårt för frågan på sina egna orter. I butiker, på torg och bibliotek. Här är något litet av allt det som hände under veckan och en del av det som plockats upp av lokalmedierna på olika håll. Mora Fiskdamm på gågatan där barnen fiskade upp schyssta fiskar (och godis). Föräldrarna fick recept på goda fiskrätter. Östersund Matlagning med kockelever på Ica Maxi. Butikschefen Andreas Söderström slopar tigerräkor i sortimentet. Uppland Inslag i TV4 om rödlistad fisk på restauranger. Skåne Kristianstadsbladet skriver om Naturskyddsföreningens matlagningskurs i klimatsmart fisk. Halmstad Inslag i TV4 om att lokalföreningen undersökt utbudet av jätteräkor i lokala butikskedjor. Det ledde till att en kedja stoppade försäljningen, vilket togs med i Rapportnyheterna. Halland Hallandsposten skriver om hur man undviker hotad fisk. Uppsala Uppsala Nya Tidning berättar om Naturskyddsföreningens granskning av ful fisk på sushirestauranger. Kristinehamn Grossistfirman Lindström Handel slopar pangasius och jätteräkor. Med alla fantastiska insatser i ryggen är det med lätt sinne vi nu jobbar vidare för ett hållbart fiske. Tack! Skrivet av Jonas Lindquist på Naturskyddsföreningens blogg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Pang-engagemang för schysst fisk

2011-10-24
Fiskdamm i Mora
Under årets miljövänliga vecka pratade vi om fisk och skaldjur. Var du med? Tack! Vi är enormt stolta över allt engagemang, alla bra, viktiga och roliga aktiviteter som pågått över hela landet under september och oktober.

För dig som inte har koll på Miljövänliga veckan är det en återkommande kampanj varje år där medlemmar i Naturskyddsföreningen samlas kring en viktig miljöfråga och helt enkelt gör en massa olika saker. I år handlade det om fisk och skaldjur. Hur vi kan äta schysst utan att bidra till utfiskning och hur vi klarar oss utan skaldjur som ställer till elände för människor i andra delar av världen.

Här på rikskansliet har det korrats filmmanus, twittrats, facebookats och skrivits om drabbade människor vid räkodlingarna. Samtidigt har tusentals engagerade människor jobbat hårt för frågan på sina egna orter. I butiker, på torg och bibliotek. Här är något litet av allt det som hände under veckan och en del av det som plockats upp av lokalmedierna på olika håll.

Mora
Fiskdamm på gågatan där barnen fiskade upp schyssta fiskar (och godis). Föräldrarna fick recept på goda fiskrätter.

Östersund
Matlagning med kockelever på Ica Maxi. Butikschefen Andreas Söderström slopar tigerräkor i sortimentet.

Uppland
Inslag i TV4 om rödlistad fisk på restauranger.

Skåne
Kristianstadsbladet skriver om Naturskyddsföreningens matlagningskurs i klimatsmart fisk.

Halmstad
Inslag i TV4 om att lokalföreningen undersökt utbudet av jätteräkor i lokala butikskedjor. Det ledde till att en kedja stoppade försäljningen, vilket togs med i Rapportnyheterna.

Halland
Hallandsposten skriver om hur man undviker hotad fisk.

Uppsala
Uppsala Nya Tidning berättar om Naturskyddsföreningens granskning av ful fisk på sushirestauranger.

Kristinehamn
Grossistfirman Lindström Handel slopar pangasius och jätteräkor.

Med alla fantastiska insatser i ryggen är det med lätt sinne vi nu jobbar vidare för ett hållbart fiske. Tack!

Skrivet av Jonas Lindquist på Naturskyddsföreningens blogg.

Senaste nyheter