Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Paneldebatt om hållbar utveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/ungdomar250x93.jpg

Den 7 maj är det dags för Hållbarhetsgrillen – en skithäftig paneldebatt om hållbar utveckling på Centralposthuset i Stockholm, där bland annat handelsminister Ewa Björling och representanter från Coca-Cola, IKEA, SPP och WWF ska grillas av svenska gymnasieelever. Ungdomarna håller själva i taktpinnen och det hela arrangeras av Ungdomar.se. - Högre böter på miljöförstöring! - Inför fler Earth Hour, kanske en gång per månad! - Ställ hårdare krav på företag! Japp, 5 000 gymnasieelever har sagt sitt: Vi måste leva mer hållbart! Det här är bara några av de idéer som kom upp under den stora Hållbarhetsturné som i april besökte nio svenska städer. Bakom turnén står informationssajten Ungdomar.se och syftet var att väcka ungdomarnas intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor – och visa dem att de spelar roll. – Vi vill sopa undan känslan av maktlöshet! När man slår upp tidningen i dag är det så mycket deppigt, allt är åt helvete och jorden går snart under. Men så är det ju inte. Det går att förändra saker och vi ungdomar kan verkligen vara med och påverka, säger André Vifot Haas på Ungdomar.se. Därför anordnar Ungdomar.se nu, tillsammans med Utrikesdepartementets sekretariat Globalt Ansvar, en stor paneldebatt i Centralposthuset i Stockholm. – Svenska företag är bland de bästa i världen på att arbeta med CSR, företagens sociala ansvar, säger handelsminister Ewa Björling. Men är det verkligen så? Måndagen den 7 maj kommer 85 inbjudna gymnasieelever att möta panelen, som får stå till svars för sina beslut och får veta vad ungdomarna tycker och tänker. Hur: Genom Hållbarhetsgrillen – en paneldebatt där det är ungdomarnas frågor som sätter agendan. När: Måndagen den 7 maj klockan 15.00-17.00. Var: I Utrikesdepartementets lokal Centralposthuset i Stockholm. I panelen: Handelsminister Ewa Björling, Coca-Colas informationsdirektör Peter Bodor, IKEA:s miljö- och hållbarhetskoordinator Eva Stål, SPP:s hållbarhetschef Stina Billinger, Siemens vd Ulf Troedsson, WWF:s klimatkommunikatör Barbara Evaeus och Högskolan i Gävles vicerektor för hållbar utveckling Kaisu Sammalisto. I publiken: 85 elever från Globala gymnasiet i Stockholm, som har arbetat med hållbarhetsfrågor under våren. Moderator: Simon Flato, grundare av Sustainergies och utnämnd till en av de som påverkar företagen mest 2012, av tidningen CSR i Praktiken. Nominerad till Änglagårdspriset 2012 för sitt brinnande engagemang för ett hållbart samhälle.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Paneldebatt om hållbar utveckling

2012-05-02
Den 7 maj är det dags för Hållbarhetsgrillen – en skithäftig paneldebatt om hållbar utveckling på Centralposthuset i Stockholm, där bland annat handelsminister Ewa Björling och representanter från Coca-Cola, IKEA, SPP och WWF ska grillas av svenska gymnasieelever. Ungdomarna håller själva i taktpinnen och det hela arrangeras av Ungdomar.se.

- Högre böter på miljöförstöring!
- Inför fler Earth Hour, kanske en gång per månad!
- Ställ hårdare krav på företag!

Japp, 5 000 gymnasieelever har sagt sitt: Vi måste leva mer hållbart! Det här är bara några av de idéer som kom upp under den stora Hållbarhetsturné som i april besökte nio svenska städer. Bakom turnén står informationssajten Ungdomar.se och syftet var att väcka ungdomarnas intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor – och visa dem att de spelar roll.
– Vi vill sopa undan känslan av maktlöshet! När man slår upp tidningen i dag är det så mycket deppigt, allt är åt helvete och jorden går snart under. Men så är det ju inte. Det går att förändra saker och vi ungdomar kan verkligen vara med och påverka, säger André Vifot Haas på Ungdomar.se.

Därför anordnar Ungdomar.se nu, tillsammans med Utrikesdepartementets sekretariat Globalt Ansvar, en stor paneldebatt i Centralposthuset i Stockholm.
– Svenska företag är bland de bästa i världen på att arbeta med CSR, företagens sociala ansvar, säger handelsminister Ewa Björling. Men är det verkligen så? Måndagen den 7 maj kommer 85 inbjudna gymnasieelever att möta panelen, som får stå till svars för sina beslut och får veta vad ungdomarna tycker och tänker.

Hur: Genom Hållbarhetsgrillen – en paneldebatt där det är ungdomarnas frågor som sätter agendan.
När: Måndagen den 7 maj klockan 15.00-17.00.
Var: I Utrikesdepartementets lokal Centralposthuset i Stockholm.
I panelen: Handelsminister Ewa Björling, Coca-Colas informationsdirektör Peter Bodor, IKEA:s miljö- och hållbarhetskoordinator Eva Stål, SPP:s hållbarhetschef Stina Billinger, Siemens vd Ulf Troedsson, WWF:s klimatkommunikatör Barbara Evaeus och Högskolan i Gävles vicerektor för hållbar utveckling Kaisu Sammalisto.
I publiken: 85 elever från Globala gymnasiet i Stockholm, som har arbetat med hållbarhetsfrågor under våren.
Moderator: Simon Flato, grundare av Sustainergies och utnämnd till en av de som påverkar företagen mest 2012, av tidningen CSR i Praktiken. Nominerad till Änglagårdspriset 2012 för sitt brinnande engagemang för ett hållbart samhälle.

Livestream: Paneldebatten kommer även att livestreamas på www.hållbarhetswebben.se.

För mer information, kontakta:
Kim Jakobsson, Projektledare, 073-555 60 58, kim.jakobsson@ungdomar.se.
Källa: Ungdomar.se

Senaste nyheter