Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Över en miljon hushåll omfattas av fjärrvärmebranschens Prisdialogen 2015

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme-prisdialogen250x83.gif

Prisdialogen är en modell som bygger på lokal dialog och central prövning. Nitton fjärrvärmeföretag har i år genomfört dialog om prisförändringar 2015 med sina kunder enligt modellen. Efter en ansökan om central prövning har de nu godkänts som medlemmar i Prisdialogen kommande år. Det betyder att mer än 1.1 miljoner hushåll nu omfattas, enligt ett pressmeddelande från Prisdialogen. Prisdialogens styrelse tog på sitt senaste möte ställning till ansökningar om medlemskap för 2015, som kommit in till kansliet under augusti och september. Leverantörerna som ansöker har genomfört dialog med sina kunder om prisändringar, enligt den modell som SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme har tagit fram tillsammans. Det är också dessa organisationer som ingår i den partssammansatta styrelsen för Prisdialogen, där Kurt Eliasson, vd för Sabo, är ordförande. - Prisdialogen har tagit stora steg framåt och omfattar nu över en miljon hushåll. Det visar att marknadens parter tar ansvar och axlar det förtroende vi har fått, säger Kort Eliasson i en kommentar. Totalt har nu nitton fjärrvärmeleverantörer beviljats medlemskap i Prisdialogen 2015, inkluderat de ansökningar som kommit in tidigare. Nya medlemmar: ENA Energi, Härnösand Energi & Miljö, Karlstads Energi, Mälarenergi, Södertörns Fjärrvärme, Uddevalla Energi, Fortum Värme samägt m. Stockholm stad, Göteborg Energi och Kraftringen. Förlängt medlemskap: Gävle Energi, Jämtkraft, Jönköping Energi, Tekniska Verken i Linköping, Sundsvall Energi, Trollhättan Energi, Växjö Energi, Falu Energi & Vatten och Öresundskraft.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Över en miljon hushåll omfattas av fjärrvärmebranschens Prisdialogen 2015

2014-10-14
Prisdialogen är en modell som bygger på lokal dialog och central prövning. Nitton fjärrvärmeföretag har i år genomfört dialog om prisförändringar 2015 med sina kunder enligt modellen. Efter en ansökan om central prövning har de nu godkänts som medlemmar i Prisdialogen kommande år. Det betyder att mer än 1.1 miljoner hushåll nu omfattas, enligt ett pressmeddelande från Prisdialogen.

Prisdialogens styrelse tog på sitt senaste möte ställning till ansökningar om medlemskap för 2015, som kommit in till kansliet under augusti och september. Leverantörerna som ansöker har genomfört dialog med sina kunder om prisändringar, enligt den modell som SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme har tagit fram tillsammans. Det är också dessa organisationer som ingår i den partssammansatta styrelsen för Prisdialogen, där Kurt Eliasson, vd för Sabo, är ordförande.

- Prisdialogen har tagit stora steg framåt och omfattar nu över en miljon hushåll. Det visar att marknadens parter tar ansvar och axlar det förtroende vi har fått, säger Kort Eliasson i en kommentar.

Totalt har nu nitton fjärrvärmeleverantörer beviljats medlemskap i Prisdialogen 2015, inkluderat de ansökningar som kommit in tidigare.

Nya medlemmar:
ENA Energi, Härnösand Energi & Miljö, Karlstads Energi, Mälarenergi, Södertörns Fjärrvärme, Uddevalla Energi, Fortum Värme samägt m. Stockholm stad, Göteborg Energi och Kraftringen.

Förlängt medlemskap:
Gävle Energi, Jämtkraft, Jönköping Energi, Tekniska Verken i Linköping, Sundsvall Energi, Trollhättan Energi, Växjö Energi, Falu Energi & Vatten och Öresundskraft.

Senaste nyheter