Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Oväntad succé för interaktiv tävling

https://www.klimatsmart.se/images/news/vasterasstad140x185a.jpg

Västerås stad beslöt efter förra årets välbesökta Green IT Summit att till årets konferens instifta ett pris, Green IT Award. Glädjande nog tyckte innovationsmyndigheten Vinnova att det var ett spännande koncept och gav stöd för en interaktiv tävling. På kort tid har 25 bidrag inkommit som bedömts av en 15 man stark och namnkunnig jury. Nio bidrag har nominerats, bland annat Västerås stads egen e-hemtjänst, ett koncept som provocerar och inspirerar. – Tittar vi oss omkring i världen så är det inte så konstigt att vi måste hitta effektiva sätt att lösa framtidens utmaningar, säger Per Adolfsson, VD för Microsoft och en av jurymedlemmarna. Han pekar också på ett annat nominerat bidrag från Västerås: piloterna som ska utveckla ny teknik i miljonprogrammets numera gamla bostäder. – Här finns utrymme för nya spännande användningsområden och utveckling av ny teknik. Flera av bidragen är ännu på idéstadiet och det tycker Mikael Lagergren, IT-strateg, Västerås stad, är viktigt: – Vi måste våga premiera de ännu inte färdiga tjänsterna, upp med alla spännande idéer på bordet, som FeedApp som minskar livsmedelsbutikernas svinn eller CO2Keeper som inspirerar individer att utmana sitt eget beteende. För Helena Nordin, affärsområdeschef på TCO development och jurymedlem, är det också lovande att några av bidragen hanterar ett helhetsperspektiv: – Hela livscykeln är så viktig! Vi har nominerat bidragen från till exempel Inrego, Telia och Systembolaget, Strategic Innovation och det lilla lovande projektet Likström i Karlstad. Trots min erfarenhet och kunskap har jag genom tävlingsbidragen fått syn på nya vinklingar – och det är det som är så viktigt. Vi måste utveckla detta tillsammans! Priserna, som juryn tagit fram, delas ut på galamiddagen den 6 november i Västerås. För mer information, kontakta: Mikael Lagergren, ansvarig Västerås stad, 021-39 11 13 Anna Kelly, tävlingsgeneral, PwC, 010-213 39 22.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Oväntad succé för interaktiv tävling

2012-11-04
Västerås stad beslöt efter förra årets välbesökta Green IT Summit att till årets konferens instifta ett pris, Green IT Award. Glädjande nog tyckte innovationsmyndigheten Vinnova att det var ett spännande koncept och gav stöd för en interaktiv tävling.

På kort tid har 25 bidrag inkommit som bedömts av en 15 man stark och namnkunnig jury. Nio bidrag har nominerats, bland annat Västerås stads egen e-hemtjänst, ett koncept som provocerar och inspirerar.

– Tittar vi oss omkring i världen så är det inte så konstigt att vi måste hitta effektiva sätt att lösa framtidens utmaningar, säger Per Adolfsson, VD för Microsoft och en av jurymedlemmarna.

Han pekar också på ett annat nominerat bidrag från Västerås: piloterna som ska utveckla ny teknik i miljonprogrammets numera gamla bostäder.
– Här finns utrymme för nya spännande användningsområden och utveckling av ny teknik.

Flera av bidragen är ännu på idéstadiet och det tycker Mikael Lagergren, IT-strateg, Västerås stad, är viktigt:
– Vi måste våga premiera de ännu inte färdiga tjänsterna, upp med alla spännande idéer på bordet, som FeedApp som minskar livsmedelsbutikernas svinn eller CO2Keeper som inspirerar individer att utmana sitt eget beteende.

För Helena Nordin, affärsområdeschef på TCO development och jurymedlem, är det också lovande att några av bidragen hanterar ett helhetsperspektiv:
– Hela livscykeln är så viktig! Vi har nominerat bidragen från till exempel Inrego, Telia och Systembolaget, Strategic Innovation och det lilla lovande projektet Likström i Karlstad. Trots min erfarenhet och kunskap har jag genom tävlingsbidragen fått syn på nya vinklingar – och det är det som är så viktigt. Vi måste utveckla detta tillsammans!

Priserna, som juryn tagit fram, delas ut på galamiddagen den 6 november i Västerås.

För mer information, kontakta:
Mikael Lagergren, ansvarig Västerås stad, 021-39 11 13
Anna Kelly, tävlingsgeneral, PwC, 010-213 39 22.

Senaste nyheter