Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Örebroregionens första energipris

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskakeritidning135x86aa.jpg

Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat har utsett Pilkrogs åkeri och dess ägare Alf Oskarsson till vinnare av Örebroregionens första energipris. Tanken med priset är att lyfta fram goda exempel och stimulera till energiåtgärder som minskar regionens klimatpåverkan. – Det var överraskande men samtidigt mycket roligt att bli uppmärksammad av regionförbundet på detta vis med ett pris. Det känns mycket bra att man tycker att mitt budskap om att ”bättre miljö ger ökad lönsamhet” är viktigt. Jag tycker det är viktigt att vi i transportbranschen visar att det faktiskt går att göra besparingar och att vi vill och tar vårt miljöansvar så långt vi kan påverka, säger Alf Oskarsson. Det nyinstiftade priset kommer fortsättningsvis att delas ut årligen och juryns motivering till varför just Pilkrogs åkeri har vunnit låter så här: ”Pilkrogs åkeri är ett litet företag som visat att man kan minska sin energianvändning och sin klimatpåverkan genom att både påverka chaufförernas beteende och anamma ny teknik. Arbetet bedrivs dessutom långsiktigt och med höga målsättningar. Genom ett stort utåtriktat engagemang har ledningen och chaufförer också förmedlat kunskap och erfarenhet till kollegor i branschen.” Åkeriet som kör rundvirkestransporter inom VSV har målmedvetet arbetat för att köra bränslesnålare och på så sätt minskat sin bränsleförbrukning med tio procent. I ton räknat en minskning av koldioxidutsläppen med 44 ton på ett fordon. Företaget har också ökat sin lastkörningsgrad och på så sätt sparat ännu mer energi. Genom att man kör mer förarbränsleeffektivt så har de även fått ner slitaget på fordon och däck.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Örebroregionens första energipris

2012-02-27
Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat har utsett Pilkrogs åkeri och dess ägare Alf Oskarsson till vinnare av Örebroregionens första energipris. Tanken med priset är att lyfta fram goda exempel och stimulera till energiåtgärder som minskar regionens klimatpåverkan.

– Det var överraskande men samtidigt mycket roligt att bli uppmärksammad av regionförbundet på detta vis med ett pris. Det känns mycket bra att man tycker att mitt budskap om att ”bättre miljö ger ökad lönsamhet” är viktigt. Jag tycker det är viktigt att vi i transportbranschen visar att det faktiskt går att göra besparingar och att vi vill och tar vårt miljöansvar så långt vi kan påverka, säger Alf Oskarsson.

Det nyinstiftade priset kommer fortsättningsvis att delas ut årligen och juryns motivering till varför just Pilkrogs åkeri har vunnit låter så här:

”Pilkrogs åkeri är ett litet företag som visat att man kan minska sin energianvändning och sin klimatpåverkan genom att både påverka chaufförernas beteende och anamma ny teknik. Arbetet bedrivs dessutom långsiktigt och med höga målsättningar. Genom ett stort utåtriktat engagemang har ledningen och chaufförer också förmedlat kunskap och erfarenhet till kollegor i branschen.”

Åkeriet som kör rundvirkestransporter inom VSV har målmedvetet arbetat för att köra bränslesnålare och på så sätt minskat sin bränsleförbrukning med tio procent. I ton räknat en minskning av koldioxidutsläppen med 44 ton på ett fordon. Företaget har också ökat sin lastkörningsgrad och på så sätt sparat ännu mer energi. Genom att man kör mer förarbränsleeffektivt så har de även fått ner slitaget på fordon och däck.

Senaste nyheter