Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Örebroregionens energipris 2012

https://www.klimatsmart.se/images/news/region227x58.gif

Bland de nomineringar som kommit in till Örebroregionens energipris 2012 har Energikontoret Regionförbundet Örebro valt tre finalister. Dessa är: - Jens Ljunggren, KlimatSmart Sverige Nominerad för sitt engagemang i klimatfrågor genom bland annat det egna företaget klimatsmart.se samt kring egen el-produktion. - Lennart Lindkvist, Klövern Nominerad för sitt arbete med energieffektivisering i byggnader och för att ha varit drivande i arbetet med regionens största solcellsanläggning (finns på Transportstyrelsens lokaler i Örebro). - Tommy Thalbäck, Karlskoga Energi & Miljö Nominerad bland annat för sitt mångåriga engagemang för att etablera en biogasanläggning i Karlskoga. Vinnare utses av Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat som kommer att träffa de tre finalisterna inom kort. Beslut om vem som blir den slutliga vinnaren av priset kommer i början av mars. Priset instiftades förra året och delas ut till en person, ett företag eller organisation som bidragit till energieffektivare byggnader, anläggningar, processer, produkter, transporter eller tjänster inom Örebroregionen eller utveckling av eller införande av förnybar energi. Priset 2011 gick till Pilkrogs åkeri från Lindesberg. Bakom priset står Energikontoret Regionförbundet Örebro, Länsstyrelsen i Örebro län och LRF. För mer information, kontakta: Peter Åslund, enhetschef Hållbar Samhällsbyggnad, Regionförbundet Örebro, 070-817 44 70, peter.aslund@regionorebro.se Katarina Bååth, Energikontoret Regionförbundet Örebro, 070-616 93 93, katarina.baath@regionorebro.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Örebroregionens energipris 2012

2013-02-06
Bland de nomineringar som kommit in till Örebroregionens energipris 2012 har Energikontoret Regionförbundet Örebro valt tre finalister. Dessa är:

- Jens Ljunggren, KlimatSmart Sverige
Nominerad för sitt engagemang i klimatfrågor genom bland annat det egna företaget klimatsmart.se samt kring egen el-produktion.

- Lennart Lindkvist, Klövern
Nominerad för sitt arbete med energieffektivisering i byggnader och för att ha varit drivande i arbetet med regionens största solcellsanläggning (finns på Transportstyrelsens lokaler i Örebro).

- Tommy Thalbäck, Karlskoga Energi & Miljö
Nominerad bland annat för sitt mångåriga engagemang för att etablera en biogasanläggning i Karlskoga.

Vinnare utses av Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat som kommer att träffa de tre finalisterna inom kort. Beslut om vem som blir den slutliga vinnaren av priset kommer i början av mars.

Priset instiftades förra året och delas ut till en person, ett företag eller organisation som bidragit till energieffektivare byggnader, anläggningar, processer, produkter, transporter eller tjänster inom Örebroregionen eller utveckling av eller införande av förnybar energi.

Priset 2011 gick till Pilkrogs åkeri från Lindesberg. Bakom priset står Energikontoret Regionförbundet Örebro, Länsstyrelsen i Örebro län och LRF.

För mer information, kontakta:
Peter Åslund, enhetschef Hållbar Samhällsbyggnad, Regionförbundet Örebro, 070-817 44 70, peter.aslund@regionorebro.se
Katarina Bååth, Energikontoret Regionförbundet Örebro, 070-616 93 93, katarina.baath@regionorebro.se.

Senaste nyheter