Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Öppna passivhus för plånboken och miljön

https://www.klimatsmart.se/images/news/passiv250x142.jpg

Den 9-11 november är det dags för Passivhusdagarna. Då öppnas dörrarna till passivhus och andra energieffektiva hus runt om i kommuner i Sverige och intresserade får chansen att se hur dessa hus fungerar på nära håll. Passivhusdagarna riktar fokus på de komfortabla och miljövänliga passivhusen, som inte på något sätt är bundet till någon specifik husleverantör, utan är en standard för mycket energieffektivt byggande. Passivhus medför minimala uppvärmningskostnader för de boende. - Passivhus är Sveriges och Europas framtida boende. Vårt grannland Norge inför passivhus som byggnorm redan från 2015 och resten av Europa måste gå i denna riktning innan år 2020 för att uppnå EU:s direktiv. Det är glädjande att se att fler och fler småhustillverkare ställer om sin produktion och erbjuder kunderna passivhus, säger Carlos Andersson, verksamhetschef på Passivhuscentrum Västra Götaland. Passivhusdagarna har tidigare år enbart varit ett lokalt arrangemang, men i år är det på nationellt nivå och det sammanfaller med de internationella passivhusdagarna som engagerar hundratals öppna objekt världen över. Följande kommuner i Sverige har öppna hus de aktuella dagarna: Alingsås, Borlänge, Gotland, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Kil, Kungsbacka, Laholm, Lidköping, Linköping, Lomma, Motala, Mölndal, Partille, Skövde, Täby, Upplands Väsby, Vellinge, Växjö och Österåker. Passivhusdagarna arrangeras av Passivhuscentrum Västra Götaland tillsammans med privatpersoner, småhustillverkare, energirådgivare, byggföretag, kommuner och andra aktörer som alla är intresserade av att visa fördelarna med ett riktigt energieffektivt hus.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Öppna passivhus för plånboken och miljön

2012-11-05
Den 9-11 november är det dags för Passivhusdagarna. Då öppnas dörrarna till passivhus och andra energieffektiva hus runt om i kommuner i Sverige och intresserade får chansen att se hur dessa hus fungerar på nära håll.

Passivhusdagarna riktar fokus på de komfortabla och miljövänliga passivhusen, som inte på något sätt är bundet till någon specifik husleverantör, utan är en standard för mycket energieffektivt byggande. Passivhus medför minimala uppvärmningskostnader för de boende.

- Passivhus är Sveriges och Europas framtida boende. Vårt grannland Norge inför passivhus som byggnorm redan från 2015 och resten av Europa måste gå i denna riktning innan år 2020 för att uppnå EU:s direktiv. Det är glädjande att se att fler och fler småhustillverkare ställer om sin produktion och erbjuder kunderna passivhus, säger Carlos Andersson, verksamhetschef på Passivhuscentrum Västra Götaland.

Passivhusdagarna har tidigare år enbart varit ett lokalt arrangemang, men i år är det på nationellt nivå och det sammanfaller med de internationella passivhusdagarna som engagerar hundratals öppna objekt världen över.

Följande kommuner i Sverige har öppna hus de aktuella dagarna: Alingsås, Borlänge, Gotland, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Kil, Kungsbacka, Laholm, Lidköping, Linköping, Lomma, Motala, Mölndal, Partille, Skövde, Täby, Upplands Väsby, Vellinge, Växjö och Österåker.

Passivhusdagarna arrangeras av Passivhuscentrum Västra Götaland tillsammans med privatpersoner, småhustillverkare, energirådgivare, byggföretag, kommuner och andra aktörer som alla är intresserade av att visa fördelarna med ett riktigt energieffektivt hus.

Senaste nyheter