Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Openbike vinnare i lånecykeltävling

https://www.klimatsmart.se/images/news/energiradgivarna152x76.jpg

Föreningen EnergiRådgivarna säger grattis till Michael Koucky, vd för Koucky & Partners och ledamot i EnergiRådgivarnas styrelse till det delade första priset i tävlingen om ett nytt lånecykelsystem i Köpenhamn! Koucky & Partners har tillsammans med industridesigners på Lots Design i Göteborg och konsulter på Green Idea Factory i Berlin arbetat fram ett ”intelligent och modernt” lånecykelsystem som nu har chansen att bli verklighet i Köpenhamn. Prissumman är på 250.000 dkr. Tävlingsjuryn var överraskad av den höga nivån på de 127 tävlingsbidragen i denna internationellt utlysta tävling och utsåg ytterligare en förstaprisvinnare, Thomas Coulbeaut från Japan. Läs mer om tävlingen och se alla bidragen Det vinnande bidraget från Lots och Koucky & Partners kallas Openbike. Istället för att ha fasta stationer för avhämtning och lämning ska cykeln kunna hämtas och lämnas där resbehovet uppstår. Cyklarna, som alla innehåller en positioneringslösning, kan sökas och bokas via mobiltelefonen. Betalning, abonnemang och öppning är uppbyggt kring ett Smart-card eller integrerat i övriga betalsystem för kollektivtrafik och pendling. - Vår ambition är att systemet ska positionera Köpenhamn som cykelstaden nummer ett i världen. Det juryn gillade var systemets användarvänlighet och att tekniken är integrerad i cykeln, säger Michael Koucky, vd på Koucky & Partners, miljökonsulter, specialiserade på hållbar trafik och stadsutveckling. Kontakt: Hans Nilsson, ordförande i EnergiRådgivarna, 08 650 6733, 070 237 0862, nosslinh@telia.com EnergiRådgivarna (Föreningen Sveriges Energirådgivare) är en ideell förening som sedan 1982 arbetar för ett effektivt och rationellt utnyttjande av energi med så låg miljöpåverkan som möjligt. Medlemmar i föreningen är energikonsulter, VVS-konsulter, kommunala energirådgivare samt ett antal företag. Totalt har föreningen cirka 500 medlemmar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Openbike vinnare i lånecykeltävling

2009-12-14
Föreningen EnergiRådgivarna säger grattis till Michael Koucky, vd för Koucky & Partners och ledamot i EnergiRådgivarnas styrelse till det delade första priset i tävlingen om ett nytt lånecykelsystem i Köpenhamn!

Koucky & Partners har tillsammans med industridesigners på Lots Design i Göteborg och konsulter på Green Idea Factory i Berlin arbetat fram ett ”intelligent och modernt” lånecykelsystem som nu har chansen att bli verklighet i Köpenhamn. Prissumman är på 250.000 dkr.

Tävlingsjuryn var överraskad av den höga nivån på de 127 tävlingsbidragen i denna internationellt utlysta tävling och utsåg ytterligare en förstaprisvinnare, Thomas Coulbeaut från Japan.
Läs mer om tävlingen och se alla bidragen

Det vinnande bidraget från Lots och Koucky & Partners kallas Openbike. Istället för att ha fasta stationer för avhämtning och lämning ska cykeln kunna hämtas och lämnas där resbehovet uppstår. Cyklarna, som alla innehåller en positioneringslösning, kan sökas och bokas via mobiltelefonen. Betalning, abonnemang och öppning är uppbyggt kring ett Smart-card eller integrerat i övriga betalsystem för kollektivtrafik och pendling.

- Vår ambition är att systemet ska positionera Köpenhamn som cykelstaden nummer ett i världen. Det juryn gillade var systemets användarvänlighet och att tekniken är integrerad i cykeln, säger Michael Koucky, vd på Koucky & Partners, miljökonsulter, specialiserade på hållbar trafik och stadsutveckling.

Kontakt:
Hans Nilsson, ordförande i EnergiRådgivarna, 08 650 6733, 070 237 0862, nosslinh@telia.com

EnergiRådgivarna (Föreningen Sveriges Energirådgivare) är en ideell förening som sedan 1982 arbetar för ett effektivt och rationellt utnyttjande av energi med så låg miljöpåverkan som möjligt. Medlemmar i föreningen är energikonsulter, VVS-konsulter, kommunala energirådgivare samt ett antal företag. Totalt har föreningen cirka 500 medlemmar.

Senaste nyheter